Inclusive Workspace

Is jouw werkomgeving klaar voor de volgende generatie?​

Bij een moderne wereld hoort een moderne werkomgeving. Maar waar moet zo’n modern workspace aan voldoen en wie bepaalt dat? Voor het eerst heb je te maken met vier verschillende generaties op de werkvloer die allemaal hun eigen manier van werken hebben. En dus ook andere eisen stellen aan hun werkomgeving. Dat is een hele uitdaging, want de beruchte generatiekloof ligt hierbij op de loer. Hoe manage je dat? Het antwoord is maatwerk.

Begin bij het begin. Waar heeft elke generatie behoefte aan bij een modern workspace? En op welke punten verschillen ze van elkaar? Kijk hoe je hier rekening mee kunt houden zonder zelf de controle te verliezen. Creëer bijvoorbeeld draagvlak bij je medewerkers door ze inspraak te geven in de keuze van hun deviceDoor de gewenste situatie voor iedere activiteit te faciliteren, geef je iedereen de vrijheid om de modern workspace naar eigen inzicht vorm te geven. Hoezo, generatiekloof? 

Zoals je waarschijnlijk wel weet liggen de wensen en behoeften van de verschillende generaties op de werkvloer vaak ver uit elkaar. De manier waarop ze communiceren én waarop ze samenwerken is anders. Dat kan nog wel eens voor misverstanden of frustratie zorgen op de werkvloer. Jij hebt als werkgever de taak om deze generatiekloof op de modern workspace zo klein mogelijk te houden.

Zo is het hierbij vooral belangrijk dat het management en de team leads weten hoe ze met bepaalde voorkeuren om kunnen gaan. Zorg dat ze weten wat de verschillen zijn en hoe ze daarmee om kunnen gaan. De een heeft liever een e-mail, de ander liever een telefoontje. Houd daar rekening mee, waar dat mogelijk is. Hetzelfde geldt voor hardware. Laat mensen hierbij kiezen uit een aantal opties die jij van tevoren vastlegt. Zolang je mensen helpt hun weg te vinden in hun inclusive workspace, geef je hen de kans om hun kennis en ervaring effectief over te dragen op andere generaties.

Kan elke generatie binnen je bedrijf optimaal aan de slag in hun modern workspace? Lees ons blog over hoe je verschillende generaties op de werkvloer tevreden houdt.