#
Hybride werken

Employee Choice

Verbeter jouw Employee Experience en Employer Branding met Employee Choice

Het wordt steeds lastiger om medewerkers te binden, boeien en behouden. Nederland vergrijst en oudere generaties maken plaats voor nieuwe generaties. Zij hebben andere eisen en wensen ten aanzien van hun baan en werkplek. Voor hen zijn goede primaire arbeidsvoorwaarden vanzelfsprekend. Zij zijn op zoek naar meer diepgang, erkenning, waardering en flexibiliteit. Speel jij hier niet op in, dan verlies je jouw talent aan de concurrent.

De ‘war for talent’ kun je alleen winnen als je strategische stappen zet om jouw Employee Experience en Employer Brand te verhogen. Het inzetten van een Employee Choice-strategie is de beste manier om dit aan te pakken. Maar wat is het? En wat zijn daar de voordelen van? 

Direct starten

Employee Choice om de Employee Experience te verhogen

Employee Choice is een strategie waarbij medewerkers in staat zijn om hun werkplek en tools aan te passen aan hun behoeften en voorkeuren. Medewerkers kiezen hiermee zelf hun apparaten – zoals hun notebook, smartphone en accessoires. Dit vormt een aanvullende arbeidsvoorwaarde die voor een verhoogd gevoel van erkenning en waardering zorgt.

Bekijk ook ons gratis e-book. En ontdek wat Employee Choice jou te bieden heeft!

Download gratis e-book

Een samenwerkingsverbond tussen HR en IT

Voor een goede invulling van een Employee Choice-strategie is een nauwe samenwerking tussen de HR- en IT-afdeling vereist. Dat is niet gek, want deze afdelingen delen een gezamenlijk doel: zorgen voor een prettige, productieve werkomgeving. Beide afdelingen hebben een unieke kijk op - en inbreng in- dit thema. HR begrijpt de behoeften van medewerkers, terwijl IT verantwoordelijk is voor technologische oplossingen.

Img_1_HR_Campagne.jpg

Voordelen Employee Choice

Hogere productiviteit

Medewerkers zijn productiever en efficiënter als ze met de apparaten van hun voorkeur kunnen werken.

Betrokkenheid en tevredenheid

Medewerkers die controle hebben over hun digitale werkervaring zijn gelukkiger en gemotiveerder.

Minder verloop van medewerkers

Medewerkers voelen zich meer erkent en gewaardeerd, waardoor het verloop van medewerkers stagneert. 

Sterker Employer Brand

Het aanbieden van Employee Choice maakt je organisatie aantrekkelijker voor talent en versterkt je imago op de arbeidsmarkt.

Aan de slag met Employee Choice

Employee Choice is in elk opzicht winstgevend. Er zijn echter een aantal randvoorwaarden waaraan je moet voldoen om het werkbaar te houden voor zowel HR als IT. 

In onze vrijblijvende Employee Choice kennissessie en IT-introductiesessie helpen wij je met het opzetten van jouw Employee Choice-strategie. Start vandaag met het creëren van een toekomstgerichte werkomgeving voor jouw organisatie.

#

Meer weten?

Neem contact op met Suzan Visker, Head of People & Culture