IT Infrastructure

Networking

Ga voor een beheersbare en veilige IT infrastructure

Voor je organisatie is je netwerk is je levensader. Maar bij het opzetten van een netwerkomgeving komt meer kijken dan je denkt. Want je wil een gebruiksvriendelijk en snel netwerk dat óók veilig is. Op basis van jouw wensen en een onsite wifi site survey kijkt ARP hoe je jouw netwerk nog verder kunt optimaliseren. Zo krijg je een gepersonaliseerde roadmap voor jouw organisatie. Hiermee zorgen we ervoor dat jouw netwerkomgeving op alles voorbereid is.

Neem contact op met onze IT infrastructure specialist.

Modern wifi

Maak als bedrijf altijd gebruik van de ax-standaard (wifi 6) op het gebied van wifi oplossingen. Hiermee gaat de snelheid van de verbinding omhoog en kunnen er veel meer devices tegelijkertijd een hoge snelheid halen. Deze nieuwe standaard is maar liefst dertig tot veertig procent sneller dan wifi 5. De chips die de data verwerken worden steeds krachtiger, waardoor er meer data over het netwerk gestuurd kan worden binnen dezelfde radiogolven.

Een bijkomend voordeel is dat wifi 6 ook een draadloos kanaal om kan zetten in verschillende subkanalen. Elk subkanaal kan data dragen voor een ander device. Hoe je dit inricht bij jouw bedrijf is afhankelijk van hoe je de wifi-omgeving gaat gebruiken en welk type design hier het beste bij aansluit. De verschillende designs die we hier in adviseren zijn Controller based, Controllerless en Cloud managed.

Lees ons blog ''5G vs. wifi 6''
IT_Infra_wifi.png
IT_Infra_core_access_laag.png

Core / Acceslaag Switching 

Een betrouwbare en effectieve switching omgeving is een belangrijk fundament van iedere organisatie. Dit geldt zowel voor de core als access laag en de integratie binnen deze omgeving.

Een aantal belangrijke onderdelen hierin zijn redundancy, juiste koppelingen met hoge bandbreedte en het toepassen van automatisering. Deze elementen zorgen ervoor dat jouw bedrijf altijd door blijft draaien, ook in het geval van uitval. 

Lees meer over Switching in ons e-book:

Lees het e-book

Network Access Control  

Met Network Access Control koppel je verschillende beveiligingstechnieken met elkaar. Zo zorg je voor een gecentraliseerde aanpak van je netwerktoegang, of je nou een bekabeld of een draadloos netwerk hebt. Je kunt NAC bijvoorbeeld gebruiken om netwerktoegang voor toegestane gebruikers te beperken. Maar ook om zeker te stellen dat alle devices die verbinding maken met je netwerk voldoen aan bepaalde eisen. 

Denk hierbij aan checks of de nieuwste anti-virussoftware geïnstalleerd is en of er bekende kwetsbaarheden aanwezig zijn. Met NAC definieer je het beleid van je organisatie centraal. Dat houdt in dat een gebruiker altijd het gewenste toegangsniveau krijgt, ongeacht waar of wanneer diegene verbinding maakt met je netwerk. Na een aantal beveiligingschecks bepaalt je systeem automatisch of het toegang verleent tot jouw netwerk.  

Lees ons blog ''Network Access Control'':

Lees de blog
template_icon_NAC.png

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Rudi van de Pas, Sales Consultant Networking & Security