Is jouw datacenter klaar voor de toekomst?

Data is het nieuwe goud. Je hoort het overal, maar het maximale uit je datacenter halen is een behoorlijke uitdaging. Doordat steeds meer processen digitaal verlopen groeit de hoeveelheid data die je opslaat in jouw datacenter.

Richt je server en storage omgeving optimaal in, zodat jij de groeiende hoeveelheid data zo slim en effectief mogelijk opslaat en altijd voldoende capaciteit kunt garanderen. Is jouw datacenter klaar voor de toekomst?

Neem contact op met onze Datacenter specialist.

Storage

Data storage krijgt een steeds belangrijkere rol in organisaties, maar de toepassingen hiervan veranderen razendsnel en vragen steeds meer van je IT landschap. We genereren steeds meer data. Maar waar sla je dit zo slim en effectief mogelijk wordt op?  On-premise of in de cloud? En is het eigenlijk wel nodig om te kiezen tussen het een of het ander?

Een groot voordeel van een on-premise datacenter is dat je de volledige controle hebt over je infrastructuur, je data en je security. Het nadeel is dat je hierbij wel een stukje flexibiliteit mist die een cloud-omgeving wel kan bieden. Een infrastructuur die in de cloud zit, is makkelijker op en af te schalen. Je hoeft zelf geen analyses te doen en je neemt alleen de capaciteit af die je nodig hebt. Maar de controle die je hierover hebt is wel weer beperkt.

Een moeilijke keuze, waarbij verschillende factoren een rol spelen: kosten, performance, beschikbaarheid en flexibiliteit. Een modern datacenter is dan ook altijd maatwerk. En in veel gevallen kom je uit op een hybride variant die deels on-premise, en deels met cloud storage draait. Zo profiteer je van het beste van twee werelden.

Lees ons blog ''Datacenter in de cloud of on-premise?''

Lees ons blog
IT_Infra_Backup_teal.png
IT_Infra_DC_storage1_teal.png

Veilige back-ups

In veel bedrijven wordt er niet goed genoeg nagedacht over een veilige back-up omgeving. Met verloren data, werknemers die niet kunnen werken én torenhoge kosten als gevolg. Bedrijven weten dat een goede back-up belangrijk is, maar lopen vaak tegen uitdagingen aan. Je bent dan ook in grote mate afhankelijk van je IT omgeving voor je bedrijfskritische activiteiten en diensten. Ook al ben je nog zo goed voorbereid, toch kan het gebeuren dat je niet op tijd hebt kunnen ingrijpen. Kom erachter hoe jij de meest veilige IT  infrastructuur voor jouw organisatie creëert.

Want stel je voor, je datacenter crasht tóch. Kan jouw organisatie dan terugvallen op een disaster recovery plan? Distaster recovery heeft als doel om je bedrijfscontinuïteit in het geval van een calamiteit te garanderen. 

 Hiermee leg je vast welke aanpak je hanteert wanneer een van de bovenstaande dreigingen jouw datacenter platlegt. Zo beperk jij de schade van je downtime zo goed mogelijk.

Lees ons blog "Minder downtime met Disaster Recovery"

Lees ons blog

Geautomatiseerd beheer met AI

Het vinden en analyseren van cyberaanvallen is ontzettend arbeidsintensief én kostbaar. Wil je een proactieve bewaking van je apparatuur? Maak dan gebruik van AI.  AI spoort defecten in apparatuur op door middel van ‘pattern-based learning’.  Als AI-systemen te veel of te weinig trillingen en ongewenste geluiden aantreffen, waarschuwt het systeem de datacenter-engineers voor mogelijke defecten. Zo voorkomt AI mogelijke storingen in het datacenter en zorg jij ervoor dat je organisatie nooit tot stilstand komt.

Daarnaast kun je met behulp van AI jouw datacenter ook inzetten voor het beveiligen van je gegevens. Het leert het netwerkgedrag aan en detecteert cyberdreigingen op basis van afwijkingen hiervan. Daarnaast identificeert het malware en beveiligingslekken in jouw datacentersysteem. Inkomende en uitgaande gegevens worden zo grond gescreend op veiligheidsbedreigingen. Zo blijft jouw organisatie éxtra veilig. 

Lees ons blog over ''De implementatie van AI''

Lees ons blog
IT_Infra_DC_storage2_teal.png

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.