IT Infrastructure

User Endpoint

Krijg grip op geconnecteerde gebruikers

Een endpoint is een device dat dient als toegangspunt tot jouw netwerk. Worden deze apparaten gebruikt op jouw wifinetwerk? Dan connecteren ze met jouw bedrijfsnetwerk. Tegenwoordig zijn er steeds meer endpoints, maar is er minder grip op de geconnecteerde gebruikers. Dit komt door steeds meer externe dreigingen op je endpoints, wildgroei aan lokale applicaties en interne dreigingen door onbewust gedrag van jouw eindgebruikers. Dit voorkom je met Endpoint Security maatregelen. 

Neem contact op met onze IT infrastructure specialist.

Rollback functionaliteit  

Is jouw systeem uitgevallen en zijn bepaalde bestanden beschadigd geraakt door virussen? Dan kun je gebruik maken van een rollback functionaliteit. Hiermee maak je voorheen onbekende virussen met terugwerkende kracht onschadelijk en herstel je eenvoudig aangetaste bestanden. Zo minimaliseer je downtime en verhoog je jouw bedrijfscontinuïteit. 

Ontdek er meer over in onze masterclassvideo:

Bekijk masterclassvideo
IT_Infra_endpoint_security.png
IT_Infra_inzicht_in_applicaties.png

Inzicht in applicaties & shadow IT

Veel werknemers ergeren zich aan de beperkingen van de huidige IT infrastructuur. Doordat gevraagde oplossingen niet in het budget van de IT afdeling passen wordt er gekozen voor andere, goedkopere alternatieven. Werknemers wijken zo uit naar hun eigen gebruiksvriendelijke alternatieven: privéapparaten en -applicaties. Óf ze bestellen hun eigen tools, apps of software buiten de reguliere inkoopkanalen. Hier ontstaat shadow IT.  

Ben je als IT afdeling niet op de hoogte van dit applicatiegebruik en deze gegevensstromen? Dan heb je geen controle over de systeemarchitectuur, de beveiliging of prestaties van het bedrijf. Uiteindelijk is het lastig om te achterhalen wat de oorzaak van zo’n datalek is. Zorg dus voor een beperking van shadow IT met Endpoint Security zodat gegevensstromen en het gebruik van applicaties inzichtelijk blijven. 

Meer over Shadow IT

Sterk wachtwoordbeleid met Single Sign On 

Beveiligingseisen voor applicaties onder eindgebruikers worden steeds strenger. Zo moeten werknemers voor vrijwel alle applicaties een ander gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.  

Met een Single Sign On (SSO) loggen werknemers slechts één keer in, waarna de software automatisch de overige loginprocedures van andere geopende applicaties afhandelt. De SSO software logt de gebruiker automatisch in en vult voor iedere applicatie de juiste logingegevens in.

Overgebleven logins kunnen verder worden vereenvoudigd en beveiligd door SSO uit te breiden met Two Factor Authentication Management. Hierbij wordt de loginprocedure uitgevoerd met een combinatie van een smartcard met een pincode. Gebruikers kunnen inloggen door hun smartcard bij een reader te houden en een pincode in te voeren. Zo hebben zij nog direct toegang hebben tot alle applicaties in het netwerk. Het resultaat? Een veilige toegang en optimale gebruiksvriendelijkheid.

Meer over Single Sign On
IT_Infra_wachtwoordbeleid.png
IT_Infra_security_awareness.png

Security awareness

Virussen of andere externe bedreigingen komen vaak onbedoeld binnen via werknemers. Met security awareness maak je je medewerkers bewust van hun digitale gedrag én test je hun vaardigheden. Maar hoe werkt dat dan? 

Met verschillende simulaties beoordeel jij de gevoeligheid van jouw werknemers op bijvoorbeeld phishingaanvallen. Zo weet jij wie, wanneer, én op welke manier hulp nodig heeft om gevaar van buitenaf te vermijden. Het bewapenen van jouw werknemers tegen cyberaanvallen met gepersonaliseerde trainingen bespaart je organisatie enorm veel tijd én geld. Hierdoor beperk je schade binnen jouw organisatie.
 

Meer over Security awareness

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Rudi van de Pas, Sales Consultant Networking & Security