#

Krijg grip op geconnecteerde gebruikers

Een endpoint is een device dat dient als toegangspunt tot jouw netwerk. Tegenwoordig zijn er steeds meer endpoints, maar is er minder grip op de geconnecteerde gebruikers. Dit komt door steeds meer externe dreigingen op je endpoints, wildgroei aan lokale applicaties en interne dreigingen door bijvoorbeeld onbewust gedrag van jouw eindgebruikers. Dit kun jij voorkomen met de onderstaande oplossingen.  

Neem contact op met onze IT infrastructure specialist.

Endpoint security o.b.v. gedrag met rollback-functionaliteit  


Anti-virusoplossingen die vandaag de dag gebruikt wordt door organisaties zijn niet meer voldoende om je te beschermen tegen hedendaagse ransomware en malware. Met geavanceerde technologieën kun jij achterhalen wat voor gedrag content vertoont binnen jouw netwerk en daarop tijdig ingrijpen

In onze referentiecase lees je hoe wij endpoint protection voor O'Neill hebben verzorgd.

Referentiecase O'Neill
IT_Infra_endpoint_security.png
IT_Infra_inzicht_in_applicaties.png

Inzicht in applicaties & Shadow IT

Veel werknemers ergeren zich aan de beperkingen van de huidige IT infrastructuur. Doordat gevraagde oplossingen niet in het budget van de IT afdeling passen wordt er gekozen voor andere, goedkopere alternatieven. Werknemers wijken zo uit naar hun eigen gebruiksvriendelijke alternatieven: privéapparaten en -applicaties. Óf ze bestellen hun eigen tools, apps of software buiten de reguliere inkoopkanalen. Hier ontstaat shadow IT.  

Ben je als IT afdeling niet op de hoogte van dit applicatiegebruik en deze gegevensstromen? Dan is het lastig om tijdig in te grijpen en de beveiliging van jouw organisatie te waarborgen. Zorg dus voor een beperking van shadow IT met endpoint security zodat jouw IT infrastructuur veilig en overzichtelijk blijft.  

Meer over Shadow IT

Sterker wachtwoordbeleid met single sign-on 

Beveiligingseisen voor applicaties onder eindgebruikers worden steeds strenger. Zo moeten werknemers voor vrijwel alle applicaties een ander gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.  

Met single sign-on (SSO) loggen werknemers slechts één keer in, waarna de software automatisch de overige loginprocedures van andere geopende applicaties afhandelt. De SSO-software logt de gebruiker automatisch in en vult voor iedere applicatie de juiste logingegevens in. Het resultaat? Een veilige toegang en optimale gebruiksvriendelijkheid.

Meer over Single Sign On met SSL VPN
IT_Infra_wachtwoordbeleid.png
IT_Infra_security_awareness.png

Security awareness

Virussen of andere externe bedreigingen komen vaak onbedoeld binnen via werknemers. Met security awareness maak je je medewerkers bewust van hun digitale gedrag én test je hun vaardigheden. Maar hoe werkt dat dan? 

Met verschillende simulaties beoordeel jij de gevoeligheid van jouw werknemers op bijvoorbeeld phishingaanvallen. Zo weet jij wie, wanneer, én op welke manier hulp nodig heeft om gevaar van buitenaf te vermijden. Het bewapenen van jouw werknemers tegen cyberaanvallen met gepersonaliseerde trainingen bespaart je organisatie enorm veel tijd én geld. Hierdoor beperk je schade binnen jouw organisatie.
 

Meer over Security awareness
#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.

Powered by