#
Referentiecase

O’Neill: IT omgeving beschermd met SentinelOne endpoint protection

Het Europese hoofdkantoor van het Amerikaanse surfmerk O’Neill is gevestigd in Nederland, waar ook het eigen datacenter staat. Van daaruit wordt de hele IT omgeving voor de verschillende landen aangestuurd. O’Neill heeft ARP in de arm genomen om de gehele IT omgeving en de endpoints te beschermen met behulp van het next-gen endpoint security platform van SentinelOne.

Bij O’Neill zijn ze erg tevreden over hun keuze voor ARP en SentinelOne: “Detecteren en tegenhouden is leuk, maar door middel van inzicht in staat zijn dreigingen direct een halt toe te roepen, dat is pas echt meerwaarde. En dat was precies wat we zochten.” 

Over O’Neill

O’Neill is van origine een Amerikaans surfkleding- en surfboardmerk dat in 1952 is opgericht door Jack O’Neill. Verschillende innovatieve vondsten zoals het wetsuit, gaven het lifestyle-merk een haast iconische status binnen de surfwereld en daarbuiten.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, waar ook het eigen datacenter staat. Van daaruit wordt de hele IT omgeving voor de verschillende landen waar O’Neill vertegenwoordigd is, aangestuurd. Om deze omgeving en de endpoints te beschermen, is gekozen voor het next-gen endpoint security platform van SentinelOne.

Oneill_referentiecase_afbeelding boardrroom_tekstvak.jpg

Op zoek naar eenvoud in beheer

De IT omgeving bestaat uit voornamelijk Microsoft werkstations, remote desktop servers, gewone en test servers en enkele MacBooks voor designers. In verschillende landen zijn kantoren en winkels die vertrouwen op de betrouwbaarheid en veiligheid van de infrastructuur. Marc Lindemann*, Senior Infrastructure Consultant bij O’Neill, was betrokken bij de keuze voor een nieuwe antimalware-oplossing. 

Bij de vorige oplossing van TrendMicro miste Lindemann het overzicht: “Elk besturingssysteem werkte met verschillende interfaces. We hebben hier Microsoft servers, werkstations en MacBooks. Die moesten allemaal apart worden aangestuurd. Er was slecht zicht op welke versies van de antimalware ze draaiden. Bovendien moesten we via allerlei omwegen remote workers zien te beveiligen. Het kostte gewoon veel te veel tijd allemaal.”

*Marc Lindemann is inmiddels niet meer werkzaam bij O'Neill.

Alles in één interface

Lindeman had geen ervaring met SentinelOne, maar na wat rondvragen en een positief oordeel van Gartner, nodigde hij ze uit voor een kennismaking. Lindemann: “Ze profileren zich als next-gen en cloud-gebaseerd, maar wij hebben niet een expliciete voorkeur voor cloud of on-premise. Het moet gewoon meerwaarde bieden, kwalitatief goed zijn en weinig management vereisen. Bij de eerste presentatie was ik vrij snel onder de indruk. Hun benadering sprak me aan.”

Voor een Proof of Concept werd SentinelOne geïnstalleerdop ongeveer 25 test-servers en een remote desktop server waarop op dat moment door zo’n 50 mensen dagelijks werd ingelogd om hun werkzaamheden te doen. Twee dingen vielen gelijk op. Als eerste het inzicht in de infrastructuur; alle systemen waren overzichtelijk bij elkaar te zien in één interface.

Lage workloads

Eerst werd de IT afdeling overgezet, de installatie van de agent op de remote desktop server lieten ze gewoon draaien en daarna kregen ook de andere systemen SentinelOne als bescherming.

Naast het inzicht was Lindemann ook gecharmeerd van de lage workloads op de systemen: “Voorheen moest ik nog wel eens folders uitsluiten, omdat de scans de processen in de weg zaten. Dat kan gewoon niet. Daar is nu geen sprake meer van. Sowieso zijn er minder beheertaken. We hebben de oude antimalware verwijderd, SentinelOne geïmplementeerd en een herstart gedaan van alle systemen. Daarna heb ik dat niet meer hoeven doen; dat scheelt enorm veel tijd.”

“Detecteren en tegenhouden is leuk, maar door middel van inzicht in staat zijn dreigingen direct een halt toe te roepen, dat is pas echt meerwaarde. En dat was precies wat we zochten.”

Marc Lindemann, voormalig Senior Infrastructure Consultant, O’Neill

Meerwaarde door extra inzicht

Betere zichtbaarheid in de infrastructuur en in de bedreigingen, terwijl hij er nauwelijks omkijken naar heeft; Lindemann is erg tevreden over zijn keuze voor SentinelOne.

“Detecteren en tegenhouden is leuk, maar door middel van inzicht in staat zijn dreigingen direct een halt toe te roepen, dat is pas echt meerwaarde. En dat was precies wat we zochten.”

Powered By

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.