#
Blog

Immutable back-up

Tegenwoordig is het niet de vraag óf je slachtoffer wordt van ransomware, maar eerder wanneer. Uit nieuwsberichten blijkt dat steeds meer bedrijven niet opgewassen zijn tegen cybercriminelen. Het maakt daarbij niet uit of je een productiebedrijf, een (lokale) overheidsinstelling of een zorginstelling hebt. De gevolgen van cybercriminaliteit zijn ongekend groot: van downtime tot reputatieschade. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft en je business weer snel on track is?

Jouw data is goud waard

Wanneer je data niet of gedeeltelijk beschikbaar is, heeft dit vaak een directe impact. Het is dus zaak dat je zorgdraagt dat deze data op de juiste manier beschermd is. Wanneer een kwaadwillend persoon bij de data van je bedrijf kan komen, brengt dat veel mogelijke schade met zich mee. Daar kan een immutable back-up bij helpen.

Het encrypten of verwijderen van de data zorgt ervoor dat je als organisatie met je rug tegen de muur staat. Wat doe je als je geen inschatting kunt maken van de aangerichte schade aan je bedrijf? In sommige situaties beslissen bedrijven om de gevraagde geldsom daadwerkelijk te betalen. Voorbeelden hiervan zijn situaties waarin de recovery bijvoorbeeld te lang zou duren of als de back-up óók geëncrypteerd is.

Back-up steeds vaker het doelwit van een aanval

Geavanceerde ransomware-aanvallen hebben steeds vaker de back-up als doelwit. Data encryptie en verwijderen werd al vaker ingezet, maar kon gepareerd worden door het uitvoeren van een restore. Door zich puur te richten op de back-up, is de mogelijkheid tot herstel uitgeschakeld en is er geen weg terug.

Immutable back-ups

Door gebruik te maken van immutable back-ups, voeg je een extra veilige feature/factor toe in de keten. Immutability is een systeem waarbij files die op de back-up belanden niet meer aan te passen of te verwijderen zijn. Als organisatie leg je zelfs vast over welke periode de data ‘immutable’ moet zijn. Zo ben je er zeker van dat die data veilig én niet geëncrypteerd is. Op deze manier verhoog je de integriteit van je data, want niemand kan er meer iets aan doen.

Met een immutable back-up til jij jouw back-up plan naar een hoger niveau. Of je deze data on-premise of in de cloud zet, het blijft natuurlijk zaak dat back-ups periodiek getest worden om de werking en restoresnelheid te garanderen.
 

Mark Jongen,
Solution Specialist datacenter

Inzicht krijgen in jouw datacenter?

Vraag het ARP Workload Assessment aan!

Is het datacenter binnen jouw organisatie binnenkort aan vervanging toe? Maak dan alvast een afspraak voor een vrijblijvend workload assessment met onze Solution Specialist Mark Jongen. Een workload assessment laat je zien hoe je huidige IT infrastructuur ervoor staat. De resultaten die uit het assessment komen dienen als basis voor een nieuwe oplossing.

Naar assessment
Vorige
Je infrastructuur optimaal beveiligen. Waar begin je?
Volgende
Waarom een hyper-converged infrastructure voor je datacenter?
#

Meer weten?

Neem contact op met mij! Bel mij of laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.