IT Solutions

Mobile Device Management

#

Beheer en beveiliging van jouw devices

Mobile Device Management (MDM) is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van werkplekbeheer. We zien steeds vaker dat medewerkers hun devices zowel zakelijk als privé gebruiken. Jouw gevoelige bedrijfsinformatie en -bestanden kunnen zo gevaar lopen en op straat komen te liggen. Met het juiste MDM-beleid los je dit probleem op en houd je alle devices en apps up-to-date.

Wat is MDM?

Met MDM kun je alle apparaten binnen jouw organisatie beheren vanuit één centraal punt, of het nou gaat om notebooks, smartphones, tablets of desktops. Dit maakt het mogelijk om de instellingen, gebruiksrechten en beveiliging van de apparaten op afstand te beheren, ongeacht het type apparaat.

"Een MDM-oplossing zorgt voor een eenvoudiger beheer, installatie en configuratie van devices."

Wil je meer weten over Mobile Device Management? In ons trendrapport leer je meer over de mogelijkheden, voordelen en uitdagingen van MDM. In samenwerking met RVS Marketing onderzochten we hoe (on)bewust organisaties zijn van de mogelijkheden die MDM kan bieden.

Voordelen van MDM

  • Eenvoudige installatie van meerdere devices tegelijkertijd
  • Geavanceerde gebruiksrechten voor applicaties en devices
  • Duidelijke verdeling tussen privé en zakelijke data
  • Eenvoudig updaten en upgraden van alle devices vanaf een centraal beheerplatform
  • Vergrendelen of gegevens op afstand wissen bij diefstal of verlies van devices
  • Remote technische ondersteuning voor je collega's

Onze MDM-oplossingen

Samsung Knox

De MDM-oplossing voor Samsung-apparaten

Met Samsung Knox kunnen organisaties hun mobiele infrastructuur verbinden, beschermen en productiever maken. Knox is geoptimaliseerd voor het Samsung-ecosysteem, waardoor het diepgaande integratie en gespecialiseerde beveiligingslagen biedt die specifiek zijn afgestemd op Samsung-hardware. Van snellere device-implementatie tot moderne beheer- en configuratiemogelijkheden die continue updates en functionaliteit waarborgen, Knox biedt de benodigde tools en technologie om mobiele devices te configureren en te beheren.

Benieuwd naar hoe Samsung Knox jouw organisatie kan versterken? Lees onze informatieve shortread.

Bekijk shortread
Afbeelding MDM Knox.png
Afbeelding MDM Intune.png

Microsoft Intune

Veilig beheer van identiteiten, apps en apparaten

Microsoft Intune, voorheen Microsoft Endpoint Manager, is de meest voorkomende MDM-oplossing. Het stelt jouw organisatie in staat om identiteiten, apps en apparaten op een veilige en efficiënte manier te beheren, ongeacht de bestaande IT-infrastructuur. Ook beschikt Intune over compliance- en rapportagefuncties. IT-professionals kiezen met name voor Intune omdat het in de totaalomgeving past (Microsoft 365) en omdat veel Microsoft licenties Intune al bevatten, waardoor ze niet nog een licentie hoeven te betalen.

Wil je weten of Microsoft Intune bij jouw organisatie past? Lees de informatieve shortread voor meer informatie.

Bekijk shortread

Jamf

Apple Device Management voor organisaties

Apple-devices zoals iPhones, iPads, en Macs worden steeds populairder op de werkvloer. Steeds meer organisaties, variërend van kleine bedrijven tot grote, hebben te maken met het beheer van deze diverse Apple-devices binnen hun netwerk. Hier komt Jamf, een toonaangevende Apple Device Management-oplossing, om de hoek kijken. Jamf biedt een uitgebreid platform waarmee organisaties naadloos hun Apple-devices kunnen implementeren, beheren en beveiligen.

Meer weten over Jamf? Lees onze informatieve shortread.

Bekijk shortread
Afbeelding MDM Jamf.png
#

Meer weten?

Neem contact op met Ricardo van Moll, Business Developer