Hybride werken

Smart building

#

Het hybride werken neemt enorme voordelen met zich mee, maar vraagt ook om veranderingen in jouw kantooromgeving. Het dient een plek te zijn waar je op een fijne manier productief kunt (samen)werken, bellen én vergaderen met je collega’s of klanten - waarvan een deel fysiek op kantoor aanwezig is en de rest vanuit huis werkt. Maar hoe faciliteer je die slimme kantooromgeving en hoe vertaal je die behoefte aan flexibiliteit naar de juiste technologie en processen? Lees hieronder mee.

Neem contact op met onze Hybride Werken specialist.

Room booking  

Het beheren van vergaderruimtes is af en toe best een uitdaging, toch? Door gebruik te maken van een room booking systeem zorg jij ervoor dat jouw werknemers altijd efficiënt kunnen vergaderen en samenwerken. Een feature die onmisbaar is geworden voor een kantooromgeving dat hybride werken faciliteert.

Op deze manier kunnen zij namelijk op voorhand, en zelfs op afstand, overzichtelijk zien of een ruimte bezet, beschikbaar óf op korte termijn bezet is. Ben je wel op kantoor? Dan zie je dit aan de compacte digitale schermen aan de buitenzijde van de vergaderruimtes. Deze bieden in een oogopslag alle gewenste relevante informatie. Zo komen jouw werknemers nooit voor verrassingen te staan. 

Meer weten? Lees ons blog 'Efficiënt vergaderen met een room booking system'.

Meer over room booking
smartbuilding_roombooking.png
hybridworking_bezettingsgraad.png

Bezettingsgraad 

Op veel kantoren in Nederland zijn meer dan de helft van de werkplekken níet in gebruik. Niet duurzaam én het brengt onnodige kosten met zich mee. Met het uitvoeren van een bezettingsgraadonderzoek krijg jij inzicht in het daadwerkelijke gebruik en ontdek je mogelijkheden tot rendementsverbetering van jouw kantoor. 

Mensen werken steeds meer parttime én op wisselende locaties. Hierdoor kun je dus slimmer gebruik maken van de beschikbare vierkante meters. Met het uitvoeren van een meting wordt gekeken wat de gemiddelde bezettingsgraad is, de piekbezetting én de benutting van de vergaderruimtes. Zo krijg je inzichtelijk wat eventuele tekorten of overschotten zijn van bepaalde werplekken. Daarmee kun jij aan de slag om jouw kantoorcapaciteit nog efficiënter te maken. 

Meer weten? Lees ons blog 'Zo werk je overal efficiënt: Activity Based Working'.

Lees ons blog

Narrowcasting 

Narrowcasting is een vorm van beeldschermcommunicatie waarbij jouw werknemers aan de hand van audiovisuele displays op bepaalde locaties worden bereikt door digitale berichten. Dit gebeurt middels een beperkt netwerk van televisieschermen. Dit wordt ook wel Digital Signage genoemd. Hiermee communiceer je op een efficiënte én schaalbare manier: je bereikt de juiste doelgroep op het juiste moment. En je bent zelf ook volledig in het beheer van jouw digitale communicatie.

Zo verbeter je de interne communicatie binnen de kantooromgeving, verwelkom je bezoekers, klanten en werknemers én heb je de mogelijkheid om jouw merkbeleving op locatie te vergroten. 

Met Narrowcastingoplossingen maak je eenvoudig een uitzending voor je eigen zakelijke communicatiekanaal. Of je nu thuis aan het werk bent of op kantoor, met een cloud oplossing zend je binnen no-time jouw digitale nieuwsberichten uit in de organisatie. Met een licentie word jij volledig ontzien van installatie, onderhoud en het beheer.

Meer weten over Narrowcasting? Lees het in ons blog.

Meer over Narrowcasting
smartbuilding_narrowcasting.png
#

Meer weten?

Neem contact op met Anouk Offermanns, Consultant Workplace & Mobility.

Powered by