Blog

Zo werk je overal efficiënt: Activity Based Working

Activity Based Working betekent meegroeien met de toekomst. Op privégebied gaat dit bijna op de automatische piloot. Een smart TV, een digitale horloge, een robotstofzuiger of een elektrische auto. Toch blijven we op werkgebied helaas vaak achter. Je stapt terug in de tijd zodra je op kantoor aankomt. Een stoffige werkplek die niet meebeweegt zoals dat zou moeten. Werk wordt zo vaak belemmerd. Het is tijd om mee te kijken in de toekomst, vooral op de werkplek. Activity Based Working (ABW) is een allesomvattende strategie die oplossingen met zich meeneemt die een future proof kantoor faciliteert. Hoe ga je daarmee aan de slag? Lees in dit blog welke oplossingen daarbij horen.

Activity Based Working is de roadmap naar een future proof werkplek

Activity Based Working: hoe pak je het aan? Begin bij het begin, en definieer wat voor jou een moderne werkplek inhoudt. Staat mobiel werken voorop? Of misschien eerder veiligheid of flexibiliteit? Zodra je dit voor jezelf inzichtelijk hebt kun je concreet aan de slag. Een future proof werkplek is tegenwoordig steeds meer een ‘must have’ in plaats van een ‘nice to have’. Logisch ook, steeds meer bedrijven zijn ermee bezig. Dit betekent ook dat er ondertussen al veel oplossingen bestaan om deze kantooroase te creëren. Een grote speler hierin is Activity Based Working.  Het houdt in dat jouw omgeving zich aanpast op basis van jouw activiteiten. De locatie waar jij werkt doet er niet langer toe. Een werkwijze die zich aanpast aan jouw werkzaamheden. Klinkt goed! Maar met welke oplossingen kan dit?

De bezettingsgraad van werkplekken meten met beacons 

Heb je moeite met het vinden van een geschikte werkplek of kantoorruimte? Geeft het systeem aan dat de ruimte vrij is, en is hij tóch bezet? Met behulp van beacons kun je dit probleem vermijden. Beacons zijn draadloze apparaatjes die via bluetooth signalen uitzenden naar hun omgeving. Door een app op een smartphone te installeren die de gedetecteerde unieke bluetooth-codes oppikt, wordt bepaald wie in welke ruimte is. Ook wordt er onderscheid gemaakt in het soort werkplek. Hiervoor zijn in elke relevante ruimte één of meer van deze bluetooth-beacons nodig. Op deze manier is het duidelijk welke werkplekken en vergaderruimtes bezet zijn en waar collega’s zich bevinden. Zo nemen fysieke, vaste werkplekken af én wordt productiviteit drastisch verhoogd.

Efficiënt samenwerken met digitale collaboration tools 

De startpagina van je moderne werkplek: een efficiënt samenwerkingsplatform dat op intelligente wijze relevante applicaties, informatie en netwerken samenbrengt. Dit heb je nodig om jouw werkzaamheden vanaf één plek te voltooien en je werk zo optimaal uit te voeren. Met een digital collaboration tool heb jij alles in één oogopslag zichtbaar én bereikbaar. Met een gemeenschappelijke digitale werkruimte stimuleer je samenwerking en verminder je onderling e-mailverkeer. Samenwerken binnen afdelingen, projectteams én bedrijven is makkelijker dan ooit. Gezamenlijke documenten delen, slimmer vergaderen en makkelijker contact. Veel efficiënter dus. Wil jij ook een digital collaboration platform dat jouw Acitivity Based Working omgeving helpt? Denk dan eens aan Microsoft Teams of Slack.

Veilige én makkelijke toegang tot gegevens met Unified Endpoint Management 

Activity Based werken betekent mobiel werken. Werknemers kunnen zo flexibeler werken en zijn daarbij minder afhankelijk zijn van een device of locatie. Tegenwoordig gebruiken werknemers op werk graag hun eigen device. Hiermee willen ze snel en makkelijk toegang hebben tot alle bedrijfsgegevens, zoals mail en bestanden. Maar hoe zorg je ervoor dat al deze verschillende type apparaten veilig beheerd worden? Je wilt niet dat jouw bedrijfsgegevens gaan dwalen of in verkeerde handen terechtkomen. Het is dus belangrijk om jouw beveiliging op te schalen wanneer je ABW introduceert in jouw organisatie. Dit kun je doen met Unified Endpoint Management. Want alleen zo heb jij controle over je volledige omgeving. Maar hoe werkt het? Wanneer jij online bent kun je met slechts één tool alle devices, apps en bestanden managen. Zelfs het onboarden van nieuwe apparaten, patching en softwaredistributie kun je eenvoudig automatiseren. Zo werken jouw werknemers op hun manier, terwijl jij met één tool de hele omgeving beheert. Handig toch?

Meer weten over Activity Based Working?

Ben jij overtuigd van Activity Based Working en wil je ook aan de slag? Neem dan hieronder contact op met een van onze specialisten.

Of liever nog even verder lezen? Kom er in de infographic 'Hybride Werken' achter hoe jij jouw organisatie klaar maakt voor de toekomst en wat jouw collega’s belangrijk vinden voor hun toekomstige werkplek.

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Anouk Offermanns, Consultant Workplace & Mobility.

Vorige
Altijd en overal samenwerken
Volgende
Hoe houd je verschillende generaties tevreden?