#

Op kantoor, thuis of onderweg

Een goede mobiele werkplek is essentieel bij hybride werken. Werken aan de keukentafel, een klapstoel achter een te klein bureau of een laptop zonder standaard en toetsenbord. Meer dan de helft van alle hybride werkers doet het. Hierdoor zijn fysieke klachten, zoals rug-, nek-, schouder- en armklachten veelvoorkomend. 

Naast het fysieke klachten lopen hybride werkers ook vaak tegen technische problemen aan óf ze beschikken niet over de juiste middelen. Het inrichten van een goede mobiele werkplek is dus enorm belangrijk bij hybride werken. Om dit te kunnen doen moet er uiteraard rekening gehouden worden met de devices, accessoires en de locatie.

Neem contact op met onze Hybride Werken specialist.

Devices

Een goede hybride werkplek kan niet zonder fatsoenlijke hardware. Met deze nieuwe focus op hardware is het slim om je als organisatie te richten op het vervangen van de huidige zakelijke devices, door apparaten die volledig toegerust zijn op hybride werken. 

Security speelt daarbij een belangrijke rol. Werken je werknemers bijvoorbeeld vanuit meerdere locaties? Voorkom dan dat zij werkzaamheden verrichten op mogelijk onbeveiligde privélaptops. Zorg voor goed beveiligde bedrijfslaptops met de juiste schermgrootte. Dit is uiteraard afhankelijk van de type werkzaamheden van elke werknemer. 

Echter stopt het niet bij alleen een laptop of computer. Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van jouw werknemers, denk je ook aan alle andere mobiele devices die aan de voorwaarden van de ‘activity-based-working’-cultuur voldoen. Zo faciliteer jij de perfecte hybride werkplek voor jouw medewerkers.

Meer weten? Download ons gratis e-book:

E-book Het Nieuwe Werken
hybridworking_devices.png
hybridworking_accessoires.png

Accessoires

Het belang van de juiste accessoires van de hybride werkplek wordt vaak onderschat. Toch zijn de bijbehorende accessoires net zo belangrijk als een laptop of mobiel device. Wat is een werkplek zonder ergonomisch meubilair, audiovisuele ondersteuning of draadloos toetsenbord en muis? Juist, dan kom je niet erg ver. 

Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig? Start met een betrouwbare webcam die op ooghoogte gemonteerd is. Denk daarnaast ook aan een headset met microfoon zodat je anderen goed kunt horen en jezelf helder verstaanbaar maakt. Kijk hierbij ook eens naar noise-cancelling – hiermee vallen omgevingsgeluiden weg en ben je als werknemer een stuk geconcentreerder in je online gesprekken.  

Daarnaast is de softwarekeuze doorslaggevend bij een hybride werkplek. De keuze is afhankelijk of je alleen wilt videobellen, documenten wilt delen of ook gezamenlijk in één document wilt werken. Ook is het aantal mensen waarmee je online wilt samenwerken bepalend voor de keuze van je software. Zo zijn er verschillende platforms waarop je met elkaar kunt samenwerken: Microsoft Teams, LifeSize, Zoom of Google Meet zijn de bekendste.

Meer weten? Lees ons blog:

Blog 'Tips voor thuiswerken'

Locatie

Een hybride werkplek kan overal zijn. Dit kan op kantoor zijn, maar ook thuis, in een co-working space, wandelend in een park of in een café. Dit noemen we ook wel Activity Based Working. Een werkstijl die werknemers in de gelegenheid stelt om effectief samen te werken vanaf diverse werkplekken

Afhankelijk van je werkplek moeten jouw devices én accessoires te allen tijde met jouw werkzaamheden mee kunnen bewegen: een werkruimte die altijd ‘on demand’ beschikbaar is. Jouw werknemer bepaalt waar, met wie en wanneer hij of zij het werk uitvoert, zodat hij of zij het beste uit zichzelf kan halen.

Meer weten? Lees ons blog:

Blog 'Activity Based Working'
hybridworking_locatie.png
#

Meer weten?

Neem contact op met Anouk Offermanns, Consultant Workplace & Mobility.

Powered by