#

De kracht van de hybride werkplek

Met de juiste invulling van de hybride werkplek, kun je overal zonder restricties te werk gaan. Je geniet daarbij overal van dezelfde ervaring. Of je nu thuis, op kantoor of een andere locatie werkt. Daarvoor is een goede hybride basis essentieel. Het vraagt om een nieuwe invulling van het kantoor en het werkplekbeleid, maar ook om een goede mobiele werkplek.

De hybride werkplek is niet voor niets een containerbegrip. Je moet niet alleen rekening houden met de locatie, de devices, accessoires… Cybersecurity, de juiste software en een inrichting van het fysieke kantoor zijn minstens zo belangrijk. Er komt dus heel wat bij kijken.

Het is een uitdaging, maar de voordelen zijn enorm: kostenbesparing, verbeterde samenwerking, welzijn van medewerkers, verhoogde productiviteit en het zijn van een aantrekkelijke werkgever. Klinkt goed, toch?

Samen sparren met onze specialist? Neem contact op!

Overal hybride kunnen werken

Met hybride werken kan je altijd en overal werken. Met al die mogelijkheden gaan medewerkers steeds vaker kijken naar het type werkzaamheden dat zij (die dag) willen uitvoeren. En daar passen zij hun locatie op aan. Dit noemen we ook wel Activity Based Working (ABW). Een werkstijl die medewerkers in de gelegenheid stelt om effectief samen te werken vanaf diverse werkplekken.

Een slim ingericht kantoor houdt rekening met verschillende werkstijlen, zoals focuszones, brainstormruimtes en samenwerkingsplekken. En voor traditioneel bureauwerk is er altijd een plug-and-play werkplek beschikbaar.

Afhankelijk van de werkplek moeten jouw devices én accessoires te allen tijde met jouw werkzaamheden mee kunnen bewegen: een werkruimte die altijd ‘on demand’ beschikbaar is. Jouw werknemer bepaalt waar, met wie en wanneer hij of zij het werk uitvoert, zodat hij of zij het beste uit zichzelf kan halen.

Meer weten? Lees ons blog:

Blog 'Activity Based Working'
hybridworking_locatie.png
hybridworking_devices.png

De juiste devices voor de hybride werkplek

Een goede hybride werkplek kan niet zonder fatsoenlijke hardware. Met deze nieuwe focus op hardware is het slim om je als organisatie te richten op het vervangen van de huidige zakelijke devices, door devices die volledig toegerust zijn op hybride werken.

Security speelt daarbij een belangrijke rol. De traditionele, veilige werkplek heeft plaatsgemaakt voor diverse locaties. Dat betekent dat jouw security strategie moet worden aangepast om cyberaanvallen te voorkomen. Bovendien gebruiken veel medewerkers meerdere apparaten, wat verdere strategische overwegingen vereist.

Meer weten? Download ons gratis e-book:

E-book Het Nieuwe Werken

Essentiële accessoires voor de hybride werkplek

Het belang van de juiste accessoires van de hybride werkplek wordt vaak onderschat. Toch zijn de bijbehorende accessoires net zo belangrijk als een laptop of mobiel device. Wat is een werkplek zonder ergonomisch meubilair, audiovisuele ondersteuning of draadloos toetsenbord en muis? Juist, dan kom je niet erg ver.

Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig? Begin met een betrouwbare webcam op ooghoogte en een headset met microfoon voor heldere communicatie. Overweeg ook noise-cancelling voor betere concentratie tijdens hybride vergaderingen.

Daarnaast is de softwarekeuze doorslaggevend bij een hybride werkplek. De keuze is afhankelijk of je alleen wilt videobellen, documenten wilt delen of ook gezamenlijk in één document wilt werken. Ook is het aantal mensen waarmee je online wilt samenwerken bepalend voor de keuze van je software. Zo zijn er verschillende platforms waarop je met elkaar kunt samenwerken: Microsoft Teams, LifeSize, Zoom of Google Meet zijn de bekendste.

Meer weten? Lees ons blog:

Blog 'Tips voor thuiswerken'
hybridworking_accessoires.png
#

Meer weten?

Neem contact op met Anouk Offermanns, Consultant Workplace & Mobility.

Powered by