Digital Workspace

Hoe ver ben jij met je digitale transformatie?

De digitalisering van IT-informatiestromen binnen jouw organisatie: dat zou een van jouw grootste prioriteiten moeten zijn. Een efficiënt ingericht bedrijfsproces zorgt immers voor een snellere doorlooptijd én bespaart je heel wat kosten. In een wereld waar digitalisering niet stilstaat, staat een printomgeving dat vaak wel. Jij wil toch ook een oplossing die naadloos aansluit op jouw printbehoefte en zo flexibel mogelijk is? De digitale transformatie start bij jouw printafdeling.
Printing & Imaging

Je verlaagt de druk op je IT-afdeling met een digital workspace. Met een digitale workflow- en documentoplossing minimaliseer je handmatige acties. Kies voor een oplossing waarbij je alleen betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik en grote investeringen in hardware niet nodig zijn. op die manier waarborg jij de flexibiliteit die je nodig hebt bij de start van een digitale transformatie. Meestal lukt het niet om alle stappen in één keer te zetten. Probeer daarom ook niet om alle initiatieven met betrekking tot digitale transformatie meteen bedrijfsbreed uit te rollen.

Denk er eens over na om te beginnen met je printomgeving voordat je aan de rest begint. Digitale transformatie gaat namelijk ook over de transformatie van je workflows, waarbij je oude processen digitaliseert en automatiseert. Zo werk je efficiënter en kun je je data ook beter beveiligen. Heb je je workflows eenmaal op orde? Dan wordt het makkelijker om de volgende stappen te zetten richting een digitale transformatie van de rest van de organisatie.

Toch zitten er ook haken en ogen aan zo’n digitalisering. Want medewerkers printen, delen en uploaden vaak gegevens zonder na te denken over de eventuele gevolgen.  Zorg er daarom voor dat je meteen een veilige digitale omgeving creëert voor je medewerkers. Zo maakt de digitale transformatie binnen jouw organisatie een vliegende start.

Meer weten? Lees dan nu ons blog Datalekken, hoe voorkom je ze?