#
Blog

Weer terug naar kantoor met Workforce Enablement

Maastricht, Noël Brouwers

Een aantal jaar geleden ging werkend Nederland massaal thuiswerken. Sommige bedrijven gingen hier totaal onvoorbereid op in. Iedereen thuis laten werken met een passende uitrusting, op korte termijn? Dat werd een quick fix. Ook al was dat wellicht niet de beste keuze, er was geen tijd om daar bij stil te staan. De vaart moest erin gehouden worden. Vliegensvlug moesten integraties van cloud producten zoals Teams, of de inrichting AV geïmplementeerd worden zodat we direct thuis of hybride konden werken. Maar hoe gaat het nu? Vanuit mijn rol als Workplace & Mobility Consultant deel ik onze visie én aanpak, waardoor je precies weet waar jij als organisatie staat en heen kunt.

Hoe geef je vorm aan een nieuw thuiswerkbeleid?

We zijn beland op het punt van duurzame veranderingen. Het kantoor is blijvend veranderd en daarmee onze werkomgeving ook.  Nu we weer terug naar kantoor mogen moet er worden bepaald of medewerkers zélf de keuze krijgen om te kiezen waar ze werken, of dat dit op bedrijfsniveau wordt vastgelegd. Hoe pak je dat het beste aan? 
Veel organisaties kiezen er momenteel voor om hun medewerkers niet in één keer terug naar kantoor te laten gaan. En uit meerdere onderzoeken blijkt dat het merendeel van de medewerkers niet meer volledig terug naar kantoor wil. 

Het is tijd voor verduurzaming

Daarmee is het nu tijd om het nieuwe hybride werken anno 2024 opnieuw onder de loep te gaan nemen. De eerste “corona devices” van drie jaar geleden zijn immers alweer bijna afgeschreven. Welke keuzes ga je nu maken binnen je IT vervanging? Geheid zijn de aangekochte (spoed) oplossingen van drie jaar geleden, niet de oplossingen die je medewerkers het meest efficiënt hybride laten werken. Her-evalueer daarom opnieuw je situatie en kies voor de beste oplossingen, die optimaal aansluiten bij je organisatie, je medewerkers en hun manier van werken.

As as a Service

Tegelijkertijd is er veel veranderd op operationeel niveau/voor de werkgever. Meerdere organisaties bevinden zich momenteel in de overgangsfase ‘van beheer naar regie’. De behoefte om hardware niet langer meer te beheren stijgt naarmate we langzaam terug naar kantoor keren. Door gebruik te maken van As a Service houd je de regie in handen, omdat dit pakket schaalbaar, flexibel én voorspelbaar is.

Een passende oplossing met Workforce Enablement

Een breed scala aan opties. Maar waar begin je? Het is best een taak om een passend werkbeleid te vormen, waarmee je jouw medewerkers faciliteert met de beste devices, op de locaties die voor hen het beste werken. Daarnaast moet je rekening houden met nieuwe functionaliteiten van werkplekken en vergaderruimtes wanneer medewerkers terug naar kantoor gaan. Hoe ziet de werkplek er überhaupt uit na deze bizarre tijd? Hoe zorg je voor een efficiënte herindeling van de beschikbare ruimtes?

Een Workforce Enablement Assessment

Aan de hand van het Workforce Enablement Assessment maken we een dwarsdoorsnede van je organisatie. We onderzoeken in welke fase je als organisatie zit en hoe de huidige visie en het toekomstbeeld eruit zien. We achterhalen waar de verschillen tussen het zelfbeeld en de realiteit van je organisatie zitten. Samen zorgen we ervoor dat je medewerkers weer stapsgewijs terug naar kantoor kunnen. Na het uitvoeren van een Workforce Enablement Assessment werken we samen naar een passende oplossing op het gebied van IT en digitalisatie toe.

 

Wil je meer weten over waar je staat als organisatie?

Vraag dan nu een Workforce Enablement Assessment aan. Ik kom graag kennismaken.

Aanvraag assessment

Noël Brouwers
Teamleider Workplace & Mobility