#
Blog

Het gemak van Zero Touch Enrolment

Herinner jij je nog de tijd dat je elk device handmatig klaarmaakte voor gebruik? Dat werkte dan op basis van een up-to-date master disk, die je vervolgens op elk toestel moest installeren, waarbij je ook de directory bind moest voltooien en iedere gebruiker moest configureren. Gelukkig hoeft dit vandaag de dag niet meer en kun je vertrouwen op Zero Touch Enrolment. Wat dat precies is en wat de voordelen zijn, leggen we je vandaag uit.

Wat is Zero Touch Enrolment?

Eigenlijk zegt de naam “Zero Touch” al veel. Met Zero Touch Enrolment kun je een groot aantal devices makkelijk vanaf afstand configureren en klaarmaken voor gebruik, zonder dat een inhouse IT’er handmatig iets moet doen. Door middel van een online beheerplatform voer je alle installaties tegelijk uit. Heel gemakkelijk voor je IT-team, maar ook voor de eindgebruiker want zij kunnen op basis van hun credentials meteen aan de slag.

Is Zero Touch Enrolment veilig?

Het is zeker een veilige oplossing. Elk toestel staat geregistreerd in je beheerplatform. Van het moment dat een geregistreerd toestel connectie maakt met WiFi, wordt er een check gedaan op basis van de credentials. Bij de juiste credentials checkt het platform of er een nieuwe configuratie nodig is. Als dat het geval is, voert hij deze uit en is het toestel terug up-to-date. Dat is erg belangrijk voor de veiligheid van het toestel. Verder kun jij kiezen welke apps op de toestellen geïnstalleerd mogen worden en welke niet. Zo wordt het eenvoudiger om controle te houden over de verschillende devices in jouw organisatie.

Wat zijn de voordelen van Zero Touch Enrolment?

  • Minder tijdverlies door het beperken van manuele handelingen;
  • Minder kosten doordat het team zich niet moet bezig houden met handmatige taken;
  • Gemakkelijke uitrol van een groot aantal devices;
  • Devices kunnen aan huis geleverd worden bij de eindgebruiker.

Ben jij ook te lang bezig met het configureren van apparaten? Lees dan hier verder: