#
Blog

De rol van een Technical Expert

11-01-2023, Maastricht, Michel de Jonge

Bij ARP werken enkele Technical Experts die beschikken over een bulk aan technische kennis en jarenlange specialistische ervaring op het gebied van Apple, Google, Android en Microsoft. Daar ben ik, Michel de Jonge, er één van. Naast mijn rol als teamleider van dit team, ben ik zelf ook werkzaam als Technical Expert op het gebied van Android en Microsoft. In dit blog neem ik je mee in mijn rol als Technical Expert bij ARP. Lees je mee?

Huidige status en wensen voor de toekomst

Als Technical Expert worden we onder andere ingeschakeld zodra een organisatie een inventarisatie wilt laten maken van het beheer van zijn hardware. In het technische gesprek met de klant beoordelen we de huidige status van het beheer van de hardware en de wensen en eisen voor de toekomst. Daarnaast bekijken we of en hoe we kunnen ondersteunen met een MDM-oplossing of andere gerelateerde software.

Eerlijke adviezen en oplossingen

Uit dit gesprek komt een eerlijk advies. Transparantie is een van onze voornaamste eigenschappen. We geven eerlijke adviezen, ook wanneer iets technisch niet functioneert zoals bedacht en bieden de producten aan die het beste passen bij de wensen en eisen van de klant. Spreekt dit advies de klant aan? Dan zetten we de volgende stap: het opmaken van een technisch ontwerp.

Configuratie en implementatie

Het technische ontwerp is een gedetailleerd plan van aanpak over de configuratie en implementatie van de best passende MDM oplossing. Het ontwerp wordt samen met de klant opgesteld, we beschrijven welke configuraties toegepast worden en voor welke platformen (Apple, Android, Google, Microsoft) deze configuraties gelden.

Oplevering en evaluatie

Na een definitief akkoord van de klant kunnen we alles daadwerkelijk gaan inrichten. Uiteraard testen we samen met de klant bij oplevering of alles werkt. Vervolgens evalueren we samen met de klant of hetgeen we hebben ingericht ook aan de verwachtingen voldoet. We streven ernaar om altijd het antwoord op de vraag van de klant te bieden. Indien nodig voeren we nog wat wijzigingen door om te zorgen dat het eindresultaat volledig naar wens is. Wanneer alles eenmaal opgeleverd is, blijven we vooral betrokken vanuit een adviserende rol.

Hiermee hoop ik een inzicht te hebben gegeven over de rol van een Technical expert en wat ons team kan betekenen. Ben je benieuwd wat mijn collega’s en ik voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan hier contact op.

Michel de Jonge,

Technical Expert Android & Microsoft
Teamlead Team Technical Experts

Avatars TTE.jpg
Vorige
IT Solutions
Volgende
Alle IT onder één dak met ARP als servicepartner

Neem contact op

Ga gerust het gesprek met ons aan en neem contact met ons op via onderstaande button.