#
Blog

De aankomende prijsharmonisatie en Microsoft Teams Premium

Microsoft kondigt twee nieuwe ontwikkelingen aan die van invloed zijn op haar klanten: een prijsharmonisatie en de nieuwe Microsoft Teams Premium add-on. Hieronder lees je meer over beide aankondigingen.

Prijsharmonisatie softwarelicenties per 1 april

De prijzen voor softwarelicenties kunnen per land verschillen. Binnenkort komt daar verandering in! Microsoft heeft aangekondigd dat er een prijsharmonisatie komt. Daarmee worden alle prijzen gelijk getrokken naar de prijzen die in USD gelden. In Nederland - waar we de licenties in euro's betalen - betekent dat een stijging van +11% ten opzichte van de huidige prijzen (maart 2023). Deze prijsstijging gaat gelden bovenop de eerdere stijging van maart.

Voor wie en voor welke licenties geldt de prijswijziging?

Het is een wijziging die voor alle (zakelijke) klanten gaat gelden. Klanten in de commerciële, publieke, educatie en non-profit sector zullen dit dus gaan merken. Het raakt vrijwel alle soorten contractvormen en Cloud-producten. Uiteraard blijven huidige contracten onaangetast. De enige andere uitzondering is dat pakketten voor consumenten zijn uitgesloten op de prijsharmonisatie. 

Dit is wat je nu nog kunt doen

Tot en met maart kun je nog een nieuwe overeenkomst afsluiten, waardoor je nog tijdelijk verzekerd bent van de 'oude' prijzen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort én de lengte van de overeenkomst. Sluit je een overeenkomst af voor één jaar, dan heb je tot en met maart 2024 de huidige licentieprijzen. Sluit je een nieuwe Enterprice Agreement af? Dan kan het zelfs gaan om een contractperiode van 3 jaar.

Microsoft 365 E5 Offer voor non-profit

Gebruik je op dit moment de licentievoorwaarden die gelden voor de non-profit sector? Dan kom je in aanmerking voor een tijdelijk aanbod waarbij je 5% korting krijgt wanneer je overstapt op Microsoft 365 E5 licenties.

Wat is er ‘premium’ aan Microsoft Teams Premium add-on?

Microsoft Teams Premium is een add-on voor de bestaande Microsoft Teams-licentie die zorgt voor meer persoonlijke, intelligente en veilige Teams-omgevingen en -vergaderingen. Met Teams Premium kun je bepaalde elementen personaliseren en gebruikmaken van AI om handelingen slimmer en sneller uit te voeren.
Een aantal premium functies zijn:

  • Mogelijkheid om nieuwe vergaderings-sjablonen te maken, zodat je niet elke keer dezelfde instellingen hoeft in te voeren.
  • Mogelijkheid om per vergadering aan te geven hoe vertrouwelijk deze is, met de optie om automatisch een watermerk over de presentatie te plaatsen als het erg vertrouwelijk is.
  • Live ondertiteling en notulen kunnen laten maken met behulp van AI.
  • Webinarfunctionaliteiten zoals het bijhouden en beheren van aanmeldingen, aanwezigheidsinzichten en het automatisch versturen van berichten bij aanmeldingen of het verzenden van herinneringen.

Heb je vragen over de prijsharmonisatie, of wil je meer weten over Microsoft Teams Premium?
Neem hier contact op.

Vorige
IT Trends voor 2023
Volgende
De rol van een Technical Expert
#

Meer weten?

Neem contact op met Jef Beekens, Business Unit Manager Workplace & Mobility