#
Blog

Chiptekorten en leveringsproblemen in de IT wereld

Wereldwijde leveringsproblemen, chiptekorten, hoge prijzen voor brandstof en energie, en uitverkochte grondstoffen - enkele uitdagingen die ook de IT sector al een hele periode in de ban houdt. Het einde? Dat is nog niet in zicht. Hoe ga je dan toch om met al die leveringsproblemen in de IT wereld? Wij adviseren jou als IT partner en helpen jou op weg naar een sterke IT infrastructuur.

Dat er wereldwijde leveringsproblemen zijn is niet nieuw. Van chiptekorten en leveringsproblemen in de IT wereld tot een tekort aan bouwmaterialen in de bouwsector. Elke sector wordt getroffen. Er zijn verschillende redenen voor deze problemen. Het begon bij de uitbraak van de pandemie in het voorjaar van 2020.

Weinig invloed op externe factoren

Fabrieken sloten wereldwijd hun deuren. De vraag naar computerchips en nieuwe laptops in de Europese en Amerikaanse markt steeg door het vele thuiswerken. Voorraden die vanwege efficiëntie klein waren, zijn in veel fabrieken nu uitgeput. Deze verstoring is nog steeds te merken.

Een andere oorzaak, naast de coronacrisis, is de “inhaalvraag”. De vraag naar producten die door de pandemie waren uitgesteld. Ook zorgen het klimaat, de energietransitie en de geopolitieke veranderingen voor onrust in de economie. Zo zorgde de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de Brexit voor obstakels in de wereldhandel. 

En de oorlog tussen Oekraïne en Rusland? In sectorprognoses wordt als gevolg geschat dat dit het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar 22 miljard euro extra zullen kosten. Datacenters, hosters, online-applicaties worden hard getroffen. Maar ook het chiptekort loopt verder op door de oorlog. Externe factoren, waar je als bedrijf weinig invloed op hebt. Hoe ga je daar dan toch mee om?

ARP denkt met jou mee

Ondanks de wereldwijde uitdagingen kan ARP jou blijven helpen met het invullen van jouw IT wensen. Hoe? Door te denken in mogelijkheden en samen te werken met ondernemende collega’s.

We kijken naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan. We doen dit door met jou in gesprek te gaan: wat is echt belangrijk? Het is voor ons essentieel dat jouw IT omgeving vooruitstrevend genoeg is, zodat jij jaren vooruit kan. Choose Growth!

Inzicht in de IT markt en voorraden

Hebben we jouw wensen inzichtelijk? Dan start onze zoektocht naar geschikte de best passende IT oplossingen en producten. Als merkonafhankelijke reseller hebben wij een duidelijk inzicht in wat er allemaal te koop is in de markt. Kwaliteit staat bij ons voorop, zodat jouw medewerkers beschikken over het best geschikte oplossing.

Bovendien hebben we toegang tot alle distributeurkanalen, waardoor we overzien wat de voorraden zijn. Daarnaast beschikken we over een groot warehouse in Duitsland waar een ruime voorraad is. 

Daarover zei Thomas Olemotz, voorzitter van de Raad van Bestuur van onze moederorganisatie Bechtle AG: “De vraag naar IT oplossingen is onverminderd hoog, hun beschikbaarheid in de huidige marktsituatie bepalend. Leverbaarheid is daarmee een belangrijk concurrentievoordeel geworden. Daarom hebben we al vroegtijdig het inventarisbeheer verhoogd. We profiteren daarbij enerzijds van onze financiële draagkracht, maar anderzijds ook van de goede zakelijke relaties met onze partners en distributeurs.”

Wat kun je als klant zelf doen?

Ook speel je als IT manager of afdeling daarnaast zelf een belangrijke rol. Vanwege de grote vraag in de markt is het belangrijk om snel te handelen en beslissingen te nemen. Ga met ons in gesprek, zodat we samen kunnen kijken hoe we jouw IT plannen en wensen voor 2024 kunnen borgen.

Ontdek alles over onze Hybride Werken oplossing
Work Anywhere Anytime – Always on
Ook een optimale IT security?
Zero Trust

Neem contact op

Ga gerust het gesprek met ons aan en neem contact met ons op via onderstaande button. We beantwoorden je vragen graag!

Je kunt ons ook direct bellen: +31 (0) 43 808 0486