#
Blog

Artificial Intelligence in cybersecurity

De voordelen van Artificial Intelligence in cybersecurity 

We hebben in de afgelopen jaren duidelijk gezien dat IT steeds sneller moet kunnen reageren op de continue veranderende behoeften van een bedrijf. Deze behoefte aan wendbaarheid en reactievermogen zet IT afdelingen onder druk. Hiermee kunnen risico’s ontstaan in alle aspecten van de IT omgeving. Dit leidt tot slechte prestaties, verhoogde beveiligingsrisico's en ontevreden eindgebruikers. Hoe kan IT de bedrijfsinnovatie bijhouden en er tegelijkertijd voor zorgen dat kritieke processen op de juiste manier worden beheerd?

Automatisering en Artificial Intelligence (AI)

Bedrijven die digitale transformaties ondergaan, hebben één hoofddoel: de operationele efficiëntie verhogen met digitale middelen. Zonder gebruik van automatisering en AI technologie kunnen inspanningen op het gebied van digitale transformatie en nieuw geïmplementeerde technologieën resulteren in veel nieuwe processen en beheercomplexiteit. In de traditionele zin is automatisering gericht op het beheer van de levenscyclusactiviteiten van de infrastructuur/hardware. Steeds meer bedrijven maken gebruik van (op beleid gebaseerde) sjablonen, scripts en API-integratie in hun IT omgeving. Dit zorgt voor betere grip en inzichten van de IT afdelingen op resources en componenten.

Alhoewel automatisering een goed hulpmiddel is voor een verscheidenheid aan taken op een basis niveau, vereisen meer complexe functies het gebruik van AI en machine learning (ML). Door AI en menselijke elementen via IT te combineren, kunnen ondernemingen proactief handelen in plaats van alleen reactief. Misschien wel het meest bruikbare aspect van AI is de mogelijkheid om het rectificatieproces te automatiseren. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan AI de context bieden van waarom een probleem is opgetreden, acties aanbevelen om het probleem op te lossen of het probleem zelfs automatisch oplossen. Door het gebruik van AI kunnen IT afdelingen zelfs nog verder gaan en voorspellen wanneer zich problemen kunnen voordoen door gebruik te maken van actuele en historische analyses.

Verbeteren dankzij een wereldwijde database

Met AI wordt alle data continu geanalyseerd en gecorreleerd door miljoenen sensoren, en verzameld in een database. Dit gebeurt niet alleen door de lokale gebruiker, maar door meerdere gegevenspunten wereldwijd in de Cloud. Hierdoor ontstaat een gigantische database met veel verschillende gegevens. Door deze situaties op basis van cloud gebaseerde machine learning met elkaar te vergelijken, wordt er inzicht geboden in de status en gezondheid van de wereldwijde infrastructuur. Fouten die elders optreden worden direct gedeeld en voorkomen bij anderen.

Meer inzicht met Artificial Intelligence in jouw cybersecurity

Bij verstoringen zien we vaker dat één aspect in de organisatie de schuld krijgt (storage), maar in praktijk ligt dat anders: van slechte configuraties tot server problemen. Het inzicht verschaffen in waar iets misgaat en zorgen voor een snelle diagnose is daarom een belangrijk speerpunt van AI. 

Zoals eerder aangegeven zorgen betere voorspellingen ervoor dat potentiële problemen binnen de IT infrastructuur voorkomen kunnen worden. Bovendien zoekt AI continu naar verbeteringen om infrastructuren slimmer en betrouwbaarder te maken. Kortom, je krijgt zo met AI meer inzicht en tijdrovende onderhoudsprocessen worden vereenvoudigd waardoor bedrijfskosten omlaag gaan. 
 

Mark Jongen,
Solution Specialist datacenter

Inzicht krijgen in jouw datacenter?

Vraag het ARP Workload Assessment aan!

Is het datacenter binnen jouw organisatie binnenkort aan vervanging toe? Maak dan alvast een afspraak voor een vrijblijvend workload assessment met onze Solution Specialist Mark Jongen. Een workload assessment laat je zien hoe je huidige IT infrastructuur ervoor staat. De resultaten die uit het assessment komen dienen als basis voor een nieuwe oplossing.

Naar assessment
Vorige
Groeit je datacenter ook mee met je bedrijf?
Volgende
Waarom een hyper-converged infrastructure voor je datacenter?
#

Meer weten?

Neem contact op met mij! Bel mij of laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.