Data Storage

Is cloud storage wel de beste oplossing voor jou?

Data storage krijgt een steeds belangrijkere rol in organisaties, maar de toepassingen hiervan veranderen razendsnel en vragen steeds meer van je IT-landschap. We genereren steeds meer data. Van jou wordt verwacht dat dit zo slim en effectief mogelijk wordt opgeslagen. Maar waar? On-premise of in de cloud? En is het eigenlijk wel nodig om te kiezen tussen het een of het ander?
Datacenter

Data Storage: hoe pak je het nu aan? Begin bij het begin én vergelijk. Een groot voordeel van een on-premise datacenter is dat je de volledige controle hebt over je infrastructuur, je data en je security. Het nadeel is dat je hierbij wel een stukje flexibiliteit mist die een cloud-omgeving wel kan bieden. Een infrastructuur die in de cloud zit, is makkelijker op en af te schalen. Je hoeft zelf geen analyses te doen en je neemt alleen de capaciteit af die je nodig hebt. Maar de controle die je hierover hebt is wel weer beperkt.

Een moeilijke keuze, waarbij verschillende factoren een rol spelen: kosten, performance, beschikbaarheid en flexibiliteitWant wat vandaag nog zeker is, kan morgen weer anders zijn. Het inspelen en reageren op de markt is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Een modern datacenter is dan ook altijd maatwerk. En in veel gevallen kom je uit op een hybride variant die deels on-premise, en deels met cloud storage draait. Zo profiteer je van het beste van twee werelden.

Hoe richt jij je data storage omgeving in? Lees verder in ons blog On-premise vs. cloud.