Het einde nadert voor Windows 10. Niet letterlijk - het OS gaat nog wel even mee - maar op 14 oktober 2025 stopt de officiële ondersteuning van Microsoft. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar een migratie naar Windows 11 heeft meer voeten in de aarde dan je denkt. Plan de overstap op tijd, maak jouw systemen up-to-date en geniet van alle voordelen die Windows 11 biedt.

Ben jij al begonnen met het plannen van je migratie naar Windows 11?

Hiervoor is een goede planning essentieel. Onze begeleiding begint met een roadmap voor jouw zakelijke migratie. Daarin leggen we vooraf alle noodzakelijke stappen en timings vast. We bepalen migratiedoelstellingen, inventariseren jouw technologie en kijken wat er ontbreekt. Op basis van use cases en praktijkdemo’s brengen we technologie en mensen samen. Daarna plannen we de provisioning, voeren die uit en regelen we veilige afvoeren van oude apparatuur. Afhankelijk van jouw wensen ondersteunen we individuele stappen of helpen we je vanaf de planning tot de afronding met je migratie.

Naar de roadmap

Ontdek de mogelijkheden van Windows 11 

Door over te stappen naar Windows 11 krijgt jouw organisatie toegang tot geavanceerde beveiliging en krachtige, geïntegreerde beheergereedschappen. Integratie met Azure, Microsoft 365 en specifiek Teams maakt het eenvoudiger om hybride werkomgevingen te ondersteunen. Nieuwe technieken zoals Snap Assist, universeel zoeken en desktopgroepen maken je medewerkers productiever. AI is de drijvende kracht achter Windows 11. Deze technologie maakt Microsoft Windows slimmer, gebruiksvriendelijker en veiliger dan ooit gemaakt.

Secure-by-default 

Binnen Windows 11 is het hoogst mogelijke beveiligingsniveau de standaard. Hardwarematige beveiliging zoals TPM 2.0 en Secure Boot staan out-of-the-box aan. Devices starten veilig en blijven veilig omdat beveiliging op de achtergrond discreet een oogje in het zeil houdt. Secure-by-default verhoogt de betrouwbaarheid van de IT, zorgt dat je organisatie veilig kan werken en helpt jouw beheerafdeling om security compliant te houden. 

Sneller, productiever en persoonlijker 

De interface van Windows 11 is vernieuwd. Touch-, pen- en spraakbediening werken beter dan ooit. Snap Assist maakt het makkelijker om tussen vensters te schakelen. Met Desktopgroepen richten je medewerkers complete bureaubladen naar eigen smaak in. Begin met typen op de universele zoekbalk en Windows toont resultaten binnen je bestanden, contacten, e-mails en op internet. 

Eenvoudiger te beheren 

Windows 11 maakt het beheer van jouw IT-omgeving eenvoudiger. Vanuit één centrale omgeving kun je updates automatisch uitrollen én controleren of ze ook daadwerkelijk bij gebruikers zijn uitgevoerd. Apps en instellingen rol je op afstand uit. Nieuwe devices passen zich op basis van degene die inlogt aan de gebruiker aan. Vanuit de cloud overzie je alle devices en gebruikers, en hou je de beveiligingsstatus in het oog.  

Uitgerust met geavanceerde AI 

Volledig geïntegreerde AI voegt functionaliteit toe en optimaliseert alle features in Windows 11. Van personalisatie en toegankelijkheid tot aan beveiliging en prestaties, AI maakt Windows 11 veiliger, beter én slimmer dan ooit. Wil je AI direct inzetten om jouw organisatie te ondersteunen? Kijk dan hier naar de mogelijkheden van Copilot voor Microsoft 356.

Systeemvereisten voor Windows 11 

De minimale systeemvereisten voor Windows 11 liggen hoger dan die voor Windows 10. Om secure-by-default te zijn, moeten devices een TPM 2.0 chip en UEFI Secure Boot firmware bevatten. Systemen zijn softwarematig te controleren op compatibiliteit. Dit zijn de belangrijkste verschillen in hardware-vereisten tussen Windows 11 en Windows 10.

  Windows 11 Windows 10 (64-bit)
Processor 64-bit, 1 GHz+, minimal 2 cores of SoC 64-bit, 1 GHz 1 core of SoC
RAM 4 GB+ 2 GB+
Opslag 64 GB+ 20GB+
Firmware UEFI Secure Boot UEFI
Beveiliging TPM 2.0 TPM 1.2
Videokaart DirectX 12+ met WDDM 2.0 drivers DirectX 9+ met WDDM 1.0 drivers
Beeldscherm   HD 720p 800x600

Goed van start met Windows 11?

Ontdek de Windows 11 ready-oplossingen van Dell, Lenovo en HP

Windows 11 features en voordelen

Waar je ook naar zoekt – documenten, afbeeldingen, contactpersonen, e-mails of informatie op internet – je vindt het via het zoekvak op de taakbalk.

Windows 11 laat je navigeren met behulp van spraakherkenning en bevat een ingebouwde verteller die met een natuurlijke, menselijke stem tekst op het scherm kan voorlezen.

Breng orde in de chaos op je scherm, sleep één venster naar de rand en Snap Assist helpt je een selectie vensters organiseren.

Richt aparte bureaubladruimtes in voor verschillende taken en activeer via deskgroepen snel een werkruimte die past bij wat je op dat moment doet.

Gebruik de hechte integratie met Microsoft 365 om nog sneller, eenvoudiger en beter te werken én samenwerken.

Windows 11 is secure-by-default en beschermt vanaf de eerste start jouw apps, informatie en privacy.

Soepel migreren naar Windows 11? ARP staat voor je klaar

Een belangrijk onderdeel van de migratie naar Windows 11 is de uitrol van nieuwe devices naar medewerkers. ARP projectmanagement begeleidt dit proces jaarlijks tot wel 50 keer. Wij kennen de valkuilen en weten hoe je die handig omzeilt. Die ervaring zetten we graag in om jouw uitrol efficiënt, soepel en op tijd te laten verlopen. Benieuwd hoe onze aanpak eruit ziet? Teamlead Project Management Rick van den Boorn vertelt er hier meer over.

Lees verder
#

Contact

Neem contact op met Niels Pauel, Teamleider Outside Sales.