#
Referentiecase

Meeus Group: Kiest voor een Network Access Control security oplossing

Meeus Group bestaat uit meerdere bedrijven die actief zijn in de transport- en logistieksector. Het hoofdkantoor bevindt zich in Bergen op Zoom, waar de twaalfkoppige IT-afdeling is gevestigd. Zij dragen onder andere zorg voor een goed werkend netwerk, dat onmisbaar is voor de honderden medewerkers en gasten. Om die reden is de volledige netwerk infrastructuur vernieuwd.

IT security wordt steeds belangrijker en dient volledig gewaarborgd te zijn wanneer zoveel mensen connecteren met je netwerk. Om die reden is Meeus Group op zoek gegaan naar een partner die hierin kon voorzien. ARP Nederland heeft naast het advies ook de gehele implementatie van het netwerk op zich genomen.  Lees hieronder verder en krijg inzicht in hoe ARP dit project heeft aangepakt én welke oplossingen zijn geïmplementeerd.

Netwerktoegang op gebruikersniveau 

Dagelijks maken veel verschillende mensen – bekend en onbekend – verbinding met het netwerk van Meeus. Om hier meer grip op te krijgen was er behoefte aan een Network Access Control oplossing. Na een uitgebreide demonstratie op locatie viel de keuze op ClearPass van Aruba Networks. ClearPass maakt het netwerk slimmer dankzij een geautomatiseerde netwerktoegang op gebruikersniveau. Zo is het mogelijk om aan iedere gebruikersgroep specifieke policies toe te kennen.

Meeus_Transport_afbeelding.jpeg

Daardoor is Meeus weer volledig in controle. Omdat voor het complexe implementatieproces zeer specialistische kennis nodig is voerde ARP de implementatie in zijn totaliteit uit. De consultant was vijf dagen lang op locatie aanwezig om samen met het team van Meeus het fundament voor de verschillende gebruikersgroepen te bouwen. Voor elk scenario werd een aparte policy geschreven, waarin is vastgelegd wie waartoe geautoriseerd is. Hans Nouwt: “Het feit dat ARP veel eigen kennis heeft in combinatie met een vaste consultancy partner, betekende voor ons dat wij niet meer zelf de markt op hoefden om deze expertise te vinden. Een groot voordeel, want is vaak moeilijk om het kaf van het koren te scheiden”.

“ARP overtuigde ons met hun inhoudelijke kennis en deskundigheid. Daarnaast vond ik het prettig dat er nooit werd gepusht. Het kostenplaatje was altijd duidelijk en de implementatie en nazorg waren prima in orde.”

Hans Nouwt, IT-manager, Meeus Group

Nieuwe generatie endpoint security 

Malware, ransomware en andere aanvallen worden steeds geavanceerder. De huidige generatie antivirusoplossingen detecteert slechts die aanvallen die in de database staan (signature based). Dit zorgt voor een zwak punt in de beveiliging, omdat je niet beschermd bent tegen zero-day attacks. “Veel bedrijven onderschatten die risico’s”, vertelt Hans Nouwt. “Het is van groot belang voor Meeus dat losse terminals, printers, meetapparatuur en sensoren goed functioneren. Wij merkten echter dat spam en virussen soms door onze beveiliging wisten te komen.”

De antivirusoplossing voldeed dus niet meer aan de huidige wensen en eisen. ARP adviseerde SentinelOne. Dit endpoint securityplatform analyseert het gedrag van endpoints met zelflerende algoritmes, waardoor ook nieuwe malware wordt ontdekt. Mocht er ooit toch sprake zijn van een infectie, dan kan Meeus dankzij de roll back functionaliteit snel weer terug naar de oude, gezonde omgeving. Een bijkomend voordeel is dat het uitvoeren van scans slechts 3% van de CPU power vraagt. Verminderde performance van devices op de werkvloer is verleden tijd. SentinelOne zorgt daarmee niet alleen voor een betere beveiliging, maar draagt ook bij aan efficiency. 

Van leverancier naar kennispartner 

ARP en Meeus waren overigens geen onbekenden van elkaar. Oorspronkelijk leverde ARP toners, en later softwarelicenties. Maar verder deden Nouwt en zijn team tot voor kort liever alles zelf:

“Wij zijn altijd huiverig geweest om iemand in te huren. Die mensen komen iets doen en lopen vervolgens de deur weer uit met hun kennis. Je wil zeker zijn dat alles blijft draaien, en daarbij niet afhankelijk zijn van derden. ARP overtuigden ons met hun inhoudelijke kennis en deskundigheid. Ze waren bereid deze kennis met ons te delen. Daarnaast vond ik het prettig dat er nooit werd gepusht. Ik kreeg de ruimte om zelf uit te zoeken wat ik wilde afnemen. Het kostenplaatje was altijd duidelijk en de implementatie en nazorg waren prima in orde.”

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.