#
Referentiecase

Gemeente Assen: Kiest ARP Nederland als IT partner

Vanuit een Europees aanbestedingstraject is ARP Nederland als IT partner voor Gemeente Assen naar voren gekomen. ARP Nederland ontzorgt hierin de Gemeente Assen op het gebied van IT advisering, levering van de juiste hardware, software én diensten.

Een groot datacenterproject stond centraal tijdens de samenwerking van ARP en Gemeente Assen. Tijdens dit project werd een groot deel van het ICT datacenter van Gemeente Assen opnieuw ontworpen en geïmplementeerd. Een verouderde omgeving met diverse technische en functionele uitdagingen vroegen om een nieuwe IT visie voor de komende jaren. Performance, schaalbaarheid maar zeker ook integratie als totaaloplossing waren belangrijke drivers voor het uiteindelijke design.

IT Partnership

Het project heeft een fundament gekregen door samen met de projectgroep goed naar de technische, functionele maar ook toekomstige eisen en wensen te kijken. Hierin zijn een aantal concepten ontworpen, waaruit uiteindelijk is toegewerkt naar een eerste high-level-design. Een kritische blik op zowel de technische mogelijkheden in combinatie met de financiële haalbaarheid hebben een “best in class” resultaat opgeleverd.

Converged infrastructuur: Flashstack™

Een concept op basis van een gecombineerde compute, storage en netwerkintegratie vormde de basis van de nieuwe omgeving. Het geïntegreerde concept bestaat in dit project uit Cisco UCS compute nodes, Pure Storage full flash storage array’s en Cisco Nexus netwerkcomponenten. De volledige omgeving is op elkaar afgestemd en geïmplementeerd middels een vooraf gestandaardiseerd model, ook bekend als flashstack.

De grootste voordelen vanuit dit concept zijn de vooraf geteste compatibiliteit van de diverse onderdelen. Deze worden centraal beheerd en geüpgraded middels vooraf bepaalde firmware packages. De VDI omgeving met moderne grafische accelaratie en de compute omgeving voor overige applicaties zijn hiermee samengebracht in het totaalconcept. Daarnaast is ook het back-up concept integraal onderdeel van het nieuwe ontwerp.

De omgeving is volledig “in business” te upgraden op alle lagen, zonder downtime van de oplossing. Forklift upgrades van de storage en bijhorende datamigratie is de komende 10 jaar niet meer aan de orde door het always-on principe van Pure Storage.

Het vereenvoudigen van beheer

Door het werken met een geïntegreerd concept is het beheer sterk vereenvoudigd. Centraal beheer van een groot deel van de omgeving vanuit de centrale VMWare omgeving en zero-touch Pure Storage platform bieden sterke eenvoud. Geautomatiseerde performance load-balancing, snapshotting en LUN management maken een always-on experience.

Verder is de ondersteuning van de gehele omgeving ondergebracht in een centraal 3de-lijns solution supportcontract, waarbij zowel het netwerk, de storage omgeving als de compute en VDI omgeving samenkomt in een supportingang.

Cloud integratie

Op dit moment is een twin-datacenter concept ingericht, waarbij beide datacenterlocaties naar behoefte zijn voorzien van een totaaloplossing. De integratie richting cloud is eenvoudig te ontsluiten op zowel VMWare als Storage niveau. Dit maakt de oplossing toekomst-proof!

Oplevering als totaalconcept 

Binnen een volwaardige IT Partnership behoort naast advies en levering ook de ontzorging op het volledig implementeren van de nieuwe oplossing en het migreren van de bestaande applicaties en data.

Het volledige concept werd opgebouwd binnen het gemeentelijke datacenter, volledig geïnstalleerd en geïmplementeerd binnen de bestaande ICT omgeving. Vanuit het implementatieplan zijn diverse milestones opgeleverd waarna een volledige migratie kon worden gestart.

Het eindresultaat kent een hyper moderne omgeving, een kansrijk partnership en een zeer tevreden klant!

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.