#
Referentiecase

B&C International: Een nieuwe netwerk­infrastructuur

B&C is een internationale producent van verschillende vormen van raamdecoratie met 825 medewerkers. ARP solutions heeft samen met B&C een roadmap op het gebied van networking & security oplossingen opgesteld en uitgerold.

Ontmoet B&C International

Bijna 50 jaar geleden werd B&C in Amsterdam opgericht. In 1971 startte vanuit een kleine doe-het-zelf winkel een groothandel in houten rolgordijnstokken. Dit werd de basis van een grote organisatie die later bekend werd om hun kwalitatief hoogstaande raamdecoratie.

Het bedrijf groeide hard, en dus verhuisde B&C van Amsterdam naar Elspeet en vervolgens naar Nunspeet. Al snel volgde internationale uitbreiding. Tegenwoordig bestaat de B&C groep uit maar liefst 825 medewerkers in meer dan 10 landen.

Een nieuwe netwerk­infrastructuur

In 2018 bleek dat de netwerkoplossingen die B&C in gebruik had niet meer aan de technische specificaties voldeden die horen bij een moderne netwerkomgeving. Er was een verspreide IT infrastructuur ontstaan binnen B&C en er werd gebruik gemaakt van netwerk en security oplossingen van allerlei verschillende leeftijden.
Zo konden sommige collega’s met gemak op het netwerk, waar anderen dit nog maar met moeite lukte. De huidige IT omgeving voldeed dus niet langer meer aan de benodigde netwerk en security-eisen van de organisatie. Een moderniseringsslag was overduidelijk nodig.

Omdat er ook anders gebruik gemaakt werd van de verschillende gebouwen van B&C werd het duidelijk dat de IT omgeving niet up-to-date was. Doordat de oude zaaghaal nu werd omgetoverd tot een creatieve ruimte werd bijvoorbeeld de nood voor een nieuwe wireless en wired omgeving duidelijk. Het was tijd om er met de bezem doorheen te gaan!

ARP: meer dan een hardware partner

De organisatie werd duidelijk beperkt door hun netwerkinfrastructuur, dus werd het tijd om de switching en wireless-omgeving te vernieuwen. ARP was al langer de hardware-leverancier bij B&C. Door in gesprek te gaan met ARP kwam B&C erachter dat ARP meer kon betekenen voor hen dan enkel het leveren van hardwareproducten.

Zo werd er besloten dat er in een bestek van twee jaar een belangrijke stap moest worden gemaakt: de vervanging van hun gehele networking & security infrastructuur. Dit moest in 2020 volledig toekomstbestendig zijn. Zo gezegd, zo gedaan!

“Door de innovatieve en no-nonsense aanpak van B&C verliep de samenwerking erg prettig. Samen waren we zo in staat om de totale networking & security omgeving van B&C naar een hoger niveau te tillen.”

– Rudi van de Pas, toenmalig ARP Networking & Security specialist

Een duidelijke plan van aanpak

Nadat de behoeftes in kaart waren gebracht volgde stap nummer twee: het bedenken van de benodigde oplossingen. Hiervoor werd eerst de basisinfrastructuur op papier gezet. Zo is er gezamenlijk met de ARP Solution Specialisten en Pre-sales Consultant een technisch overzicht gemaakt en zijn er verschillende afwegingen gemaakt. In samenwerking met René Klooster, Cor Braamburg en Oscar Pieters werd een duidelijk plan van aanpak opgesteld. Volgens B&C liep dit proces soepel door de goede klik met ARP en de wederzijdse eerlijkheid.

Een vervanging van de gehele netwerkomgeving

Het resultaat bij B&C? In een bestek van twee jaar werden de volgende oplossingen geïmplementeerd:

  • De totale core en access switch omgeving
  • De wireless-omgeving van het kantoor-, magazijn- en showroom
  • Een Next Generation Firewall cluster, email security, network access control én endpoint security.

De uitdaging in deze uitrol zat hem in de grootte en complexiteit die bij het project kwam kijken. Mede door het op tijd uitrollen van de totale nieuwe networking & security omgeving heeft B&C in de corona tijd vlekkeloos de transitie naar het thuiswerken kunnen ondergaan.

“ARP bood meerwaarde aan B&C door voor hen network access control inzichtelijk te maken en te definiëren wat dit voor B&C kan betekenen. Daarnaast heeft ARP Core firewalling toegepast en B&C kennis laten maken met de innovatie endpoint security oplossing van SentinelOne.”

- Oscar Pieters, CIO, B&C

Voorbereid de coronaperiode tegemoet

Ook de modernisering van de user VPN speelde een cruciale rol tijdens de coronaperiode. Door een vroegtijdige vervanging stond alles al klaar toen iedereen plotseling moest thuiswerken vanaf maart.

“De ellende was niet in geld uit te drukken wanneer we niet konden thuiswerken afgelopen jaar. Door tijdig onze infrastructuur te vervangen konden we als bedrijf de uitdagingen van corona goed behappen.”

- Oscar Pieters, CIO, B&C

B&C gaf aan dat het vaak lastig is om grote netwerkprojecten uit te rollen binnen een organisatie vanwege de hoge kosten. Vanuit het bestuur werd vaak de vraag gesteld ‘alles doet het toch nog?’. Toch is B&C enorm opgelucht dat hun gehele netwerkinfrastructuur tijdig is vervangen.

De ICT-afdeling van B&C heeft dan ook veel complimenten ontvangen van alle thuiswerkers. Iedereen kon veilig en stabiel werken vanuit thuis en genoot van een snel netwerk.

Een zorgeloze en snelle migratie

Naast de complexiteit van de implementaties was een zorgeloze migratie een grote uitdaging. Het was namelijk niet mogelijk om zomaar de stekker eruit te trekken bij het logistieke proces.
​​​​​​​Voordat ARP aan de slag ging met de uitrol van het project was het belangrijk om de volgorde van de vervanging van de verschillende onderdelen nauwkeurig en op een logische manier in te plannen.

Hiervoor moest de planning van de opeenvolgende werkzaamheden aansluiten op die van de externe partijen, zoals 4IP. Dit resulteerde in een implementatie die gefaseerd buiten werktijd werd uitgevoerd, in de avond of weekenden. Zo ondervonden de werknemers geen overlast óf uitval.

Een ideale manier van samenwerken

Het project is samen met 4IP opgepakt: een combinatie die volgens B&C ideaal werkte. Zodoende voelde B&C dat het project zich in goede handen bevond.

“Tijdens de gehele uitrol konden we lezen en schrijven met ARP. Gezamenlijk is er een hele goede werkrelatie ontstaan.”

- Oscar Pieters, CIO, B&C

“We zaten er gezamenlijk in. Door de kennis en kunde van ARP en 4IP hadden we optimaal vertrouwen in ons partnership. Een ideale vorm van samenwerken. “

- Cor Braamburg, Hoofd System Management

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.