#
Referentiecase

Antares: ARP faciliteert flexibel werkconcept

Antares stapt over van vast naar flexibel werken. ARP faciliteert een volledig flexibel werkconcept. Antares is een middelgrote woningcorporatie met ongeveer 6000 verhuureenheden. Woningen bouwen, verhuren en onderhouden. Het wordt allemaal geregeld vanuit het kantoor in Tegelen, maar ook onderweg, bij huurders en op (ver)bouwlocaties zelf.

Wanneer de desktops aan vervanging toe zijn, kiest de corporatie er dan ook voor om flexibel werken te introduceren. Het nieuwe cloud-based werkplekconcept stelt ook andere eisen aan de hardware. ARP heeft veel ervaring met de overstap van vast naar flexibel werken en begeleidt Antares bij de hardware transitie, inclusief volledige implementatie van USB-C.

Strategisch meedenken 

“We hebben intern onderzoek gedaan naar passende apparatuur.” Aan het woord is Rogier Verheijen, hoofd ICT bij Antares.
“Daarbij hebben we eerst drie persona’s ontwikkeld, variërend van de medewerkers die altijd op kantoor werken tot medewerkers die vooral onderweg zijn. Bij deze archetypes hebben we eisen gedefinieerd: wat hebben zij echt nodig, wat moeten hun devices kunnen? Van daaruit zijn we gaan trechteren naar geschikte apparatuur. We hebben onze bevindingen aan een aantal hardwareleveranciers voorgelegd, maar een aantal van hen haakten al snel weer af. Ze vonden onze vraag te open. Een offerte aanvragen voor product x of y kon wel, maar strategisch meedenken was een brug te ver. Bij ARP hadden we juist het gevoel dat we meer advies kregen dan we vroegen. Het verschil tussen dozenschuivers en out of the box denkers was vrij groot.”

Thumbnail_antares_referentiecase.jpg

Aansluiten en opladen tegelijk: USB-C 

Een van de adviezen waar de Mobility Consultant van ARP mee komt, is USB-C. Dat is een relatief nieuwe technologie die perfect aansluit bij de wensen van Antares. Naast goede support en de toepassing van één A-merk (geen mix van merken) wil Antares namelijk ook een clean desk policy gaan hanteren.

''Bij ARP hadden we het gevoel dat we meer advies kregen dan we vroegen. Zij maken het grote verschil tussen dozenschuivers en out of the box denkers.''

Rogier Verheijen, Hoofd ICT, Antares

Rogier Verheijen:
“Mijn doembeeld bij flexplekken is een wirwar aan losse en rondslingerende kabels. ARP adviseerde USB-C, omdat je daarmee mobiele devices in één keer aansluit én van stroom voorziet. De apparatuur wordt automatisch opgeladen, zonder dat er extra stroomkabels nodig zijn. USB-C is bovendien een stuk sneller dan USB 3, dus het wordt gegarandeerd de nieuwe standaard. Alleen zijn nog niet alle notebooks en laptops hierop voorbereid. ARP vond een oplossing van Dell waarmee we zowel notebooks als 2-in-1 laptops kunnen docken. Alle flexibele werkplekken zijn nu dus geschikt voor al onze nieuwe apparatuur, het maakt niet uit welk apparaat je erin steekt, het werkt altijd.”

Uitlevering op medewerkerniveau 

Sommige organisaties zien op tegen de logistiek van uitlevering, maar dat proces beheerst ARP volledig. Alle hardware wordt centraal en scherp ingekocht en afgeleverd in het eigen magazijn van ARP. Hier wordt het voorbereidende werk gedaan: eerst wordt alle hardware uitgepakt en het verpakkingsmateriaal milieuvriendelijk gerecycled. Daarna volgt de CMDB-registratie en wordt alle assetinformatie verwerkt, zodat Antares alles direct in haar servicedesk applicatie TOPdesk kan inlezen. De apparatuur en bijbehorende accessoires worden per medewerker in een tas voorzien van de naam van de eindgebruiker verpakt en in rolcontainers naar Antares vervoerd.

Rogier Verheijen:
“De medewerkers ontvingen hun tas en kregen meteen een 3 uur durende training om te leren werken met het apparaat. Van de gebruikerstrainingen heeft ARP de oude werkplekken gedemonteerd en afgevoerd, de nieuwe monitoren en docking stations opgebouwd en was heel Antares in één keer klaar om mobiel te gaan werken.”

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Jef Beekens, Business Unit Manager Workplace & Mobility