#
Referentiecase

Adeptiv: Kiest SentinelOne voor endpoint security

Adeptiv is een datagedreven online marketing agency en voorloper in de inzet van AI om customer journeys te verrijken. Hun gezamenlijk doel: optimale groei van de customer base en customer value voor hun opdrachtgevers. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en technologieën om in de voorhoede van hun vak te blijven opereren. Want de beste zijn hun vakgebied is hun ultieme doel.

Op advies van ARP is Adeptiv overgestapt van traditionele security-software naar het nextgen security-platform van SentinelOne. Dit zorgt ervoor dat zowel alle endpoints als de servers van Adeptiv op basis van gedrag beschermd zijn tegen alle hedendaagse malware en ransomware. Daarnaast biedt het Adeptiv eenvoud in beheer verschillende integratiemogelijkheden voor de toekomst om het security-level van hun totale infrastructuur naar een hoger level te brengen.

Adeptiv

Dankzij hun effectieve campagnes groeit het bureau snel, en verdiende het een plek in de Emerce top 100, de lijst met beste e-business bedrijven. Om zo effectief te blijven, is het van belang dat de IT systemen veilig zijn. Adeptiv stapte daarom over van traditionele security-software naar het next-gen security-platform van SentinelOne. Met een gezamenlijk doel: optimale groei van de customer base en customer value voor hun opdrachtgevers.

Zoektocht naar passende oplossing 

In een creatieve, technische organisatie als Adeptiv draait een mix van Windows en Apple machines veelal op volle toeren om de grafische en technologische oplossingen te ontwikkelen. In de oude situatie zorgde de antivirus-software voor vertraging en performanceverlies. Daarnaast was er geen inzicht in aanvallen op het netwerk en werd niet alle malware tegengehouden.

“Performance was voor ons een van de doorslaggevende kenmerken. Bij de voorganger Eset kregen we regelmatig klachten over langzame machines omdat het antivirusprogramma aan het werk was. We draaiden SentinelOne op verschillende laptops, zowel Windows als Macs, en we hoorden helemaal niks meer van gebruikers.”

Albert Kolbach, IT Manager

Adeptiv ging daarom samen met IT partner ARP op zoek naar een passende oplossing. Er werden demo’s gedraaid met verschillende security-leveranciers. Die bleken allemaal wel wat voordelen te bieden, maar bij SentinelOne waren niet alleen de IT medewerkers, maar ook de gebruikers gelijk enthousiast. Ze merkten niets van het security-platform op hun eigen machines en ondervonden geen hinder meer op het gebied van performance.

“We wilden uitgebreidere beheermogelijkheden krijgen, met inzicht waardoor we direct konden optreden wanneer nodig. Dankzij het dashboard van SentinelOne kregen we dat. Bovendien geeft het niet alleen gedetailleerde informatie, maar werkt het ook erg prettig. Het zit logisch in elkaar, waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan het beheer. Ik bekijk nu dagelijks de portal en heb er verder weinig omkijken naar.”

Albert Kolbach, IT Manager

Eisen aan security

In de zoektocht stelde Adeptiv een aantal eisen. Naast de genoemde impact op performance, moest de nieuwe oplossing uiteraard alle virussen, malware, web-vulnerabilities en trojans tegenhouden. Adeptiv wilde af van signature-based en overstappen op een oplossing die niet afhankelijk is van updates, maar altijd up-to-date is. Malware en andere dreigingen tegenhouden was echter niet voldoende; ook inzicht in wat er op het netwerk en in de cloud gebeurt, was een vereiste.

AI maakt security slimmer

De online marketeers van Adeptiv werken dagelijks met AI en waren dus gecharmeerd van SentinelOne waarbij AI een centrale rol speelt in het opzetten van de verdediging tegen malware en cybercrime.

Adeptiv zag een verschuiving van de app-problemen en performance issues naar een rustig draaiende, veilige IT omgeving. Ook de medewerkerstevredenheid op dit gebied schoot omhoog sinds de implementatie van SentinelOne. Niet alleen de eindgebruikers profiteerden, ook het security-beheer werd overzichtelijker. Nieuwe clients kunnen nu makkelijk worden aangemeld en vanuit de cloud worden geconfigureerd. 

''SentinelOne zit duidelijk op hetzelfde niveau en loopt voorop in het gebruik van AI bij security. Werkelijk alles wat niet thuishoort op een endpoint werd ontdekt, zelfs de kleinste dingen. En dat doet het vrijwel autonoom zodat je er geen omkijken naar hebt.”

Albert Kolbach, IT Manager

Samenwerken als partners

De samenwerking tussen Adeptiv en ARP is gedurende het project zeer prettig verlopen.

Rudi van de Pas, toenmalig Consultant Networking & Security bij ARP:
“Vanaf het punt dat Albert bij mij kwam met het probleem voor een passende endpoint security oplossing tot de uiteindelijke uitrol zijn we gezamenlijk als echte partners opgetrokken." 

Het advies dat ARP gaf heeft ervoor gezorgd dat zowel alle endpoints als servers van Adeptiv op basis van gedrag beschermd zijn tegen alle hedendaagse malware en ransomware. Daarnaast biedt het Adeptiv eenvoud in beheer en voor de toekomst verschillende intergratiemogelijkheden om het security-level van hun totale infrastructuur naar een hoger level te brengen.

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.