#
Referentiecase

Sitech: Efficiënt en beveiligd printen

Sitech Services: een innovatieve technologiepartner die het maximale uit elke fabriek haalt. Samen met verschillende teams van specialisten werken zij nauw samen om hun kennis en ervaring van de procesindustrie in dienst te stellen van de klant. Eind 2018 liep het printcontract van Sitech bij hun vorige leverancier af. De nieuwe opdracht vanuit Sitech? Een vervanging van het MFP contract, een implementatie van follow you én de implementatie van scanstromen.

Maak kennis met Sitech Services 

Sitech Services: een innovatieve technologiepartner die het maximale uit elke fabriek haalt. Samen met verschillende teams van specialisten werken zij nauw samen om hun kennis en ervaring van de procesindustrie in dienst te stellen van de klant.

Met de Chemelot site als ‘speelveld’ zit Sitech dichtbij de plants van haar partners. De ambitie van Sitech? Hun opdrachtgevers in de procesindustrie naar een ‘next level’ te helpen. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat alles optimaal alles werkt, binnen een volledig datagestuurde omgeving.

“We analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong behouden. Dit doen we met de nieuwste technologische toepassingen, de juiste expertise, de beste innovaties en verregaande digitalisering.”

Met maar liefst 1000 medewerkers is Sitech uitgegroeid tot dé professionele hightech engineering dienstverlener op Chemelot en ver daarbuiten. “Wij gaan voor maximaal meer”, dát is hun lijfspreuk.

De uitrol van een groot project

Een vertrouwde samenwerking

Sitech en ARP werken al jaren samen. Van oudsher maakte Sitech gebruik van ARP service bij de Turn Arounds. Onze geografische ligging, service en flexibiliteit waren hierin doorslaggevend. Een samenwerking die altijd fijn en soepel verliep.

De vraag van Sitech

Eind 2018 liep het printcontract van Sitech bij hun vorige leverancier af. De nieuwe opdracht vanuit Sitech? Een vervanging van het MFP contract, een implementatie follow you én de implementatie scanstromen.

Al twee jaar voordat het huidige contract tussen Sitech en ARP afliep werden de voorbereidingen voor dit vraagstuk gestart.

Ontzorging voor Sitech

Als merkonafhankelijke adviesbedrijf informeerde ARP tijdig over alle marktontwikkelingen en maakte 2/4 inzichtelijk welke zaken relevant waren voor Sitech.

Zo ontzorgde ARP de organisatie op het gebied van marktverkenning. Naar aanleiding hiervan besloot Sitech om ook de hele afdeling rondom print af te nemen bij ARP.

Een veilige en snelle SLA

Gegarandeerde continuïteit

Gezien Sitech werkachtig is in de fabrieken op het Chemelot terein is een veilige én snelle SLA van enorm belang. Zou er namelijk onverhoopt een fabriek stil komen te staan door een defecte of storende printer, dan kost dit al veel geld. De eis van Sitech? Hulpverlening binnen 4 uur op locatie bij een nodige interventie. Continuïteit was dus prioriteit nummer 1 en tevens ook een grote uitdaging van dit project.

De béste oplossing voor iedereen

Om dit te kunnen garanderen was hiervoor uiteraard ook een betrouwbare partner nodig. Want hoe vind je de juiste balans tussen een op maat gemaakte SLA, gunstige prijs, oplossing én condities? Op verschillende vlakken was het project dus een best een uitdaging. Tijdens het project werden er met meerdere mensen overlegd van inkoop, IT en project management om alle belangen in acht te nemen.

De zoektocht naar een vendor waarmee ARP samen deze SLA’s en verwachtingen kon waarmaken werd uiteindelijk gevonden in Canon.

Een korte oplevertijd

De korte doorlooptijd van de implementatie vormde tevens ook een grote uitdaging. Een kort tijdsbestek in combinatie met verschillende locaties op het Chemelot terrein én mobiel binnen fabrieken van klanten.

Op zoek naar de juiste oplossing

Een gouden combinatie

In Canon werd de best passend oplossing voor Sitech gevonden in een combinatie van hardware én software. Na een langdurige aanloop en inventarisatie fase was Sitech overtuigt van de kracht van ARP met Canon als gekozen merk.

Veilige printstromen én tijdsbeparing

Door te kiezen voor een implementatie follow you en scanstromen via Canon werkt Sitech vanaf nu nog efficiënter én veiliger. Iedere medewerker print nu met een unieke batch op elke printer en zo komen alle documenten d.m.v. scanstromen automatisch terecht in office 365. Veilig, productief én minder tijdsverspilling. Zo zijn alle voordelen van Uniflow van Canon van toepassing op Sitech.

De doorslaggevende factor

Snel kunnen handelen

ARP ligt geografisch dichtbij het Chemelot terrein. Dit zorgde ervoor dat ARP snelle responsetijden voor Sitech tijdens Turn Arounds kon garanderen. Als een van hun belangrijkste eisen was dit een van de doorslaggevende factoren van Sitech om voor ARP te kiezen.

Een merkonafhankelijke oplossing

Sitech vond het fijn dat ARP zich merkonahankelijke opstelde, waardoor de beste oplossing gevonden kon worden. Het merk stond niet voorop. Zo werd de beste combinatie geselecteerd: de beste fabrikant voor Sitech, mét de service van ARP.

Onderscheidend vermogen

Tevens kan ARP gebruikmaken van haar eigen financiële vermogen. Dit betekende voor Sitech dat ARP flexibel was in haar contractvormen. Er was namelijk geen derde partij nodig voor financing, Over deze flexibiliteit was Sitech erg te spreken.

#

Meer weten?

Neem contact op met Frits de Boer, Business Consultant Managed Print Services.