#
Referentiecase

Holmatro: Vernieuwd bedrijfsnetwerk werkt als een geoliede machine

Als je ooit getuige bent geweest van een auto-ongeluk waarbij de passagier met een grote knipschaar uit zijn auto moest worden bevrijd, is de kans groot dat je kennis hebt gemaakt met Holmatro. Het bedrijf uit Raamsdonksveer is namelijk wereldwijd marktleider in hydraulische gereedschappen voor reddingsoperaties en special tactics.

40.000 m2 uitbreiding van de Nederlandse productielocatie is aanleiding om het WiFi en LAN netwerk voor de hele organisatie te optimaliseren. ARP levert een totaaloplossing op maat, inclusief soft- en hardware, implementatie en ondersteuning.

Gebruiksvriendelijk en krachtig: HP Aruba

Erwin Binck, ICT-manager bij Holmato:

“We willen best-in-class zijn bij alles wat we doen, dat werkt in de hele organisatie door. Het netwerk moet gewoon probleemloos werken. De oude oplossing is gaandeweg ontstaan en voldeed niet meer. Je moet weten dat deze locatie in totaal 40.000 m2 oppervlakte beslaat! Het nieuwe WiFi-netwerk stelt medewerkers in staat om in alle kantoor- en productieruimten flexibel en mobiel te werken. Daarbij is alles zo ingeregeld dat er automatisch de beste dekking en signaal wordt geleverd met de gebruiker. ARP heeft hier een oplossing van HPE Aruba Networks geadviseerd."

Holmatro_referentie_afbeelding.jpg

Clearpass en Airewave

Naast beschikbaarheid zijn veiligheid en beheersbaarheid belangrijke uitgangspunten voor Holmato. Mede daarom is gekozen voor Clearpass en Airewave managementsoftware. Clearpass zorgt ervoor dat bezoekers en werknemers gescheiden gebruik kunnen maken van hetzelfde WiFi-netwerk, zodat bedrijfsinformatie optimaal afgeschermd blijft. Het gebruik van deze zeer krachtige policymanager geeft ons de mogelijkheid om optimale veiligheid samen te brengen met de beste gebruikerservaring.

Alle devices en gebruikers worden automatisch in het juiste netwerk geplaatst. Op basis van de rol welke ze vanuit Clearpass mee krijgen, ontstaat de meest optimale netwerkervaring. Met Airewave kan Holmato het netwerk vanuit een centrale plek monitoren en managen. Door middel van een grafische omgeving heeft de systeembeheerder realtime inzicht in de werking van het WiFi-netwerk, de gekoppelde devices en de gebruikte applicaties. Daarnaast kan hij ook terug in het verleden kijken om zo makkelijk fouten en issues te evalueren en in de toekomst te voorkomen.

Totaalontzorging

Paul Storm Van Leeuwen, systems administrator bij Holmato:

“We hebben een kleine IT afdeling, ik beheer in mijn eentje zo’n 350 werkplekken over twee continenten. Een absolute voorwaarde die ik aan het WiFi-netwerk stelde was dan ook dat het grotendeels zelfvoorzienend moet zijn en weinig onderhoud vereist. HP Aruba is een uitstekende basis en mede dankzij de hechte samenwerking met 4IP maakt ARP haar belofte van totaalontzorging meer dan waar. Eén afspraak en we kunnen weer verder, die externe ondersteuning is voor ons erg belangrijk.” 

''Het totaalplaatje is voor ons doorslaggevend. Slimme inrichting en het op locatie meedenken van een kennisrijke business consultant onderscheiden ARP.''

Erwin Binck, ICT-manager, Holmato

Het beste verhaal

Erwin Binck was aangenaam verrast door de ICT expertise binnen ARP:

“We bestellen al vele jaren onze toners bij ARP. Later zijn ze ook ons printeronderhoud op basis van Managed Print Services gaan verzorgen. Toen we voor het eerst gingen nadenken over een nieuwe WiFi-oplossing dachten we eerlijk gezegd niet meteen aan ARP. We hadden vooral contact met een salesmanager en twijfelden of ARP voldoende inhoudelijke kennis in huis had. Als snel werd duidelijk dat ARP de afgelopen tijd een enorme slag heeft gemaakt, met specialisten op verschillende gebieden, waaronder connectivity. We hebben verschillende partijen uitgenodigd, maar ARP had gewoon het beste verhaal. Het totaalplaatje is voor ons doorslaggevend. Slimme inrichting en het op locatie meedenken van een kennisrijke business consultant onderscheiden ARP.

Vanaf dag 1 zijn we enthousiast over zowel het technische maar zeker ook commerciële advies en de projectmatige aanpak van ARP; we hebben heel gestructureerd naar de oplevering toegewerkt. In het verlengde van het WiFi-netwerk heeft ARP ondertussen ook ons core netwerk, inclusief de volledige accesslaag vervangen. Volgende maand start ARP met het vervangen en uitbreiden van een compleet nieuw securityconcept waardoor Holmatro weer helemaal up-to-date is qua ICT netwerk. Dit geeft wel aan hoe groot het vertrouwen inmiddels is.”

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.