#
Referentiecase

Goossens: Wonen & Slapen

Goossens wonen & slapen is binnen Nederland één van de grotere spelers als meubelretailer. Met meer dan 65 jaar ervaring bestaat de visie van Goossens uit het ontzorgen van de klant en het verrassen van de klant met goede kwaliteit meubels tegen een scherpe prijs. Vanuit veertien vestigingen in Nederland en een groot distributiecentrum in Veghel van 60.000 m² leveren zij door het hele land met eigen bezorgers.

Een verhuizing van het hoofdkantoor van Goossens wonen & slapen naar het distributiecentrum en een veroudering van de bestaande IT-infrastructuur zijn aanleidingen voor een compleet vernieuwde netwerkinfrastructuur. ARP implementeert een compleet nieuwe security-oplossing en datacenter verdeeld over twee locaties, waarbij het netwerk zowel wireless als wired vervangen zijn op alle locaties.

Het zit goed met het nieuwe netwerk

Goossens wonen & slapen is binnen Nederland één van de grotere spelers als meubelretailer. Met meer dan 65 jaar ervaring bestaat de visie van Goossens uit het ontzorgen van de klant en het verrassen van de klant met goede kwaliteit meubels tegen een scherpe prijs. Met eigen bezorgers leveren zij door het hele land. Dit doen zij vanuit 14 vestigingen en een groot distributiecentrum van 60.000 m² in Veghel. Een Goossens wonen & slapen: Het zit goed met het nieuwe netwerk. verhuizing van het hoofdkantoor van Goossens wonen & slapen naar het distributiecentrum en een veroudering van de bestaande IT-infrastructuur zijn aanleidingen voor een compleet vernieuwde netwerkinfrastructuur.

ARP implementeert een compleet nieuwe security-oplossing en datacenter verdeeld over twee locaties, waarbij het netwerk zowel wireless als wired vervangen is op alle locaties.

"Als ik het traject met ARP in één woord moet samenvatten, dan durf ik te zeggen dat het geruisloos verlopen is."

Peter Gros, Financieel Directeur, Goossens Wonen & Slapen

Transparantie

Peter Gros, financieel directeur bij Goossens wonen & slapen:
“Voor ons was het belangrijk dat de verhuizing van ons hoofdkantoor soepel zou gaan ver-lopen. De vier belangrijkste eisen die wij hadden, waren: continuïteit, duidelijk advies, scherpe prijs en state-of-the art technology. Van alle partijen die wij heb-ben gevraagd, had ARP wat ons betreft de meest transparante offerte. De prijs-stelling was goed en de contacten liepen pragmatisch en soepel. ARP voldeed aan al onze eisen.”

Toekomstbestendig

ARP levert een nieuwe netwerkinfra-structuur die modern, schaalbaar en veilig is voor de toekomst.

Toon Daams, solution specialist:
“Men heeft hier een platte infrastructuur waarbij sprake was van weinig segmentatie. Wij hebben een stuk segmentatie toegepast, zodat ook uitbreidingen die in de toekomst worden verwacht, beter uitgevoerd kunnen worden. Om daarnaast ook handvaten te bieden voor nieuwe wet- en regelgeving hebben wij verkeersinzichtelijkheid gecreëerd door firewalling.''

Referentie_goossens_afbeelding1.jpg

Compleet opgebouwd datacenter

ARP levert in een kort tijdspad alle benodigde oplossingen.

Jeroen Respen, Business Unit Manager Networking & Security ARP Nederland:
“De oplossingen die we hebben gebouwd bij Goossens wonen & slapen zijn verdeeld over twee datacenters om zo de uptime te verhogen. Wij hebben aan beide kanten een gelijksoortige HPE oplossing gebouwd. Servers en een software defined storage laag die over één totaal-concept zijn werk kan doen: schaalbaar, hoge uptime en zeker kostenefficiënt.

ARP implementeert ook een Fortinet securityoplossing. Al het netwerkverkeer dat van het internet, vanuit interne clients, computers, laptops, kassasystemen et cetera komt, wordt gescand door de oplossing die in het datacenter actief is. Hypermodern, maar zeker ook met een hoge bandbreedte. Daarnaast kiest ARP voor een Aruba wifi-netwerk en monitoring van Airwave Solutions om met één muisklik vanuit een locatie inzicht te krijgen in alle externe locaties. Tot slot heeft ARP een VEEAM back-up oplossing geïmplementeerd waarbij intern als ook naar een extern datacenter een back-up wordt gemaakt. Zo kan Goossens in geval van calamiteiten altijd terug naar een laatste back-up.”

De uitdaging

Peter Gros:
“Het verloop van de verhuizing was voor ons erg belangrijk. Wij kunnen ons niet veroorloven dat de winkels een dag uit de lucht zijn, dat was één van de belangrijkste eisen. Het bijzondere van dit traject is met name het korte tijdspad dat doorlopen moest worden door de verhuizing van de hoofdlocatie naar het distributiecentrum in Veghel. Een uitdaging, maar niets is onoverkomelijk.”

Dat onderschrijft ook Jeroen Respen. “Als ik terugkijk op het project doe ik dat met trots. Het was een omvangrijk project, met de openingstijden van Goossens wonen & slapen als extra uitdaging. Wij hebben in een kort tijdsbestek veel moeten ver bouwen, implementeren en migreren. Ik denk dat wij daar een goede slag in hebben geslagen.”

Referentie_goossens_afbeelding2.jpg

De perfecte samenwerking

Samenwerken staat hoog in het vaandel bij zowel ARP als Goossens. Dat komt onder andere tot uiting in het duidelijk duiden van gemaakte keuzes en daarbij de voor- en nadelen van een oplossing beargumenteren. Transparantie, eerlijkheid en expertise zijn de basis van de samenwerking tussen Goossens en ARP.

Peter Gros:
“De samenwerking op de werkvloer is eigenlijk op dezelfde manier verlopen als het offertetraject. Pragmatisch, doelgericht en resultaatgericht. Andere organisaties die voor een gelijksoortig project staan, wil ik meegeven dat ik zeer tevreden ben over de wijze van samenwerking met ARP. Ik zou ARP ook willen en kunnen aanbevelen aan iedereen die zo’n traject voor de boeg heeft. En als ik het in één woord moet samenvatten, dan durf ik te zeggen dat het geruisloos verlopen is.”

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.