#
Referentiecase

Driestar College: Klaar voor de toekomst met de vervanging van een nieuw datacenter

Een nieuw datacenter project: een moderne ICT-omgeving met snelle performance. Dit is waar het Driestar College in Gouda naar op zoek was. Hierin hebben zij ARP Nederland als partner gevonden. Het Driestar College in Gouda is een christelijke scholengemeenschap met een breed scala aan middelbaar onderwijs. Met bijna 3000 leerlingen hoort daar natuurlijk een moderne ICT-omgeving bij.

​ARP heeft een nieuw datacenter geïmplementeerd bij de scholengemeenschap. Het was een uitdagend datacenter project, met een succesvolle uitkomst en een zeer tevreden klant.

Een complete vervanging van het datacenter

Moderne ICT-omgeving met snelle performance

Het Driestar College in Gouda is een christelijke scholengemeenschap met een breed scala aan middelbaar onderwijs. Met bijna 3000 leerlingen hoort daar natuurlijk een moderne ICT-omgeving bij.

Om de performance van hun server en storageomgeving te garanderen heeft ARP een compleet nieuw datacenter geïmplementeerd bij de scholengemeenschap. Dit bleek een uitdagend project, met een succesvolle uitkomst. Beide partijen kijken tevreden terug op de samenwerking. Het Driestar college kan zich met de implementatie van het nieuwe datacenter weer volledig focussen op haar leerlingen.

''De samenwerking verliep enorm soepel, er was geen stress aan het einde van het project. Dit was voor ons een unieke ervaring. Wij waren enorm onder de indruk van de gedetailleerde invulling van de aangeboden oplossing. Het was het meest complete verhaal tegen een scherpe prijs.''

Adriaan Noteboom, ICT Manager, Driestar College

Meer betrouwbaarheid en snellere hardware

“Onze huidige server en storage omgeving was onderhand al 5 jaar oud en was aan vernieuwing toe”, zegt Adriaan Noteboom, ICT Manager bij het Driestar College. “We streefden naar meer betrouwbaarheid en snellere hardware. Performance was namelijk een groot issue voor ons.” Daarom schreef het Driestar College in januari een aanbesteding uit voor hardware.

Positief verrast

Adriaan Noteboom:
“We zijn onder de indruk van de aanpak van ARP tijdens het voortraject van de aanbesteding.”

Jeroen Respen, Business Unit Manager Networking & Security, en Business Manager Public Angelique Tran brachten tijdens het voortraject een bezoek aan het Driestar College. Zij hebben Noteboom een aantal waardevolle inzichten meegegeven. Zo creëerden zij een overzichtelijk beeld van de mogelijkheden.

Noteboom:
“Zij wisten ons positief te verrassen over de verschillende opties, vooral op het gebied van service. Daarom kozen we voor ARP.”

Referentie_driestar_afbeelding 2.jpg

Hoge beschikbaarheid hele omgeving

Op twee locaties van het Driestar College realiseerde ARP een modern, schaalbaar en snel platform van Dell/EMC. “We waren op zoek naar een oplossing die goed integreert en een optimale aantoonbare samenwerking heeft tussen servers, storage, netwerk en back-up”, aldus Adriaan Noteboom.

Op de hoofdlocatie kozen we voor een een VMware cluster voorzien van snelle Flash storage, terwijl alle productie VM’s met Veeam gerepliceerd werden naar de tweede vestiging in Leiden. Hiervoor koos ARP vanwege de Backup en Disaster Recovery. Door performance én flexibiliteit op deze manier te combineren is Driestar in staat hoge beschikbaarheid te garanderen van de gehele omgeving. Zeker in examenperiodes is dit voor de scholengemeenschap een absolute must.

Soepele samenwerking

Mark Jongen, Solution Specialist ARP :
“Het was mijn verantwoordelijkheid om de uitrol zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen voor beide partijen. Dagelijks contact zorgde voor korte lijnen en duidelijke communicatie”.

Het Driestar College is dan ook ontzettend tevreden over het verloop van de implementatie.

Adriaan Noteboom:
“ARP had duidelijk de regie in handen door tijdig te anticiperen op onze behoeften en vragen serieus op te pakken.”

Het Driestar College legde de lat hoog, maar ARP nam de uitdaging met beiden handen aan. Dit alles binnen het beoogde budget en de afgesproken projectperiode.

Adriaan Noteboom:
“De samenwerking verliep enorm soepel. Ook zaten we ruim in de tijd met de implementatie, er was geen stress aan het einde van het project. Dit was voor ons een unieke ervaring.”

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.