#
Referentiecase

Broekhuis: Een moderne ICT omgeving met meer redundantie en continuïteit

Broekhuis, een van Nederlands grootste automotive bedrijven met ruim 1.500 medewerkers verspreid over 70 locaties in Nederland, investeert verder in een ICT fundament voor de toekomst. Door een snel groeiende organisatie gericht op een totaaloplossing in mobiliteit, vraagt de ICT omgeving van Broekhuis om meer redundantie en continuïteit.

Schaalbaarheid en Performance

Schaalbaarheid en performance zijn hierin de voornaamste uitgangspunten. Daarnaast zijn eenvoud in beheer en beveiliging een belangrijke rode draad door de wensen en eisen binnen het nieuwe concept.

ARP Solutions, al lange tijd een vaste ICT partner van Broekhuis, ontwerpt en creëert samen met het ICT team van Broekhuis een nieuw ontwerp en de bijhorende businesscase voor de komende jaren.

team_utrecht.jpg

Door het implementeren van een tweede datacenterlocatie, geografisch gescheiden van het hoofddatacenter waarbij een volledig gespiegelde data omgeving en netwerkinrichting wordt ingericht, groeit de optimalisatie in redundantie en continuïteit aanzienlijk. Het nieuwe datacenter wordt voorzien van een volwaardige ICT stack gebaseerd op full flash storage, low-latency datacenter networking, core netwerksegmentatie en virtuele werkplekken.

De bijna 70 locaties worden volledig voorzien van een centraal netwerkconcept vanuit het datacenter, waarbij het hyper moderne tunnel-node concept zorgt voor een centraal netwerk en securitybeheer. Hierbij worden alle LAN en WLAN componenten vervangen en opnieuw geïmplementeerd volgens de nieuwste software defined netwerkstandaarden.

Continuïteit

“ICT continuïteit is op onze vestigingen van groot belang, door het zo optimaal mogelijk in te richten, streven we naar een zo’n hoog mogelijke uptime voor onze telefonie en bedrijfs-applicaties. Klant en autodata dient altijd en binnen enkele seconden voorhanden te zijn, voor een zo hoog mogelijke klanttevredenheid!”

Aart Franken, ICT Manager, Broekhuis

Redundantie

Daarnaast wordt een groot deel van de locaties voorzien van een redundant WAN verbinding en firewalls voor de continuïteit en security van netwerkverkeer, met als doel de klantcontacten zo snel en adequaat mogelijk te ondersteunen doormiddel van ICT oplossingen.

Jeroen Respen – oud Business Unit Manager Networking/Security en Datacenter solutions bij ARP Nederland ligt toe “Het samen optuigen van een design en bijhorende businesscase voelt als een prettig en vergaand partnership. Door middel van het kritisch bekijken van verschillende technische oplossingen en het juist inzetten van de beschikbare middelen, hebben we een uiterst modern en schaalbaar concept kunnen creëren. Dat maakt het meer dan leuk!"

ARP Solutions zal te samen met haar eco-partners zorgen voor de configuratie en implementatie van een groot deel van de nieuwe omgeving.

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.