#
Blog

Groeit je datacenter ook mee met je bedrijf?

Data zijn goud waard voor jouw bedrijf. Zowel in het bedrijfsleven als in ons dagelijks leven zijn we sterk afhankelijk van data. Met een verouderd datacenter maak je het je bedrijf dus best wel lastig. Je bent niet de enige, want veel bedrijven werken nog steeds met een verouderde IT infrastructuur. De meerderheid daarvan maakt ook geen gebruik van slimme technieken zoals Artificial Intelligence. Zonde, want ook dit kan veel opbrengen voor jouw organisatie! Lees hier hoe jij je datacenter slimmer kunt inrichten.

Je datacenter als kostenpost

Verouderde, trage IT systemen leiden onder veel werknemers én IT managers tot veel frustratie. Vaak ligt dit aan de performance van je storage-omgeving. De snelheid van je storage-systeem wordt bepaald door de connecties die je data tegenkomen. Vaak loopt dit enorm stroef bij verouderde storage-systemen.

Een verouderd datacenter kan dus in meerdere opzichten een enorme kostenpost worden. Maar liefst de helft van ieder IT budget gaat op aan het onderhouden van een verouderde infrastructuur. Het verlies van data is daarentegen vaak een onderschatte kostenpost van vele bedrijven. Ligt jouw datacenter plat? Dan ga je niet alleen gebukt onder downtime, maar verlies je ook nog eens belangrijke data.

Is jouw datacenter verouderd? Download eens ons gratis e-book 'Hybrid cloud: datacenter van de toekomst'.

Gebrek aan flexibiliteit én capaciteit 

We eisen steeds meer van onze storage-omgeving. Flexibiliteit, zero downtime en ondersteuning van de allernieuwste applicaties: het moet allemaal kunnen. Met een verouderd storage-systeem loop je veel meer kans op storingen in je datacenter.

Daarnaast krijgt bijna een kwart van de bedrijven geregeld te maken met dataverlies of ongeplande systeemuitval. Zonde, want dit leidt tot instabiliteit, downtime én het verlies van productiviteit. Maar liefst 66% van de bedrijven is er niet zeker van dat ze alle systemen en data terug kunnen zetten na dataverlies of ongeplande downtime van systemen.

Hoeveel tijd besteed jij aan het datacenter?

Een verouderd datacenter neemt vaak veel tijd in beslag. Zonde, want veel storingen, dataverlies of hoge kosten kunnen voorkomen worden. Er zijn dan ook steeds meer nieuwe softwareprogramma’s en producten beschikbaar om de hoge beheerslast van je IT omgeving te verlagen. Zo heb je als systeembeheerder meer tijd voor andere kerntaken. Je storageomgeving kan beter schaalbaar gemaakt worden en periodiek onderhoud kost minder tijd. Wie wilt dat nou niet?

Een overvloed aan data

Data zijn natuurlijk enorm belangrijk voor jouw bedrijf. Maar een overvloed aan data wilt niemand. Want hoe zie je dan nog de bomen door het bos? Dit kun je voorkomen door data te filteren met datareductie.

Datareductie is een overkoepelende term van technologieën die de storagecapaciteit reduceren om zo een bepaalde dataset te kunnen verwerken. Dit gebeurt met behulp van deduplicatie en compressie. Tussen het meten van de data en het toekennen van een bepaalde betekenis aan die data vindt de dataverwerking plaats.

Hierbij reduceert analyse-software alle ruwe data tot een geordend patroon. Met slimme snapshots maak je een virtuele kopie van je data. Zo verklein jij jouw footprint op het gebied van data.

Gemiste kansen met Artificial Intelligence

Heb je ook al eens gekeken naar het gebruik van Artificial Intelligence in jouw datacenter? Met behulp van AI kun je jouw datacenter namelijk proactief beheren. Met gebruik van machine learning wordt de beheerslast verlaagd en krijg je inzicht in de status van jouw infrastructuur. Zo voorspel je hoe jouw datacenter optimaal presteert en efficiënt gebruik maakt van resources.

Powered by

Vorige
Datalekken, hoe voorkom je ze?
Volgende
Datacenter in de cloud of on-premise?
#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.