Gebruiksklare devices

Zero Touch Deployment

Het aantal devices in een organisatie is de laatste jaren enorm toegenomen. En hoewel dit positief is voor de productiviteit van je medewerkers, zorgt het ook voor een grotere werkdruk bij jouw IT afdeling. De aankoop en configuratie van de juiste devices brengt heel wat tijdrovend werk met zich mee. Ook is het moeilijk om het overzicht te houden over je device management. Tot voor kort lag dit werk bij de IT afdeling, maar met Device as a Service (DAAS) kan het eenvoudig overgedragen worden. Met DAAS voorzie je jouw IT team van de nieuwste devices en zorgen wij voor de hele device lifecycle.

Smartphones zijn onmisbaar geworden in een organisatie. Het is belangrijk dat je ook voor deze toestellen dezelfde standaard zet als voor andere hardware. Vaak krijgt een nieuwe medewerker een nieuw toestel, krijgt hij een handleiding mee om nodige apps te installeren en op het einde van de levensduur van het toestel levert hij zijn smartphone weer in. Wat er in tussentijd gebeurd is met het toestel, is niet duidelijk. Met DAAS is dit anders. Dankzij onze Zero Touch Deployment-oplossing geniet je van heel wat voordelen.

Voordelen Zero Touch Deployment

 • Snel configureren van toestellen. Denk aan diverse netwerk- en beveiligingsinstellingen;
 • Essentiële toepassingen en licenties worden toegewezen via cloud-gebaseerde oplossingen;
 • Hardware-, software- en beveiligingsconfiguratiegegevens van het apparaat worden automatisch verzameld;
 • Privé- en bedrijfsdata zijn van elkaar gescheiden, wat gegevensverlies tegenhoudt en bedrijfssystemen beschermt;
 • Bedrijfsdata gegarandeerd verzekerd door:
   
  • Beveiliging gevoelige gegevens;
  • Het afdwingen van nieuwe wachtwoorden;
  • Apparaten die op afstand beheerbaar zijn.

Zero Touch Deployment vertrouwt op cloud communicatie met de server en zo worden alle mogelijkheden van menselijke fouten weggenomen. Hierdoor biedt het hele proces een betere kwaliteitsgarantie dan een handmatige implementatie.

Deze situatie komt je vast bekend voor:

Het mobile device landschap in jouw organisatie moet vernieuwd worden. Hierdoor moet je 100 nieuwe smartphones aanschaffen. Als de devices zijn aangekomen, begint het tijdrovende werk om ze handmatig in de juiste settings te plaatsen, de nodige applicaties te downloaden – omwille van security redenen – en de verdere configuratie van de toestellen te voltooien.

Met DAAS maak je gebruik van een Zero Touch Deployment-oplossing, en daarmee zijn de handmatige installaties verleden tijd.  Zo bespaart jouw IT afdeling veel tijd en kunnen jouw medewerkers snel aan het werk bij het gebruik van een nieuw toestel. (Dit is ook van toepassing op DAAS Compute)

Wat is Zero Touch Deployment?

Met DAAS worden devices volledig geconfigureerd en gebruiksklaar geleverd, zonder dat jouw IT medewerker er inhouse naar hoeft om te kijken. De levering van de devices vindt plaats on site of bij de eindgebruiker thuis. Dit maakt het logistieke proces voor de uitrol van nieuwe toestellen eenvoudiger, vooral in deze tijd van thuiswerken. Komt er een nieuwe medewerker bij, dan bestel je eenvoudig een nieuw device. Deze wordt ook geconfigureerd en gebruiksklaar bij je op kantoor of bij de medewerker thuis geleverd. De medewerker logt in met zijn gebruikelijke gegevens en kan meteen aan de slag.

Powered by

#

Meer weten?

Neem contact op met Noël Brouwers, Business Developer Workplace & Mobility