Data Availability

Is jouw IT-infrastructuur opgewassen tegen een security aanval?

Een gehackt datacenter: de angst van elke IT manager. Maar geen paniek, jouw infrastructuur is opgewassen tegen een security aanval. Toch? Dat zou je denken, maar in veel bedrijven wordt er niet goed genoeg nagedacht over een veilige back-up omgeving. Met verloren data, werknemers die niet kunnen werken én torenhoge kosten als gevolg. Zonde, want dit kan voorkomen worden. Bedrijven weten dat een goede back-up belangrijk is, maar lopen vaak tegen uitdagingen aan.
Datacenter

Waar staat deze back-up? Hoe vaak moet ik een kopie maken? Worden de data ook gedupliceerd? Het is belangrijk om hierover na te denken zodat je een flexibele back-up omgeving kunt installeren. Het mag duidelijk zijn dat downtime is schadelijk voor je bedrijf. Je bent dan ook in grote mate afhankelijk van je IT-omgeving voor je bedrijfskritische activiteiten en diensten. Ook al ben je nog zo goed voorbereid, toch kan het gebeuren dat je niet op tijd hebt kunnen ingrijpen. Kom erachter hoe jij de meest veilige IT- infrastructuur voor jouw organisatie creëert.

Want stel je voor, je datacenter crasht tóch. Kan jouw organisatie dan terugvallen op een disaster recovery plan? Disaster recovery bestaat vaak uit offside back-ups, cloudreplicatie of een volledige ontdubbeling van de infrastructuur op een andere locatie. Distaster recovery heeft als doel om je bedrijfscontinuïteit in het geval van een calamiteit te garanderen. Dit kunnen je al je bedrijfsactiviteiten zijn of slechts een gedeelte daarvan. Bij de term disaster recovery denk je vaak aan een brand of overstroming, maar er zijn in de praktijk vaak andere oorzaken die catastrofale gevolgen hebben.

Denk bijvoorbeeld eens aan de zwakste schakel in een IT-omgeving: de eindgebruiker. Een menselijke fout, een virus of een corrupt systeem. Met een disaster recovery plan leg je vast welke aanpak je hanteert wanneer een van de bovenstaande dreigingen jouw datacenter platlegt. Beperk daarom de schade van je downtime zo goed mogelijk met een disaster recovery plan. Hierin leg je vast welke aanpak je hanteert wanneer een van de bovenstaande dreigingen jouw datacenter platlegt. Met dit plan beperk jij de schade van je downtime zo goed mogelijk.   

Heb jij al een disaster recovery plan? Lees ons blog over de gevolgen van downtime.