#
Bechtle lanceert Project Replay

Want duurzaamheid is niet langer een optie, maar een noodzaak.

Maastricht, 20 Oktober 2021 – ARP NL, Bechtle direct France, Bechtle direct Poland en Bechtle direct Netherlands introduceren Project Replay en nemen concrete maatregelen om de DAAS oplossing te verduurzamen. 

Project Replay weerspiegelt de Bechtle Sustainability Strategy 2030 en is direct gekoppeld aan Bechtle’s Just Press Play solutions. ARP adopteert als onderdeel van de Bechtle AG deze Sustainability Strategy en Just Press Play Solutions.

De CO2-voetafdruk in kaart brengen

Duurzaamheid heeft een bijzondere betekenis in de dagelijkse activiteiten van ARP en Bechtle. Een van de doelstellingen van Project Replay is om de CO2-uitstoot onder controle te houden en de onvermijdelijke uitstoot te compenseren. Bechtle brengt de CO2-voetafdruk per IT werkplek binnen het DAAS-aanbod in kaart door rekening te houden met vier componenten: Hardware, Logistiek, Verpakking en Services.

Bechtle berekenen de CO2-voetafdruk door de gehele lifecycle van de DAAS oplossing te analyseren. Zo wordt de CO2-uitstoot zichtbaar. Op die manier weet Bechtle hoeveel er per werkplek wordt uitgestoten. Zodra de totale uitstoot is berekend, wordt de uitstoot gecompenseerd door klimaat- en ontwikkelingsprojecten in meerdere landen te ondersteunen. Daarnaast werkt Bechtle met 80% gerecycled karton, milieuvriendelijke bulkdozen en FSC-papier. ARP Nederland besteedt ook veel aandacht aan alle betrokken derde partijen om ervoor te zorgen dat de partners hun eigen MVO-aanpak hebben.

Veilig inruilen van legacy IT met Replay Services

Inruilen van legacy IT is een ingewikkelde taak voor organisaties. Met de Replay Services neemt Bechtle de volledige verantwoordelijkheid voor het hele proces: van het verzamelen van IT middelen, diagnose en beoordeling, tot het gecertificeerde wissen of vernietigen van gegevens en het repareren op een milieuvriendelijke en AVG-conforme manier. De klant kan de restwaarde herinvesteren in Device as a Service.

Klik hier voor meer informatie over Project Replay.

 Over ARP en Bechtle

ARP is dé partner op het gebied van IT. Je kunt bij ARP terecht voor IT oplossingen op het gebied van Device as a Service, IT Infrastructure en Hybride Werken. Of een organisatie 100 of 1500 werkplekken groot is; met onze vooruitstrevende IT oplossingen zorgen wij ervoor dat organisaties meer tijd hebben voor de core business en zich kunnen focussen op de groei van de organisatie. Dát is onze missie.

Dankzij ons Duitse moederbedrijf Bechtle AG combineren wij de kracht en stabiliteit van een groot internationaal concern met de persoonlijke ondersteuning en flexibiliteit van een lokale IT partner. ARP maakt dan ook deel uit van een gedecentraliseerd, maar nauw verbonden netwerk. De visie van moederbedrijf Bechtle is ‘Care for people, passion for IT’. Dat zie je vanzelfsprekend ook terug bij ARP.

Bechtle AG is met ca. 80 IT systeemhuizen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland actief en met 24 E-Commerce vennootschappen in 14 EU-landen één van de Europese marktleiders in E-Commerce. De in 1983 opgerichte onderneming met hoofdkantoor in Neckarsulm (Duitsland) heeft momenteel meer dan 12.000 medewerkers in dienst. Bechtle biedt zijn meer dan 70.000 klanten (overwegend industrie, handel, overheid en de financiële sector) een compleet portfo-lio rondom IT infrastructuur en IT diensten, fabrikant-onafhankelijk en op één adres. Bechtle is genoteerd op de MDAX (Duitse aandelenindex en een nevenindex van de DAX) en de TecDAX (Duitse aandelenindex waarop de 30 grootste technologiebedrijven zijn genoteerd). In 2020 bedroeg de omzet 5,82 miljard euro. Meer informatie op: bechtle.com 

Contact

Sophie Röcken
Marketing Project Manager

Formulier is niet beschikbaar

Vorige
Een mooi succes bij Adelante Zorggroep
Volgende
Een totaal nieuw networking & security concept bij het Were Di in Valkenswaard