#
Optimaliseer productiviteit en beveiliging

Google ChromeOS voor de health sector

IT in de zorg

Als IT-manager bij een zorginstelling begrijp je het belang van productiviteit en veiligheid in jouw werkomgeving. Een goed georganiseerd en beveiligd IT-systeem draagt bij aan efficiënte werkprocessen, waardoor zorgmedewerkers meer tijd kunnen besteden aan de directe zorg voor patiënten. Daarnaast genieten patiënten van een betere zorgervaring doordat zorgverleners snel informatie kunnen delen, wat resulteert in een geïntegreerde en gepersonaliseerde behandeling.

Met ChromeOS zijn je apparaten na opstarten binnen een minuut klaar voor gebruik en blijven ze optimaal presteren, zelfs na verloop van tijd. De applicaties starten binnen enkele seconden op dankzij de Chrome internetbrowser en web apps. Updates worden automatisch uitgevoerd, wat jouw workflow ten goede komt. - Joël Mentink | Technical Expert Google

Contact met onze Google specialist

Google ChromeOS

ChromeOS biedt een unieke werkplekoplossing voor zorgorganisaties. Enerzijds kun je met ChromeOS je medewerkers voorzien van een intuïtieve en snelle werkplek die je flexibel kunt inzetten om eenvoudig op en af te schalen. Anderzijds zorgt het met maandelijkse automatische updates ervoor dat apparaten altijd up-to-date, snel en veilig zijn, zónder downtime voor je medewerkers.

Dit alles zorgt ook voor een snelle implementatie en eenvoudig endpoint management. Hierdoor kan er meer aandacht besteed worden aan complexere uitdagingen en minder tijd aan het oplossen van incidenten.

Daarnaast beschermt ChromeOS met een gelaagde beveiligingsarchitectuur gevoelige patiëntgegevens. Ook verleent ChromeOS je medewerkers direct toegang tot bijvoorbeeld patiëntdossiers. Of ze daarbij nu gebruik maken van de Chrome internetbrowser of een Virtuele desktop-infrastructuur (VDI).

Voordelen van ChromeOS voor zorginstellingen

Verbeterde beveiliging:

ChromeOS-apparaten bieden geavanceerde beveiligingsfuncties om de privacy en bescherming van gevoelige gegevens te waarborgen.

Eenvoudig en efficiënt werkplekbeheer: 

IT-beheerders kunnen beleidsregels configureren en apparaten beheren vanaf elke locatie, waardoor tijd en middelen worden bespaard.

Kostenbesparing: 

Je kunt tot wel 450 euro per apparaat per jaar besparen op implementatie-, upgrade- en trainingskosten. ChromeOS-apparaten verbruiken tevens tot 46% minder energie dan vergelijkbare modellen.

Snellere implementatie:

Implementatie van ChromeOS-apparaten is 76% sneller dan Windowsapparaten, waardoor de tijd tot volledige operationele capaciteit wordt verkort.

Flexibiliteit en mobiliteit:

Zorgverleners kunnen overal en altijd veilig werken dankzij het gebruik van cloudprofielen, ongeacht het device.

Gegarandeerde werkende systemen en uptime:

Door betrouwbare systeemprestaties en maximale uptime, kunnen zorginstellingen rekenen op continue beschikbaarheid van essentiële applicaties en gegevens.

Gemakkelijk op- en afschalen: 

Het is eenvoudig om het aantal apparaten op te schalen of terug te schalen op basis van de behoeften van de zorginstelling.

De kracht van ChromeOS met ARP

Met de kennis en expertise van ARP op het gebied van ChromeOS kan de zorgsector optimaal profiteren van de productiviteit en beveiliging die ChromeOS te bieden heeft. ARP werkt nauw samen met Google waardoor er sprake is van een continue uitwisseling van waardevolle kennis, middelen en expertise. Daarnaast biedt ARP een scala aan diensten die jou kunnen ondersteunen en begeleiden bij alle aspecten van ChromeOS. Denk hierbij aan een readiness review, implementatie- en optimalisatieprojecten, en trainingen op het gebied van ChromeOS.

#

Meer weten?

Graag advies over ChromeOS in de zorg of sparren met één van onze technische experts?

Neem contact op met Joël Mentink, Technical Expert Google.