#
Forrester Report

Cloudwerkers zijn cruciaal om voorbereid te zijn op disruptie

Vandaag de dag hebben ondernemingen en de maatschappij te maken met extreme onzekerheden. Ondanks de toenemende onderlinge verbindingen tussen disruptiescenarios, moeten ondernemingen ononderbroken kwaliteit, levering en de beleving van werknemers garanderen. Het is momenteel belangrijker dan ooit voor toonaangevende ondernemingen om de voordelen van cloud technologie en endpoints te benutten.

Toen de pandemie aan het begin van 2020 toesloeg, werd het voor ondernemingen wereldwijd duidelijk dat werken op afstand niet langer de toekomst van werken was, maar de onmiddellijke realiteit. Bedrijven die hun werknemers altijd en overal kunnen ondersteunen, bevinden zich in de beste positie om de bedrijfscontinuïteit veilig te stellen en tegelijkertijd de beleving van hun werknemers te verbeteren (employee experience, EX).

In januari 2020 gaf Google Forrester Consulting de opdracht om cloud technologie trends binnen het personeelsbestand te evalueren. Zij ontdekten dat IT-besluitvormers binnen ondernemingen in Nederland prioriteit geven aan het verbeteren van EX en productiviteit. Ze maken grote stappen richting een meer wijdverspreid gebruik van de cloud, dat meer in lijn is met de rest van Europa. Zelfs voor de pandemie was investeren in cloudwerkers niet langer een luxe, maar noodzakelijk om topprestaties en veerkracht te garanderen onder disruptieve omstandigheden.

In dit rapport lees je:

  • Waarom kenniswerkers  naar de cloud migreren.
  • Waarom ondernemingen zich richten op EX en cloud-gebaseerde apps
  • Waarom ondernemingen gebruik maken van de cloud