Google ChromeOS

ChromeOS is ontwikkeld om de hedendaagse werknemer optimaal te ondersteunen en biedt een unieke werkplekoplossing voor organisaties. Cloudprofielen, regelmatige updates en toegang tot populaire productiviteits- en videoconferentie apps helpen werknemers om overal effectief te werken. Een lagere total cost of ownership, een gelaagde beveiligingsarchitectuur en een eenvoudig endpoint management maakt dat IT zich beter kan focussen op de meer complexe uitdagingen. Met maandelijkse updates die op de achtergrond plaatsvinden, blijven apparaten up-to-date, snel en veilig zonder downtime voor werknemers. ChromeOS houdt werknemers verbonden en productief, of ze nu een eerstelijnswerker of kenniswerker zijn, op kantoor of juist op afstand.

Met ChromeOS kan IT zich meer richten op de verdere digitale ontwikkeling van uw organisatie, en minder op het beheren van de apparaten. Benieuwd hoe ARP met Google ChromeOS uw organisatie kan helpen groeien?

 

ARP laat u graag kennismaken met ChromeOS en beschikt daarnaast over de expertise en services om uw organisatie te ondersteunen. Zowel bij de vraag of ChromeOS een geschikte oplossing kan zijn voor de uitdagingen waar uw organisatie mee te maken heeft, als bij de implementatie van Google Admin console als endpoint management oplossing en de uitrol van de ChromeOS apparaten.

 

Ontdek hoe ChromeOS kan helpen

Wanneer organisaties de juiste endpoints gebruiken, kunnen ze hun medewerkers effectief en productief laten werken vanaf kantoor, thuis of onderweg. ChromeOS biedt een volledig cloudgebaseerd platform voor het volgende:

  • Centraal beheer van apparaten met de webgebaseerde Google Admin console en Chrome Enterprise Upgrade
  • Bescherming van medewerkers dankzij ingebouwde, proactieve beveiligingsmaatregelen 
  • Toegang voor medewerkers tot cloudgebaseerde en legacy apps via oplossingen als VDI (Virtual Desktop Infrastructure) of Virtual App Delivery (VAD)
  • Meerdere configuraties mogelijk, fully managed, managed guest session en kiosk mode
  • Een 76% snellere implementatie van apparaten in vergelijking met Windows 10-apparaten

Snelle implementatie en eenvoudig beheer

In vergelijking met Windowsapparaten kunnen ChromeOS apparaten tot 76% sneller worden geïmplementeerd zonder dat imaging vereist is, omdat apparaten automatisch de apps, instellingen en bladwijzers van gebruikers downloaden die zijn opgeslagen in een cloudprofiel. Met de cloudgebaseerde Google Admin console kan IT meer dan 500 beleidsregels configureren vanaf elke locatie, updates beheren en apps installeren en beheren vanaf elke locatie. Lees hier meer over Google Admin console.

Met zero-touch enrollment is het mogelijk om medewerkers hun nieuwe ChromeOS apparaat uit te pakken en direct ingebruik te nemen zonder dat extra handelingen op het apparaat nodig zijn om het apparaat onder beheer te brengen en gebruiksklaar te maken.

Apps voor elke werknemer

ChromeOS geeft werknemers toegang tot de productiviteits- en videoconferentie-apps waaraan ze zelf de voorkeur geven, zoals Zoom, Slack, Meet, Google Workspace, Microsoft Office 365 en Teams. Met Managed Google Play kan IT top-bedrijfsapps en privé-apps samenstellen en implementeren. Krijg toegang tot legacy- en Windows-apps in veilige virtuele omgevingen via virtualisatieproviders als Citrix, VMware en Cameyo, of gebruik Parallels Desktop om Windows-apps lokaal en offline te openen.

Moderne werknemerservaring

ChromeOS biedt moderne werknemers het gemak en de flexibiliteit die je ze wilt bieden. ChromeOS apparaten starten snel op én blijven snel. Updates vinden automatisch en op de achtergrond plaats om zo downtime te beperken en efficiëntie te verbeteren. Medewerkers kunnen zich focussen op hun werk en worden niet afgeleid en onderbroken door laadschermen. Google biedt elke vier weken updates die niet alleen nieuwe functies integreren maar ook de prestaties verder verbeteren. Cloudprofielen maken het mogelijk om medewerkers frictieloos te laten werken op verschillende ChromeOS apparaten en stellen hen in staat om direct verder te gaan waar ze op een ander apparaat gebleven waren. Met ChromeOS worden gebruikersworkflows standaard cloud-first, met automatische back-ups en synchronisatie van apps en gegevens tussen apparaten om te voorkomen dat voortgang verloren gaat.

afbeeldingen_Google_Chrome_OS_beveiliging.jpeg

Ingebouwde en proactieve beveiliging

ChromeOS apparaten zijn uitgerust met beveiligingsfuncties zoals gegevensversleuteling, sandboxing en de door Google ontworpen Titan C security chip die identiteit en systeemintegriteit beschermt. Google Safe Browsing waarschuwt gebruikers als ze naar schadelijke sites navigeren en de functie ter voorkoming van hergebruik van wachtwoorden weerhoudt werknemers ervan zakelijke wachtwoorden te hergebruiken om proactief kwaadaardige bedreigingen en datalekken te voorkomen. Er staan twee kopieën van ChromeOS op elk apparaat, zodat bij het opstarten kan worden gecontroleerd of het systeem ongewijzigd is. Als blijkt dat het OS is beschadigd, kan worden overgeschakeld op de veilige versie. Executables worden niet uitgevoerd op ChromeOS, waardoor antivirussoftware niet meer nodig is. Gebruikerssessies op ChromeOS apparaten zijn standaard versleuteld en dankzij IT policies zijn zoekgeraakte of verloren apparaten onbruikbaar. Omdat de meeste bestanden in de cloud worden opgeslagen zijn de hoeveelheid gegevens op het apparaat klein waardoor de kans op ransomware nog verder afneemt.

Een slimme en milieuvriendelijke investering

ChromeOS is ontworpen om de kosten en het energieverbruik in de loop der tijd te minimaliseren. Door de overstap te maken, kunnen bedrijven tot wel 450 euro per apparaat per jaar besparen op implementatie-, upgrade- en trainingskosten. ChromeOS-apparaten zijn gebouwd met duurzame en recyclebare materialen en verbruiken tot 46% minder energie dan vergelijkbare apparaten van concurrenten.

afbeeldingen_Google_Chrome_OS_SlimmeInvestering.jpeg

“In de toekomst zullen cloud-oplossingen een sleutelrol blijven spelen. Werken op afstand is een enorm succes geweest voor organisaties en zal dat naar verwachting blijven. 83% van de werkgevers zegt nu dat de verschuiving naar werken op afstand succesvol is geweest voor hun bedrijf en minder dan 1 op de 5 leidinggevenden verwacht dat de werkplek weer wordt zoals hij was vóór de pandemie (Bron: U.S. Remote Work Survey, PWC)”

Chrome Enterprise upgrade & Chromebook Enterprise

Chrome Enterprise Upgrade ontgrendelt de ingebouwde zakelijke mogelijkheden van ChromeOS apparaten en stelt IT in staat om apparaten op afstand te beheren. vanaf een centrale web portal. Ondermeer geavanceerde beveiliging om bedrijfsgegevens veilig te houden en flexibele configuraties om elke use case mogelijk te maken zijn hierin beschikbaar.

Chromebook Enterprise combineert de voordelen voor eindgebruikers van ChromeOS met de zakelijke mogelijkheden van Chrome Enterprise Upgrade for IT om het cloudpersoneel in staat te stellen overal veilig en effectief te werken. Een Chrome Enterprise apparaat combineert de eindgebruikersvoordelen van een ChromeOS apparaat met Chrome Enterprise Upgrade. Het is een zakelijke oplossing voor Chrome apparaten, de Chrome-browser en ChromeOS. Met Chrome Enterprise Upgrade en Chromebook Enterprise-apparaten kunnen hybride medewerkers overal veilig en effectief werken.

Download gratis de Chrome Enterprise Upgrade Onepager

Implementeer, beheer én beveilig je apparaten met de Chrome Enterprise Upgrade (CEU). Ben jij op de hoogte van alle mogelijkheden met de zakelijke functies van ChromeOS?

Ontdek in onze onepager:

  • Hoe geavanceerde beveiliging en gedetailleerd apparaatbeheer beheerd wordt met CEU
  • Welke support CEU levert
  • Hoe je een proefperiode kosteloos aanvraagt
Download Google Onepager

Vraag gratis demo devices aan inclusief optionele onboarding