Blog

Collaborative Workspace

Altijd en overal samenwerken

Hoe wordt er binnen jouw organisatie samengewerkt? Kan iedereen altijd en overal samenwerken en met ieder device? De uitbraak van het coronavirus heeft de behoefte hieraan alleen maar versterkt. In deze blog lees je wat de mogelijkheden zijn en hoe je hiermee het beste resultaat behaalt.

http://altijd%20en%20overal%20samenwerken
Carefree Workspace

Hardware leasen of Device as a Service?

Hardware leasen of Device as a service (DaaS): weet jij wat het verschil is tussen de twee? Ze worden nogal eens door elkaar gehaald, en dat is heel begrijpelijk. Er zijn namelijk ook een aantal overeenkomsten. In dit blog vertellen we je meer over de overeenkomsten en de verschillen tussen Device as a Service en hardware lease.

http://IT%20leasing%20vs.%20DaaS
Inclusive Workspace

Het Nieuwe Werken: gebruikersprofielen en persona’s voor je werknemers

Gebruikersprofielen maken voor je werknemers, heb jij het al eens gedaan? En waarom zou je het juist nu (opnieuw) moeten doen? De afgelopen maanden hebben bedrijven in een recordtempo het nieuwe werken moeten omarmen. Ontwikkelingen die normaal gesproken nog jarenlang op zich hadden laten wachten zijn in een stroomversnelling terechtgekomen. Met behulp van de nieuwste technologieën zijn werknemers flexibeler geworden in hoe en waar ze werken. Hoe ga je daar als organisatie mee om? Met behulp van gebruikersprofielen, ook wel persona’s genoemd, breng je de behoeften van je werknemers makkelijk in kaart.

http://Het%20Nieuwe%20Werken%20-%20expert%20blog
Workspace Evolution

Device as a Service: van bezit naar gebruik

Ons koopgedrag als consumenten verandert, maar ook de manier waarop we zakendoen. Net zoals je als consument kiest hoe je producten en diensten afneemt, heb je die keuze als zakelijke klant nu ook als het om IT gaat. Je betaalt alleen nog voor wat je nodig hebt, op het moment dat je er gebruik van maakt. Zo voorkom je onnodige voorraden en daarbij natuurlijk ook onnodige kosten. Daarmee is het IT-landschap drastisch veranderd. Want dat vraagt niet alleen om meer flexibiliteit en maatwerk, maar ook om een nieuw businessmodel. Device as a Service, ook wel afgekort naar DaaS, is daarop het antwoord. In dit blog lees je hoe het werkt en wat de grootste voordelen ervan zijn.

http://Device%20as%20a%20Service
Inclusive Workspace

Soundscaping – Zó behoud jij je focus tijdens het thuiswerken

Thuiswerken is voor (bijna) niemand nieuw meer. Het overgrote deel van Nederland werkt thuis. Toch is dat best even wennen, dat thuiswerken. Grote kans dat jouw thuiswerkplek er heel anders uitziet dan jouw kantoor. Een andere werkomgeving, veel afleiding en een andere ritme. Hoe kun je dan toch productief aan de slag? Hoe ga jij je thuiswerkplek inrichten? Vier pilaren staan centraal binnen een productieve werkplek: licht, geluid, ventilatie én klimaat. Lees hieronder hoe jij hierin de perfecte balans vindt.

http://Soundscaping%20thuiswerken
Digital Workspace

Software as a Service in jouw printomgeving

Veel organisaties hanteren nog steeds handmatige processen in hun printomgeving en werken daardoor inefficiënt. Zonde, want dit leidt vaak tot onproductieve werknemers, langere doorlooptijden en een chaotisch document management. De oplossing? Software as a Service (SaaS). Hiermee automatiseer jij al jouw printprocessen. Zo kunnen jouw werknemers productiever aan de slag, dalen de bedrijfskosten én verlaag je je foutgevoeligheid.

http://Software%20as%20a%20Service%20print.%20Document%20Management%20voordelen
Data Storage

NVMe: het interface-protocol voor jouw datacenter?

Data storage krijgt een steeds belangrijkere rol, maar de toepassingen hiervan veranderen razendsnel en vragen steeds meer van je IT-landschap. Bedrijven kiezen dan ook steeds vaker voor een All Flash Array (AFA). Een AFA is een storage-infrastructuur die alleen uit flash memory drives bestaat, in plaats van de welbekende spinning disk drives. Dit noemen we ook wel Solid State Array (SSA). All Flash Arrays en Solid State Arrays maken je bedrijfsapplicaties snel en flexibel, en zorgen daarnaast ook nog eens voor een hogere performance.

http://Wat%20is%20NVMe?
Data Growth

De implementatie van AI in jouw datacenter

De digitale transformatie zit in een enorme versnelling. Steeds meer organisaties ontwikkelen datagestuurde businessmodellen om hun data maximaal te benutten. Data is goud waard en is een belangrijk onderdeel geworden van bijna elke bedrijfsoperatie. Vrijwel elke organisatie is daarom begonnen met het implementeren van een smart datacenter.

Het runnen van datacenters en het inhuren van cyberprofessionals is enorm duur. Organisaties zijn daarom voortdurend op zoek naar betere opties. Artificial Intelligence is hiervoor een sterk alternatief. Zo wordt het datacenter ingezet om verschillende taken zoals serveroptimalisatie en apparatuurbewaking autonoom uit te voeren.

Dat AI jouw bedrijf helpt om voorop te blijven lopen is duidelijk. Maar wat zijn nu de concrete voordelen?

http://Datacenter
Flexible Connections

5G vs WiFi 6: Wat is het netwerk van de toekomst?

5G vs Wifi 6: wat is het én wat zijn de verschillen? Het 5G netwerk is sinds kort beschikbaar, en iedereen heeft het erover. Zou dit dan het netwerk van de toekomst zijn? In de praktijk heeft 5G een veel minder bekende, maar geduchte concurrent aan WiFi 6. WiFi 6 heeft de potentie om op korte termijn grote impact te hebben op de meest gebruikte vormen van draadloze verbinding. Maar wat zijn de voordelen van beide netwerken en wat is het verschil tussen de twee? We leggen het hieronder uit.

http://Blog%20WiFi%205%20v.s%20WiFi%206
Digital Workspace

Voordelen thuiswerken: de koudwatervrees is eraf

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Nu we met een katapult het digitale werken in geschoten zijn is de koudwatervrees er eindelijk vanaf. In nog geen drie maanden is het een automatisme geworden om virtueel te vergaderen. Daarmee is onze manier van werken én denken heel snel veranderd.

Trends die zich normaal gesproken nog jarenlang hadden moeten ontwikkelen, zijn in een enorme stroomversnelling terechtgekomen. Met behulp van de nieuwste technologieën zijn we creatiever geworden in hoe en waar we werken.

http://voordelen%20thuiswerken
Digital Workspace

Datalekken, hoe voorkom je ze?

Documenten veilig delen, rekening houden met de privégegevens van mensen en gevoelige informatie niet zomaar in de publieke cloud zetten. Vaak wordt hier niet goed over nagedacht. We printen, delen en uploaden alles zonder na te denken over de eventuele gevolgen. Niet heel slim. Maar liefst 24% van de werknemers deelt op frequente basis documenten buiten de firewall van hun bedrijf. Vaak gaat het hierbij om documenten met vertrouwelijke informatie, zoals CV’s, rapportages, contracten of belangrijke facturen. Het gevolg hiervan? Mogelijke datalekken die veel tijd én geld kosten. Zonde! Tijd om aan de bel te trekken. Begin met stap nummer 1: breng je werknemers op de hoogte van de consequenties van data risks of datalekken. Nog belangrijker: leer hoe je ze kunt voorkomen. Lees met ons mee.

http://Blog%20datalekken
Controlled Connections

Network Access Control | Je kunt niet meer zonder

We werken met steeds meer devices, die allemaal verbinding maken met een netwerk. Gebruikersgemak en toegankelijkheid tijdens het werk staan hierbij centraal. Dat is natuurlijk ideaal, maar het is ook een beveiligingsrisico én je belast je netwerk steeds meer. Daarom is het belangrijk dat je wel grip houdt op de toegankelijkheid van je netwerk. Weet jij precies wie er waar, wanneer en op welke manier verbonden is met je netwerk? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Hieronder leggen we uit waarom je écht niet meer zonder Network Access Control kunt.

http://Network%20Access%20Control
Flexible Connections

SD-WAN – Al je locaties veilig en flexibel verbonden

Snel kunnen inspelen op veranderingen. Dat is wat je van je netwerk verwacht. Want je weet niet wat de toekomst brengt, maar je wil er wel op kunnen inspelen en niet achter de feiten aanlopen. Daarom is het belangrijk dat je netwerk net zo flexibel is als jij. Is SD-WAN dan een optie?

http://SD-WAN
Secure Connections

Je infrastructuur optimaal beveiligen. Waar begin je?

Een hot topic voor de meeste IT Managers: security. Elke dag verschijnen er berichten in het nieuws over organisaties die het slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit. Je infrastructuur optimaal beveiligen: iedereen weet hoe belangrijk het is. Toch zijn bedrijven nog onvoldoende beveiligd tegen aanvallen van zowel binnen als buitenaf.  Een complex bedrijfsnetwerk beveiligen is een hele klus, want het wordt continu op de proef gesteld. Een belangrijk onderwerp dus. Maar hoe maak je het concreet en kom je erachter waarin je moet investeren om je security verder uit te breiden? Met onderstaande  stappen kom je een heel eind.

http://Infrastructuur%20beveiligen
Smart Workspace

Zo werk je overal efficiënt: Activity Based Working

Activity Based Working betekent meegroeien met de toekomst. Op privégebied gaat dit bijna op de automatische piloot. Een smart TV, een digitale horloge, een robotstofzuiger of een elektrische auto. Toch blijven we op werkgebied helaas vaak achter. Je stapt terug in de tijd zodra je op kantoor aankomt. Een stoffige werkplek die niet meebeweegt zoals dat zou moeten. Werk wordt zo vaak belemmerd. Het is tijd om mee te kijken in de toekomst, vóóral op de werkplek. Activity Based Working (ABW) is een allesomvattende strategie die oplossingen met zich meeneemt die een future proof kantoor faciliteert. Hoe ga je daarmee aan de slag? Lees in dit blog welke oplossingen daarbij horen.

http://Activity%20Based%20Working
Inclusive Workspace

Hoe houd je verschillende generaties tevreden?

Voor het eerst in de geschiedenis bevinden we ons met vier generaties op de werkvloer: Babyboomers, Generatie X, Millennials en Generatie Z. Deze generaties hebben allemaal hun eigen ervaringen, opvattingen, expertise en manier van werken. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn! Hoe zorg je er als werkgever voor dat ze zo goed, zo prettig en zo effectief mogelijk samenwerken? Want een goede samenwerking draagt bij de tevredenheid en de productiviteit van je medewerkers. Lees verder om erachter te komen wat de eigenschappen per generatie zijn en hoe jij de samenwerking tussen deze generaties kunt stimuleren.

http://Generaties%20tevreden%20werk
Data Storage

Hoe weet je of je een verouderd datacenter hebt?

Data zijn de sleutel tot het goed functioneren van de digitale economie. Zowel in het bedrijfsleven als in ons dagelijks leven zijn we sterk afhankelijk van data. Datamanagement is dan ook cruciaal om jouw concurrentie voor te blijven. Want met een verouderd datacenter kun je de groei van data nooit aan. Toch werken miljoenen bedrijven nog steeds met een verouderde IT-infrastructuur. Geldt dat ook voor jouw bedrijf? Hoe weet je nu eigenlijk of jouw datacenter verouderd is? Wij zetten de 5 signalen voor je op een rij.

http://verouderd%20datacenter
Data Availability

Minder downtime met een disaster recovery plan

Downtime is de angst van elke IT-manager. Begrijpelijk, want de gevolgen van downtime kunnen groot zijn. Juist daarom is er in het moderne digitale tijdperk steeds meer behoefte aan een betrouwbare en solide IT-omgeving. Een positieve ontwikkeling, want zo beperken we downtime zo ver mogelijk. De aandacht voor bedrijfscontinuïteit neemt dus toe. De focus is er. Maar waar begin je? Hoe vind je het probleem en herstel je de verloren data? Dat doe je met disaster recovery.

http://Downtime
Data Storage

Datacenter in de cloud of on-premise?

Het is zover: je moet je datacenter vernieuwen. Grote kans dat je met een dilemma in je maag zit. Want ga je voor een datacenter in de cloud? Of toch voor een fysiek datacenter, on-premise? Een moeilijke keuze, waarbij verschillende factoren een rol spelen. Maar is het per se nodig om te kiezen tussen het een of het ander? Hieronder leggen we uit wat de voor- en nadelen van beide constructies zijn en waarom een hybride datacenter misschien wel veel beter bij jouw organisatie past.

http://Datacenter%20cloud