Blog

Device as a Service

Printing as a Service of printers kopen?

Zakelijk printen beperkt zich niet langer tot de grote apparaten die we jaren geleden op onze kantoren tegenkwamen. De markt is veranderd en daarmee de zakelijke printoplossingen ook. Uit welke oplossingen kun je anno 2021 kiezen, en wat is slimmer om te doen? Printers kopen óf Printing as a Service? Wij leggen je het uit.

http://MPS
Digital Workspace

Een AV specialist ondersteunt hybride werken | Hoe zit dat?

Een AV specialist tilt hybride werken naar een hoger niveau. Audiovisuele technieken en devices spelen een cruciale rol in het faciliteren van deze nieuwe manier van werken. Deze vorm van werken heeft een grote impact op de onderlinge communicatie tussen je teams. Denk maar eens terug aan alle online conference calls die je het afgelopen jaar gehad hebt. Kun je ze allemaal met vijf sterren beoordelen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Veel vergaderingen worden namelijk verstoord door audiovisuele problemen zoals beeld en/of geluid dat regelmatig vasthangt. Het gevolg hiervan is dat deelnemers eerder hun interesse verliezen, en zich soms buitengesloten voelen.

http://AV%20specialist
Device as a Service

Verbeter je bedrijfsveiligheid met DAAS

Abonnementen op basis van afneembare diensten nemen een grote vlucht met het anything-as-a-service model (XAAS). Hiermee groeien bedrijven gemakkelijk mee in hun infrastructuur ondanks de altijd veranderende IT-wensen. Vooral het DAAS (device-as-a-service) model valt in de smaak bij bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe manier om apparaten veilig én overzichtelijk te beheren. Lees hier hoe jij je bedrijfsveiligheid met DAAS kunt verbeteren.

http://Bedrijfsveiligheid%20DAAS
Workspace Evolution

Hybride werken: je wilt aan de slag, maar hoe?

Hybride werken, we doen het inmiddels allemaal. Kun jij het je nog herinneren, welke bedrijfsimpact het thuiswerken in het begin had? Het was even wennen, maar inmiddels is het de nieuwe norm. Werknemers vinden het fijn om privé en werk naar eigen inzicht te combineren. Ze kunnen zich beter concentreren, besteden hun tijd efficiënter én jij bespaart energie in je kantoorpand. Ook is de lange reistijd passé. Klinkt goed, toch? Maar er komt ook veel bij kijken. Hoe implementeer je hybride werken dan het beste? Wij geven je vijf tips.

http://hybride%20werken
Device as a Service

Duurzaam en schaalbaar: Product Lifecycle Management

DAAS, SAAS, PAAS, IAAS, MAAS, NAAS: er zijn steeds meer vormen van XAAS te vinden. Het kan om hardware gaan zoals bij Device as a Service, maar ook om diensten zoals bij Software as a Service. Behalve de inkoppers schaalbaarheid en flexibiliteit biedt XAAS nog meer mogelijkheden: een duurzamer IT-proces. Hierbij kan slim Product Lifecycle Management een grote rol spelen.

http://Product%20Lifecycle%20Management%20en%20DAAS
Secure Connections

Cybercriminaliteit: Hoe bescherm jij je organisatie?

We genereren en verwerken steeds meer gevoelige data. Als gevolg hiervan worden er tegenwoordig steeds meer pogingen gedaan om deze data te stelen en misbruiken. Dagelijks vinden er wereldwijd miljoen cyberaanvallen plaats.

Zo nemen criminelen met botnets computers over waardoor ze direct toegang krijgen tot privégegevens. Of erger: gehele infrastructuren worden overgenomen zoals overheidsnetwerken of energiecentrales. Hoe voorkom je dat jouw bedrijf slachtoffer wordt?

http://Cyber%20crime%202021
Secure Connections

SSL VPN: veilig kunnen werken, vanuit elke locatie

Steeds meer bedrijven gebruiken het internet om het thuiswerken mogelijk te maken, locaties met elkaar te connecteren óf klanten en partners met hun eigen IT-infrastructuur te kunnen verbinden. Maar hoe beveilig je de connectie tussen deze locaties en het hoofdkantoor? Sinds het begin van de coronacrisis werken we steeds meer vanuit thuis, maar is jouw infrastructuur hier al klaar voor zodat er ook veilig kan worden thuisgewerkt binnen jouw organisatie?

http://SSL%20VPN
Secure Connections

Web & Mail security

De race naar digitalisering: het belang hiervan is tijdens de coronacrisis nog duidelijker geworden. Thuiswerken is in een versnelling terecht gekomen doordat veel medewerkers gedwongen thuis moeten werken. Hierdoor zijn veel organisaties genoodzaakt om hun thuiswerkbeleid structureel aan te passen, waarmee het gebruik van hun web én mailomgeving op afstand alleen maar toeneemt. Én het belang van security dus ook.

http://Security
Everything Connected

IT-trends 2021

Ben jij al klaar voor 2021 en weet jij wat voor jou de belangrijkste IT-trends van het jaar zijn? Ook in 2021 staat jouw organisatie weer voor de uitdagingen om de visie en het IT-beleid bij te stellen en verder te ontwikkelen. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen up-to-date bent maar ook toekomstbestendig bent wat betreft IT-oplossingen? Net zoals we vorig jaar de IT-trends 2020 met je deelden ontdek je hieronder wat de vijf belangrijkste IT-trends van 2021 zijn.

http://IT-trends
Secure Connections

Til de IT-security van je bedrijf naar een hoger niveau met interne segmentatie

De digitale innovatie anno 2021 levert veel bedrijven nieuwe diensten en zakelijke kansen op. Maar door het toenemende gebruik van IoT, mobiele apparaten, applicaties en diensten in de cloud worden bedrijven ook steeds vatbaarder voor aanvallen van zowel binnenuit als buitenaf. Hoe houd je in deze tijd je netwerkprestaties, beveiliging en beschikbaarheid op peil? Dat doe je door het inzetten van een krachtige firewall omgeving. Hiermee houd jij al het kwaad buiten.

http://interne%20segmentatie
Carefree Workspace

Anything as a service (XaaS) | Wat houdt het in?

De laatste jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden van het bezit naar het gebruik van verschillende IT-oplossingen. Je hoort de termen Anything as a Service en XaaS dan ook steeds vaker. Anything as a Service, afgekort naar XaaS, is een verzamelnaam voor het aanbieden van het gebruik van een IT-product of een IT-dienst. Lees in ons blog hoe het werkt, wat je ervan kunt verwachten en hoe je een dienst met een gerust hart uit kunt besteden.

http://XaaS%20-%20Anything%20as%20a%20Service
Data Availability

Groeit jouw datacenter ook mee met je bedrijf?

Data zijn goud waard voor jouw bedrijf. Zowel in het bedrijfsleven als in ons dagelijks leven zijn we sterk afhankelijk van data. Met een verouderd datacenter maak je het je bedrijf dus best wel lastig. Je bent niet de enige, want veel bedrijven werken nog steeds met een verouderde IT-infrastructuur. De meerderheid daarvan maakt ook geen gebruik van slimme technieken zoals Artificial Intelligence. Zonde, want ook dit kan veel opbrengen voor jouw organisatie! Lees hier hoe jij je datacenter slimmer kunt inrichten.

http://Blog%20groeit%20jouw%20datacenter%20mee
Data Growth

Kies jij voor een converged infrastructure voor je datacenter?

Een converged infrastructure wordt steeds vaker toegepast nu IT-organisaties verschuiven van het bezitten en beheren van hardware naar een flexibel selfservicemodel waarin middelen op aanvraag worden verbruikt. Het doel van een converged infrastructure is om de complexiteit van datacenterbeheer te verminderen. In plaats van meerdere IT-middelen die in onafhankelijke silo’s bestaan, bundelt een converged infrastructure hardwarecomponenten met beheersoftware om de bronnen als één geïntegreerd systeem te beheren en beschikbaar te stellen. Dat klinkt goed, nietwaar? Maar past het wel bij jouw organisatie? In dit blog gaan we verder in op de verschillende overwegingen die komen kijken bij het kiezen voor een converged infrastructure.

http://Converged%20Infrastructure
Data Growth

Waarom een hyper-converged infrastructure voor je datacenter?

De groei van data voorspellen is ontzettend moeilijk. Daardoor is het ook een flinke uitdaging om in te schatten welke capaciteit jouw datacenter in de nabije toekomst nodig heeft. Of je koopt te veel in, waardoor je betaalt voor rekenkracht en opslagcapaciteit die je niet nodig hebt, of je koopt te weinig in waardoor je niet aan de slag kunt met je data en je applicaties te langzaam zijn. Beide scenario’s zijn natuurlijk niet wenselijk. Bedrijven maken dan ook steeds vaker gebruik van een hyper-converged infrastructure voor hun datacenter om ervoor te zorgen dat ze precies genoeg capaciteit hebben. Maar wat houdt een hyper-converged infrastructure precies in? En waarom zou jij het moeten overwegen? In dit blog vertellen we er meer over.

http://Hyper-converged%20infrastructure
Inclusive Workspace

Tips voor thuiswerken | Hiermee help je jouw medewerkers op weg

Sinds het coronavirus om zich geen grijpt moeten we noodgedwongen zoveel mogelijk thuiswerken. Ook diegenen die dat voorheen zelden of misschien helemaal niet deden. Maar als een thuiswerkplek niet goed is ingericht, dan kan thuiswerken een hele uitdaging zijn. Dat geldt niet alleen voor de eindgebruiker zelf, maar ook voor de IT-manager. Werken je medewerkers voor het eerst vanuit thuis? Dan kun je waarschijnlijk wel wat tips voor thuiswerken gebruiken. Lees dan hieronder met welke middelen je hen helpt om hun thuiswerkplek productiever, efficiënter én aangenamer maken.

http://Tips%20voor%20thuiswerken
Data Storage

Datareductie: filter jouw datastroom met een efficiënte dataverwerking

We verwerken steeds meer data door alle devices die verbonden zijn aan ons netwerk. Het resultaat? Een stortvloed aan data. Dataverwerking is daarom een grote prioriteit geworden. Maar hóe filter je nu de meeste relevante informatie uit die data? Lees hier hoe je door het gebruik van slimme software jouw data op een efficiënte manier verwerkt met datareductie.

http://datareductie%20-%20dataverwerking
Collaborative Workspace

Altijd en overal samenwerken

Hoe wordt er binnen jouw organisatie samengewerkt? Kan iedereen altijd en overal samenwerken en met ieder device? De uitbraak van het coronavirus heeft de behoefte hieraan alleen maar versterkt. In deze blog lees je wat de mogelijkheden zijn en hoe je hiermee het beste resultaat behaalt.

http://altijd%20en%20overal%20samenwerken
Carefree Workspace

Hardware leasen of Device as a Service?

Hardware leasen of Device as a service (DAAS): weet jij wat het verschil is tussen de twee? Ze worden nogal eens door elkaar gehaald, en dat is heel begrijpelijk. Er zijn namelijk ook een aantal overeenkomsten. In dit blog vertellen we je meer over de overeenkomsten en de verschillen tussen Device as a Service en hardware lease.

http://IT%20leasing%20vs.%20DaaS
Inclusive Workspace

Het Nieuwe Werken: gebruikersprofielen en persona’s voor je werknemers

Gebruikersprofielen maken voor je werknemers, heb jij het al eens gedaan? En waarom zou je het juist nu (opnieuw) moeten doen? De afgelopen tijd hebben bedrijven in een recordtempo het nieuwe werken moeten omarmen. Ontwikkelingen die normaal gesproken nog jarenlang op zich hadden laten wachten zijn in een stroomversnelling terechtgekomen. Met behulp van de nieuwste technologieën zijn werknemers flexibeler geworden in hoe en waar ze werken. Hoe ga je daar als organisatie mee om? Met behulp van gebruikersprofielen, ook wel persona’s genoemd, breng je de behoeften van je werknemers makkelijk in kaart.

http://Het%20Nieuwe%20Werken%20-%20expert%20blog
Workspace Evolution

Device as a Service: van bezit naar gebruik

Ons koopgedrag als consumenten verandert, maar ook de manier waarop we zakendoen. Net zoals je als consument kiest hoe je producten en diensten afneemt, heb je die keuze als zakelijke klant nu ook als het om IT gaat. Je betaalt alleen nog voor wat je nodig hebt, op het moment dat je er gebruik van maakt. Zo voorkom je onnodige voorraden en daarbij natuurlijk ook onnodige kosten. Daarmee is het IT-landschap drastisch veranderd. Want dat vraagt niet alleen om meer flexibiliteit en maatwerk, maar ook om een nieuw businessmodel. Device as a Service, ook wel afgekort naar DAAS, is daarop het antwoord. In dit blog lees je hoe het werkt en wat de grootste voordelen ervan zijn.

http://DaaS%20van%20bezit%20naar%20gebruik
Inclusive Workspace

Soundscaping – Zó behoud jij je focus tijdens het thuiswerken

Thuiswerken is voor (bijna) niemand nieuw meer. Het overgrote deel van Nederland werkt thuis. Toch is dat best even wennen, dat thuiswerken. Grote kans dat jouw thuiswerkplek er heel anders uitziet dan jouw kantoor. Een andere werkomgeving, veel afleiding en een andere ritme. Hoe kun je dan toch productief aan de slag? Hoe ga jij je thuiswerkplek inrichten? Vier pilaren staan centraal binnen een productieve werkplek: licht, geluid, ventilatie én klimaat. Lees hieronder hoe jij hierin de perfecte balans vindt.

http://Soundscaping%20thuiswerken
Digital Workspace

Software as a Service in jouw printomgeving

Veel organisaties hanteren nog steeds handmatige processen in hun printomgeving en werken daardoor inefficiënt. Zonde, want dit leidt vaak tot onproductieve werknemers, langere doorlooptijden en een chaotisch document management. De oplossing? Software as a Service (SaaS). Hiermee automatiseer jij al jouw printprocessen. Zo kunnen jouw werknemers productiever aan de slag, dalen de bedrijfskosten én verlaag je je foutgevoeligheid.

http://Software%20as%20a%20Service%20print.%20Document%20Management%20voordelen
Data Storage

NVMe: het interface-protocol voor jouw datacenter?

Data storage krijgt een steeds belangrijkere rol, maar de toepassingen hiervan veranderen razendsnel en vragen steeds meer van je IT-landschap. Bedrijven kiezen dan ook steeds vaker voor een All Flash Array (AFA). Een AFA is een storage-infrastructuur die alleen uit flash memory drives bestaat, in plaats van de welbekende spinning disk drives. Dit noemen we ook wel Solid State Array (SSA). All Flash Arrays en Solid State Arrays maken je bedrijfsapplicaties snel en flexibel, en zorgen daarnaast ook nog eens voor een hogere performance.

http://Wat%20is%20NVMe?
Data Growth

De implementatie van AI in jouw datacenter

De digitale transformatie zit in een enorme versnelling. Steeds meer organisaties ontwikkelen datagestuurde businessmodellen om hun data maximaal te benutten. Data is goud waard en is een belangrijk onderdeel geworden van bijna elke bedrijfsoperatie. Vrijwel elke organisatie is daarom begonnen met het implementeren van een smart datacenter.

Het runnen van datacenters en het inhuren van cyberprofessionals is enorm duur. Organisaties zijn daarom voortdurend op zoek naar betere opties. Artificial Intelligence is hiervoor een sterk alternatief. Zo wordt het datacenter ingezet om verschillende taken zoals serveroptimalisatie en apparatuurbewaking autonoom uit te voeren.

Dat AI jouw bedrijf helpt om voorop te blijven lopen is duidelijk. Maar wat zijn nu de concrete voordelen?

http://Datacenter
Flexible Connections

5G vs WiFi 6: Wat is het netwerk van de toekomst?

5G vs Wifi 6: wat is het én wat zijn de verschillen? Het 5G netwerk is sinds kort beschikbaar, en iedereen heeft het erover. Zou dit dan het netwerk van de toekomst zijn? In de praktijk heeft 5G een veel minder bekende, maar geduchte concurrent aan WiFi 6. WiFi 6 heeft de potentie om op korte termijn grote impact te hebben op de meest gebruikte vormen van draadloze verbinding. Maar wat zijn de voordelen van beide netwerken en wat is het verschil tussen de twee? We leggen het hieronder uit.

http://Blog%20WiFi%205%20v.s%20WiFi%206
Digital Workspace

Voordelen thuiswerken: de koudwatervrees is eraf

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Nu we met een katapult het digitale werken in geschoten zijn is de koudwatervrees er eindelijk vanaf. In nog geen drie maanden is het een automatisme geworden om virtueel te vergaderen. Daarmee is onze manier van werken én denken heel snel veranderd.

Trends die zich normaal gesproken nog jarenlang hadden moeten ontwikkelen, zijn in een enorme stroomversnelling terechtgekomen. Met behulp van de nieuwste technologieën zijn we creatiever geworden in hoe en waar we werken.

http://voordelen%20thuiswerken
Digital Workspace

Datalekken, hoe voorkom je ze?

Documenten veilig delen, rekening houden met de privégegevens van mensen en gevoelige informatie niet zomaar in de publieke cloud zetten. Vaak wordt hier niet goed over nagedacht. We printen, delen en uploaden alles zonder na te denken over de eventuele gevolgen. Niet heel slim. Maar liefst 24% van de werknemers deelt op frequente basis documenten buiten de firewall van hun bedrijf. Vaak gaat het hierbij om documenten met vertrouwelijke informatie, zoals CV’s, rapportages, contracten of belangrijke facturen. Het gevolg hiervan? Mogelijke datalekken die veel tijd én geld kosten. Zonde! Tijd om aan de bel te trekken. Begin met stap nummer 1: breng je werknemers op de hoogte van de consequenties van data risks of datalekken. Nog belangrijker: leer hoe je ze kunt voorkomen. Lees met ons mee.

http://Blog%20datalekken
Controlled Connections

Network Access Control | Je kunt niet meer zonder

We werken met steeds meer devices, die allemaal verbinding maken met een netwerk. Gebruikersgemak en toegankelijkheid tijdens het werk staan hierbij centraal. Dat is natuurlijk ideaal, maar het is ook een beveiligingsrisico én je belast je netwerk steeds meer. Daarom is het belangrijk dat je wel grip houdt op de toegankelijkheid van je netwerk. Weet jij precies wie er waar, wanneer en op welke manier verbonden is met je netwerk? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Hieronder leggen we uit waarom je écht niet meer zonder Network Access Control kunt.

http://Network%20Access%20Control
Flexible Connections

SD-WAN – Al je locaties veilig en flexibel verbonden

Snel kunnen inspelen op veranderingen. Dat is wat je van je netwerk verwacht. Want je weet niet wat de toekomst brengt, maar je wil er wel op kunnen inspelen en niet achter de feiten aanlopen. Daarom is het belangrijk dat je netwerk net zo flexibel is als jij. Is SD-WAN dan een optie?

http://SD-WAN
Secure Connections

Je infrastructuur optimaal beveiligen. Waar begin je?

Een hot topic voor de meeste IT Managers: security. Elke dag verschijnen er berichten in het nieuws over organisaties die het slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit. Je infrastructuur optimaal beveiligen: iedereen weet hoe belangrijk het is. Toch zijn bedrijven nog onvoldoende beveiligd tegen aanvallen van zowel binnen als buitenaf.  Een complex bedrijfsnetwerk beveiligen is een hele klus, want het wordt continu op de proef gesteld. Een belangrijk onderwerp dus. Maar hoe maak je het concreet en kom je erachter waarin je moet investeren om je security verder uit te breiden? Met onderstaande stappen kom je een heel eind.

http://Infrastructuur%20beveiligen
Smart Workspace

Zo werk je overal efficiënt: Activity Based Working

Activity Based Working betekent meegroeien met de toekomst. Op privégebied gaat dit bijna op de automatische piloot. Een smart TV, een digitale horloge, een robotstofzuiger of een elektrische auto. Toch blijven we op werkgebied helaas vaak achter. Je stapt terug in de tijd zodra je op kantoor aankomt. Een stoffige werkplek die niet meebeweegt zoals dat zou moeten. Werk wordt zo vaak belemmerd. Het is tijd om mee te kijken in de toekomst, vooral op de werkplek. Activity Based Working (ABW) is een allesomvattende strategie die oplossingen met zich meeneemt die een future proof kantoor faciliteert. Hoe ga je daarmee aan de slag? Lees in dit blog welke oplossingen daarbij horen.

http://Activity%20Based%20Working
Inclusive Workspace

Hoe houd je verschillende generaties tevreden?

Voor het eerst in de geschiedenis bevinden we ons met vier generaties op de werkvloer: Babyboomers, Generatie X, Millennials en Generatie Z. Deze generaties hebben allemaal hun eigen ervaringen, opvattingen, expertise en manier van werken. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn! Hoe zorg je er als werkgever voor dat ze zo goed, zo prettig en zo effectief mogelijk samenwerken? Want een goede samenwerking draagt bij de tevredenheid en de productiviteit van je medewerkers. Lees verder om erachter te komen wat de eigenschappen per generatie zijn en hoe jij de samenwerking tussen deze generaties kunt stimuleren.

http://Generaties%20tevreden%20werk
Data Storage

Hoe weet je of je een verouderd datacenter hebt?

Data zijn de sleutel tot het goed functioneren van de digitale economie. Zowel in het bedrijfsleven als in ons dagelijks leven zijn we sterk afhankelijk van data. Datamanagement is dan ook cruciaal om jouw concurrentie voor te blijven. Want met een verouderd datacenter kun je de groei van data nooit aan. Toch werken miljoenen bedrijven nog steeds met een verouderde IT-infrastructuur. Geldt dat ook voor jouw bedrijf? Hoe weet je nu eigenlijk of jouw datacenter verouderd is? Wij zetten de 5 signalen voor je op een rij.

http://verouderd%20datacenter
Data Availability

Minder downtime met een disaster recovery plan

Downtime is de angst van elke IT-manager. Begrijpelijk, want de gevolgen van downtime kunnen groot zijn. Juist daarom is er in het moderne digitale tijdperk steeds meer behoefte aan een betrouwbare en solide IT-omgeving. Een positieve ontwikkeling, want zo beperken we downtime zo ver mogelijk. De aandacht voor bedrijfscontinuïteit neemt dus toe. De focus is er. Maar waar begin je? Hoe vind je het probleem en herstel je de verloren data? Dat doe je met disaster recovery.

http://Downtime
Data Storage

Datacenter in de cloud of on-premise?

Het is zover: je moet je datacenter vernieuwen. Grote kans dat je met een dilemma in je maag zit. Want ga je voor een datacenter in de cloud? Of toch voor een fysiek datacenter, on-premise? Een moeilijke keuze, waarbij verschillende factoren een rol spelen. Maar is het per se nodig om te kiezen tussen het een of het ander? Hieronder leggen we uit wat de voor- en nadelen van beide constructies zijn en waarom een hybride datacenter misschien wel veel beter bij jouw organisatie past.

http://Datacenter%20cloud