Controlled Connections

Heb jij wel genoeg grip op de toegankelijkheid van je netwerk?

Jij weet precies wie er waar, wanneer en op welke manier verbonden is met je netwerk. Of toch niet? Dan is het tijd dat je de controle over je netwerk terugkrijgt. Zo bepaal jij zelf welke gebruikers met welke devices verbinding maken. Dat is wel zo veilig, en zorgt ervoor dat je het overzicht behoudt. Een behoorlijke uitdaging om dat als organisatie efficiënt en veilig in te richten.
Networking & Security

Om ervoor te zorgen dat potentiële bedreigingen je netwerk niet kunnen infiltreren, heb je een uitgebreid toegangscontrolebeleid nodig voor zowel gebruikers als apparaten. Met Network Access Control (NAC) kun je dit tot op detail instellen.  Zo kun je beheerders bijvoorbeeld volledige toegang tot het netwerk verlenen, maar toegang tot specifieke vertrouwelijke mappen ontzeggen. Of je voorkomt dat persoonlijke apparaten verbinding met het bedrijfsnetwerk maken.

Maar hoe maak je de juiste keuze en behoud je het overzicht? Neem gericht actie. Bundel alle potentiële bedreigingen door middel van één totaaloplossing en ga niet met verschillende beveiligingsoplossingen aan de slag. Dan is het een stuk makkelijker om de controle over je netwerk te behouden. Zo weet jij precies hoe je ervoor staat en groeit jouw organisatie veilig verder.

Weet jij hoe je de controle over je netwerk behoudt? Lees ons blog over Network Access Control.