#
Een groene werkplek met Project Replay

Aan de slag met Replay

Project Replay is binnen onze Device as a Service propositie dé stap naar een groenere manier van werken. De beperking en compensatie van onze uitstoot behoort hierbij tot een van de belangrijkste doelstellingen. 

Omdat onze producten niet inhouse worden geproduceerd, hebben we een beperkte invloed op het productieproces. Tóch hebben we een manier gevonden om duurzamer te handelen. 

CO2-voetafdruk en duurzaamheid

Met onze DAAS oplossing kunnen we onze CO2-voetafdruk per product in kaart brengen. Daarvoor hebben we verschillende componenten geïdentificeerd die een impact hebben op onze CO2-emissies. Het verduurzamen van dit proces noemen we onze Replay Services. 

Hardware
 

Met hardware richten we ons voor het berekenen van de CO2-voetafdruk op onze primaire apparaten. We werken samen met betrouwbare leveranciers die ook een beleid op het gebied van duurzaamheid voeren en transparant zijn over hun CO2-uitstoot. Binnen onze DAAS oplossing zijn dit: 

 • Apple
 • HP
 • Lenovo
 • Samsung

Logistiek
 

Daarnaast analyseren we de totale levenscyclus van onze DAAS oplossing om te zien hoeveel CO2 we uitstoten op basis van de volgende  fasen:

 • Onboarding
 • SWAP
 • Starters/leavers
 • Einde contract apparaten

Bovendien onderzoeken we hóe de apparaten zijn verzonden. We besteden veel aandacht aan onze logistieke partners, waarvan sommige hun transportemissies al hebben geëmitteerd.

Verpakking


Bij het inzichtelijk maken van de CO2-voetafdruk, nemen we alle verpakkingsmaterialen in beschouwing:  

 • Milieuvriendelijk karton voor DAAS  verzendingen
 • Innovatieve (herbruikbare) bulkverpakkingen van karton en vervoerd op eco-pallets 
 • HP PageWide printtechnologie en Articona inkt in opnieuw gevulde, gerecyclede cartridges
 • FSC-papier voor begeleidende documentatie, bestaande uit 80% gerecycled materiaal en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen 

Inruil van legacy IT apparatuur

Met onze Replay Services is het inruilen van legacy-apparaten heel eenvoudig. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het hele proces: van het inzamelen van jouw IT bedrijfsmiddelen, de diagnose en beoordeling, tot gegevens wissen c.q. vernietigen, evenals repareren. Voor deze diensten werken we samen met ISO-gecertificeerde partners om jou de beste ervaring en ontzorging te bieden tijdens het hele proces.

Klimaatvriendelijke koolstofcredits

Door de CO2-voetafdruk van onze DAAS oplossing in kaart te brengen, weten we hoeveel ton CO2 we per product moeten compenseren.

Op basis hiervan kopen we koolstofcredits om onze CO2 te compenseren. Met deze kredieten compenseren we onvermijdelijke emissies en maken we de toeleveringsketens klimaatvriendelijker. Deze koolstofkredieten worden besteed aan klimaat- en ontwikkelingsprogramma's over de hele wereld.

Onze partners in duurzaamheid

Wij werken samen met non-profitorganisaties die zich richten op internationale projecten die de CO2-uitstoot verminderen. Denk hierbij aan schoon koken op biogas of zonne-energie ter vervanging van houtverbranding. Deze projecten richten zich op hernieuwbare energie, energiebesparing en bosaanleg en -behoud.

De projecten voldoen aan de Gold Standard. Bovendien zijn er aanvullende vereisten op sociaaleconomisch vlak, zoals een eerlijke prijs voor koolstofkredieten en de manier waarop boeren hun betalingen ontvangen. 

#

Meer weten?

Neem contact op met Noël Brouwers, Business Developer Workplace & Mobility