#
Blog

Hoe weet je of je een verouderd datacenter hebt?

Data zijn de sleutel tot het goed functioneren van de digitale economie. Zowel in het bedrijfsleven als in ons dagelijks leven zijn we sterk afhankelijk van data. Datamanagement is dan ook cruciaal om jouw concurrentie voor te blijven. Want met een verouderd datacenter kun je de groei van data nooit aan. Toch werken miljoenen bedrijven nog steeds met een verouderde IT infrastructuur. Geldt dat ook voor jouw bedrijf? Hoe weet je nu eigenlijk of jouw datacenter verouderd is? Wij zetten de 5 signalen voor je op een rij.

Signaal 1:  een verouderd datacenter heeft trage IT systemen

“Pff, ik krijg mijn bestanden wéér niet geopend.“

Wie kent het niet? Trage IT systemen die tot veel frustratie leiden. Al helemaal als je datacenter verouderd is, Vaak ligt dit aan de performance van je storage-omgeving. Alles valt of staat met een goede performance. De snelheid van je storage-systeem wordt bepaald door de connecties die je data tegenkomen. Vaak loopt dit enorm stroef bij verouderde storage-systemen. Komen die ronddraaiende schijven jou ook nog bekend voor? Dan is het tijd voor vernieuwing. Heeft jouw concurrentie wél een efficiënt en modern datacenter? Dan kun je enorm veel verlies lijden op je marktwaarde. Dat wil niemand. Een eenvoudige, snelle opslagcapaciteit helpt je al een heel eind op weg.

Maar let op: veel traditionele storage oplossingen verdoezelen slechts je huidige problemen. Kies daarom voor een keuze die toekomstbestendig is. Zo ga jij de constante groei van jouw datacenter te lijf.

Signaal 2: een verouderd datacenter heeft vaak storingen 

“There’s no time for downtime”

We eisen steeds meer van onze storage-omgeving. Flexibiliteit, zero downtime en ondersteuning van de allernieuwste applicaties: het moet allemaal kunnen. Best lastig voor een verouderd datacenter, niet? Met een verouderd storage-systeem loop je veel meer kans op storingen in je datacenter. Daarom is op het gebied van flexibiliteit en capaciteit om de zoveel tijd een vervanging nodig. Zorg er daarom voor dat je je storagesysteem kunt vertrouwen. In een 24/7 economie loop je ontzettend veel business mis met downtime.

Signaal 3: dataverlies door een verouderd datacenter 

“Zijn we wéér gegevens kwijtgeraakt tijdens de laatste migratie?”

Bijna een kwart van de bedrijven krijgt geregeld te maken met dataverlies of ongeplande systeemuitval. Grote kans dat je datacenter verouderd is. Want dataverlies ontstaat door softwarematige of fysieke schade aan je datadragers. Dit leidt tot instabiliteit, downtime én het verlies van productiviteit. Maar liefst 66% van de bedrijven is er niet zeker van dat ze alle systemen en data terug kunnen zetten na dataverlies of ongeplande downtime van systemen. Is jouw datacenter verouderd? Dat blijkt in maar liefst 66% van de gevallen.

Signaal 4 : hoge beheerslast IT omgeving

“Het periodieke onderhoud hebben we laatst toch nog uitgevoerd?”

Het beheer van jouw storageomgeving hoeft geen rocket science te zijn. Maar dat lijkt soms wel zo met een verouderd datacenter. Vaak kunnen storingen, dataverlies of hoge kosten voorkomen worden. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe softwareprogramma’s en producten beschikbaar om de hoge beheerslast van je IT afdeling te verlagen. Zo heb je als systeembeheerder meer tijd voor andere kerntaken. Je storageomgeving kan beter schaalbaar gemaakt worden, en periodiek onderhoud kost minder tijd.

Signaal 5: hoge IT kosten

“Zijn de licentiekosten nou alweer verhoogd?”

Een verouderd datacenter is in meerdere opzichten een enorme kostenpost. Maar liefst de helft van ieder IT budget gaat op aan het onderhouden van een verouderde infrastructuur. Het verlies van data is daarentegen vaak een onderschatte kostenpost van vele bedrijven. Falen je harde schijven? Je lijdt dan niet alleen onder de downtime, maar verliest ook nog eens belangrijke data.

Werknemerskosten, licentiekosten, stroomkosten: het kan je al snel tienduizenden euro’s per dag kosten. Een verouderd datacenter gebruikt tot 100 keer zoveel energie als een kantoorgebouw met dezelfde omvang.

Tijd om in actie te komen?

Herken jij deze signalen? Dan is je datacenter waarschijnlijk verouderd en dan is het tijd om je  storage-omgeving te vervangen. Maar hoe maak je de beste keuze?

Je wilt een datacenter dat flexibel, schaalbaar én toekomstbestendig is. Want jouw datacenter moet om kunnen gaan met al die groeiende data die jouw bedrijf binnenkomt. Daarom is het belangrijk om een keuze te maken die bij jouw bedrijf past. Wij adviseren je hier graag over. Neem hiervoor gerust contact op met een van onze specialisten.

Lees nog even verder: Download ons e-book hybrid cloud: Datacenter van de toekomst.

Download E-book

Powered by

Vorige
Minder downtime met een disaster recovery plan
Volgende
Je infrastructuur optimaal beveiligen. Waar begin je?
#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.