#
Blog

Cybercriminaliteit: Hoe bescherm jij je organisatie?

We genereren en verwerken steeds meer gevoelige data. Als gevolg hiervan worden er tegenwoordig steeds meer pogingen gedaan om deze data te stelen en misbruiken. Dagelijks vinden er wereldwijd miljoen cyberaanvallen plaats. Zo nemen criminelen met botnets computers over waardoor ze direct toegang krijgen tot privégegevens. Of erger: gehele infrastructuren worden overgenomen zoals overheidsnetwerken of energiecentrales. Hoe voorkom je dat jouw bedrijf slachtoffer wordt?

Test jouw infrastructuur regelmatig op de juiste beveiliging

Wil jij jouw bedrijf zo goed mogelijk beschermen tegen cyberaanvallen? Probeer je dan te verplaatsen in een hacker. Zo leg je alle zwakke plekken van jouw bedrijf bloot en ontdek je hoe cybercriminelen binnenkomen. Het is verstandig om geregeld de veiligheid van jouw systemen en infrastructuur te testen.

Benieuwd naar de recente facts & figures omtrent IT Security? Ontdek ze in onze infographic.

Doelgerichte cyberaanvallen herken je nauwelijks

Niet alleen het aantal cyberaanvallen neemt toe, maar ook de aantal manieren waarop het kan. Hackers vallen op doelgerichte wijze de infrastructuren van veel bedrijven aan. Daarmee vervuilen ze netwerken met corrupte software, waarmee ze de controle over afzonderlijke systemen of zelfs complete infrastructuren overnemen. Zo verzamelen zij belangrijke en gevoelige bedrijfsgegevens. Een meerlaagse verdediging is dus een noodzaak geworden. Dit vormt een grote uitdaging voor veel IT-managers.

Malicious content wordt namelijk steeds moeilijker om te herkennen met ‘normale’ beschermingsmaatregelen. Deze content wordt in veel gevallen namelijk “slapend” verspreid en stap voor stap geactiveerd. Door deze afzonderlijke stappen wordt dit niet herkend als een cyberaanval. Pas als je alle beschikbare informatie samenvoegt is het beeld van een aanval te herkennen. Standaard maatregelen zoals firewalls of virusscanners zijn dus niet meer voldoende. Maar wat dan wel?

Van reactief naar proactief met een vulnerability scan

Door jouw netwerk structureel te controleren op kwetsbaarheden krijg je een betere controle over de veiligheid van jouw netwerk en systemen Met een vulnerability scan maak je inzichtelijk of jouw netwerk voldoende beschermd is tegen gevaren. Zo scan je geautomatiseerd je IT omgeving op meer dan 68.000 kwetsbaarheden. Netwerkscans zijn zo de meest effectieve manier om inzichtelijk te krijgen hoe goed jouw organisatie is opgewassen tegen interne- en externe bedreigingen.

Naast een netwerkscan is het óók verstandig om jouw webapplicaties te controleren met webapplicatiescanning. Onafhankelijke experts schatten in dat meer dan de helft van aanvallen plaatsvinden binnen de applicatie laag. Dit maakt webapplicaties de meest kwetsbare laag in jouw IT omgeving.

Een vulnerability assessment legt alle kwetsbaarheden in jouw IT omgeving bloot.
Vraag vandaag nog het ARP Vulnerability assessment aan!

Vulnerability Assessment

In 12 stappen naar 99,999% waterdichte IT Security

Lees het ARP Security Wheel en ontdek hoe jij in 12 stappen een optimale IT Security omgeving creëert.

Download nu het e-book!

Onderzoek hoe weerbaar jouw medewerkers zijn tegen phishing aanvallen

Veel managers vinden niet de IT omgeving het grootste veiligheidsrisico, maar de gebruikers ervan. Het is tegenwoordig mogelijk om systemen en computers te beschermen, analyseren en bewaken zodat ze veilig zijn. Maar hoe security bewust zijn jouw gebruikers en hoe test je dit? Dit kan met het inzetten van een security awareness oplossing.

Een Vulnerability Assessment biedt:

  • Inzicht in kwetsbaarden van jouw netwerk, zoals:
    • Ontbrekende patches
    • Zwakke securityconfiguraties
    • Webapplicatie-issues of informatielekken
  • Eenvoudig beheer voor jouw organisatie
  • Een rapportage op basis van jouw IT omgeving

Dit geeft jou als IT manager een helder inzicht hoe veilig het bedrijfsnetwerk, de systemen en hard- en software functioneert in jouw organisatie. Op deze manier worden de activiteiten van jouw gehele IT landschap bewaakt. Worden er afwijkende activiteiten gedetecteerd? Dan wordt er direct ingegrepen. Zo worden eventuele veiligheidsincidenten in jouw bedrijf op tijd geïdentificeerd, geanalyseerd, gemeld én zo goed mogelijk voorkomen.

Wil jij meer informatie over de beveiliging van jouw bedrijfsdata? Neem dan hieronder contact op met Mark, onze Datacenter specialist.

Powered by

Vorige
Zero Trust security
Volgende
Network Access Control | Je kunt niet meer zonder
#

Meer weten?

Neem contact op met Mark Jongen, Solution Specialist Datacenter.