#
Event

Always On event

Hoe zorg je dat hybride écht gaat werken?

Deze vraag stond centraal tijdens het ARP Always On event op 21 april bij AFAS Experience Center in Leusden. Hoe én waarom faciliteer je fijne, hybride werkplekken en hoe kunnen recente technologische ontwikkelingen daarop aansluiten? Aan bod kwamen drie inspirerende sprekers om dit onderwerp vanuit hun visie toe te lichten. Tijdens de pauze en borrel momenten was er uitgebreid ruimte om hier – samen met een aantal AV partners van ARP – over door te praten.

Recap van de key-notes: de visie van AFAS en Microsoft

AFAS is niet voor niets al jaren de beste werkgever van Nederland. Deze status komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien en is te danken aan medewerkers en hun perceptie op de werkgever. Britt Breure (HR directeur, AFAS) zette op hoofdlijnen uiteen hoe ze bij AFAS medewerkers tevreden houden en omgaan met alle trends op het gebied van hybride werken. Het klinkt honingzoet, maar liefde en vertrouwen zijn de termen waar alles om draait bij AFAS. Alle medewerkers krijgen een ruim budget voor het optimaal inrichten van de thuiswerkplek. Op kantoor zorgen ze ervoor dat de werkplek nóg beter is dan zij thuis gewend zijn. Op apparatuur wordt zeker niet beknibbeld. Dat dit een effectieve manier is goed werkgeverschap wordt jaar op jaar bewezen.

Ook Microsoft haakt – uiteraard - feilloos aan op alle hybride werken trends. Michel Bouman (EMEA Partner Technical Lead, Microsoft) wist met zijn pakkende en krachtige keynote iedereen te boeien. Hij benoemde de sociale psychologische aspecten die ingezet worden voor ontwikkelingen van producten en diensten van Microsoft rondom bijvoorbeeld geavanceerde camera- en audiotoepassingen en de integratie van AI.

Een voorbeeld van een krachtige AI integratie binnen Teams Rooms is bijvoorbeeld dat Teams Rooms een uitgebreide samenvatting van een meeting geeft. Een andere aankomende feature is dat je zelfs een onderbouwde vraag kunt laten stellen door Teams zonder dat je actief aan een meeting hebt deelgenomen. Hiermee wilt Microsoft de trend van FOMO (fear of missing out) verleggen naar JOMO wat staat voor Joy of missing out.

Hoe ontwikkelingen op de Lenovo-technologie aansluiten op hybride werken:

  • ​​​​​​Met de Smart Collaboration ontwikkelingen van Lenovo kun je je moderne, flexibele medewerkers optimaal inzetten. Hierdoor vergroot je de productiviteit, waar je medewerkers ook zijn.
     
  • De belangrijkste trends in hybride werken zijn volgens Lenovo geavanceerde displays, bars en camera's. Een focus op de agile werkplek, systeemintegratie van platformen en BYOM (bring your own meeting).
     
  • Het ThinkSmart portfolio bestaat uit geavanceerde techniek voor een optimale inrichting van vergaderruimtes. Tevens zijn alle devices veilig door het Think Shield van Lenovo.

Aftermovie Event

#

Meer weten?

Heb je nog vragen, wil je nog een keer sparren over de inhoud van de keynote sprekers of wil je weten wat het beste werkt voor jouw organisatie op het gebied van hybride werken? Neem dan contact op met Jef Beenkens, Business Unit Manager Workplace & Mobility