Vacature: Customer Service Specialist

Onze klanten tevreden houden kun jij als geen ander. Als eerste aanspreekpunt op het gebied van IT onderhoud en reparaties weet je precies te achterhalen waar hun behoeften liggen. Hiervoor schakel je makkelijk met andere afdelingen en zorg je er ook nog eens voor dat je alle binnengekomen calls en tickets snel en goed afhandelt. En omdat jij zo dicht bij onze klanten staat, willen we van jou weten hoe onze service nóg beter kan. Die feedback haal je dan ook proactief voor ons op.

Je grootste uitdaging

De belangen van onze klanten behartigen, maar óók die van ARP. Dat wordt jouw grootste uitdaging. Tevreden klanten zijn natuurlijk jouw doel, maar in jouw rol draag je óók bij aan het genereren van leads voor onze salesafdeling. De perfecte balans daartussen vinden, dát doe jij. Enerzijds heb je dus een operationele rol, anderzijds verwachten we van je dat je ook op tactisch niveau kunt schakelen.

Welke eigenschappen bezit je?

Wat is jouw achtergrond?

Wat zijn jouw sterke punten?

Waarom wil je bij ons werken

Kies vooral NIET voor ons als je

Interesse?

Solliciteer direct en stuur je motivatie en cv naar vacatures.nl@arp.com. Wil je meer weten over de vacature? Neem gerust contact op met Myrthe Caelen, onze Corporate Recruiter. Bel of app haar op +31 (0)615624362.

Wie is ARP?

ARP is al 30 jaar de snelle en betrouwbare partner op het gebied van IT-Solutions. Wij leveren niet alleen IT-producten, wij bieden totaaloplossingen op maat. Onze consultants zijn gespecialiseerd in de vakgebieden Networking & Security, Server & Storage, Workplace & Mobility en Printing & Imaging.

Wij geloven dat technologie onze klanten grote kansen biedt om voorop te lopen in de razendsnel veranderende wereld. Wij maken het hen gemakkelijk die kansen te benutten met nauwkeurig op elkaar afgestemde ICT-oplossingen die lang actueel blijven. Onze jarenlange ervaring maakt dat we niet proberen, maar presteren. Meer weten? Kijk eens op www.arpsolutions.nl